Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

The Lost Tribe (2009)

Jednohubka s dobrymi maskami humanoidov. Nic originalne - kopia forgotten - ale na jedno pozretie staci.

Predátoři (2010)

Nezdielam nadsenie niektorych. Tesil som sa na film, ale napatie z prveho Predatora sa niekam stratilo, malo akcie, malo masa, niektore sceny dost neprehladne, zakillovanie prvych dvoch lovcov velmi rychle. Vztah vzdialenych bratrancov predatorov (wtf ?). Atmosfera, prostredie, kvazi psi a hudba oka. Slaba trojka.

Kick-Ass (2010)

Vynikajuca zabava, vyborne som sa pri tomto filme pobavil. Zaujimave a zanrovo nove spojenie teen komedie o hrani sa na superhrdinu v spojeni s naturalnymi gore scenami komiksoveho typu (Sin City a pod.). Perfektne hlasky a milujuci otecko Cage vychovavajuci novu Cat Woman, ktora chladnokrvne a bez zavahania berie zivot zloduchom.

Iron Man 2 (2010)

Drzi uroven jednotky, ostali aj vtipne hlasky. Downing sa v ulohe Starka nasiel a tvrdak Mickey ma vyborny rusky prizvuk. Zaverecna bitka mohla byt dlhsia, ale inac ok.

Souboj Titánů (2010)

Niekedy nie su ocakavania naplnene. Nabuchane traileri naznacovali boom, ale ten sa nekonal. V podstate podobne ako v Prince of Persia - slusne herecke vykony, vzor tentokrat v bajach a filmovom predchodcovi, krasna Gemma, pekna hudba a prostredie ala LOTR - letna jednohubka. Aj tak vsak ostal nevyuzity potencial pri subojoch a najma na konci pri Krakenovi. Samozrejme nad dialogmi, dejom ci chybajucou motivaciou postav sa netreba pozastavovat.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010)

Posledne diely PoP som nehral, takze neviem ci sa film drzi dejovej linie hry. Parkour vo filme je fajn, ale skor mi spolu so scenou pripominal hru Assassins creed nez PoP. Krasne prostredie, skvela hudba a dobre herecke vykony - Gyllenhall podava sympaticky vykon a niet vyslovene nejakych nedostatkov, hoci to mohlo byt este o kus lepsie, no a pekna Gemma vnasa do filmu zahrst britskeho prizvuku, skoda len ze reziser neukazal viac z jej tela, co sa v horucave prostredia priam ziadalo. Rovnako mam trochu vyhrady na kameru pocas akcnych scen, ktora tym svenkovanim akciu dost zneprehladnila. Ale film ako celok posobi dobre. Klasicka letna jednohubka.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)

Rozpravka na motivy antickych baji na americky sposob. Aj ked sa tam objavuju tvare znamych hercov, hlavnu ulohu maju traja sympaticki teenageri. Na jedno pozretie a oprasenie greckych mytov staci.

Rampage (2009)

Chaoticke, kamera skoro vzdy pri akcnyxh scenach svenkuje, copodstatne znizujes zazitok z akcie. A ten socialo-politicko-manifestacny podton (wtf?). Tema a zapletka nie najhorsie, ale .... Uwe. Najlepsi frk ... "Oh, hi. Scary shit, ha ?".