Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Batman navždy (1995) 

Tenhle film zachraňují záporáci Tommy Lee Jones a hlavně Jim Carrey, jinak nic moc. Je to spíš na dvě hvězdičky, ale dávám tři, protože se mi to jako dítěti hodně líbilo. Teď už jsem změnil názor. Vynechaná scéna , Bruce a Robin

plakát

Batman začíná (2005) 

Asi nejlepší ze všech Batmanů (dokonce i Burtonových). Náš Batman je tu pořádně temný a realistický a to mu spolu s výkonem Christiana Galea jen dodává na charizma. Ve filmu je plno hvězd a je to jen vidět, co je ale hlavní, je překvapivě velmi uvěřitelné psychologické vykreslení netopýřího hrdiny, které až zavání nádechem regulérní krimi a ne komiksárny. Po opakovaném zhlédnutí celé trilogie jsem nabyl dojmu, že následující dva díly bohužel už tak psychologicky uvěřitelné nejsou, protože se vydávají (částečně vynuceně) jiným směrem (bohužel). Právě ona věrohodnost "chlápka, co na sebe hodí masku přerostlého netopýra" pro mne činí z prvního dílu nejlepší díl trilogie!

plakát

Beethoven (1992) 

Ještě jakž takž slušná rodinná zábava, byť celý film je odhadnutelný a jeho popis by se vešel do dvou vět

plakát

Bejvalek se nezbavíš (2009) 

Film mi celou dobu připomínal Christmas Carol od Dickense. Stejným způsobem se vrací do minulosti a ukazuje podobnou buduoucnost, až mi to přišlo jako vykrádačka. Ale na druhou stranu musím uznat, že i přes nedostatek originality, občasné díry ve scénáři a zjevnou odhadnutelnost děje, jsem se docela bavil. Je to prostě typický film na odpočinek, kdy člověk nechce nic než vymnout mozek a sledovat příběh, který v nejrůznějších variacích už tisíckrát viděl.

plakát

Bídníci (1998) 

Tahle adaptace se zase tolik nezdařila. Je tu plno odchylek od románové předlohy, což by mělo přidávat na dramatičnosti. Ve skutečnosti, to ale dělá film příliš teatrálním.

plakát

Bílé peklo (2001) 

Ač jsem to neočekával, je to velmi silný film, s hlavním hrdinou jsem si vybudoval vztah, a cítil k němu soucit, držel mu palce i když to byl bývalý bojovník wehrmachtu a tedy agresorů, což se mi paradoxně u mnoha hrdinných hollywoodských filmů nestává. Sílu filmu dává zejména fakt, že je založen na skutečnosti a tedy získává tím na autenticitě. Jsem ochoten přejít možné úpravy vůči realitě, jisté zjednodušování a pravděpodobně i vykreslování hlavní postavy příliš v kladných barvách a naopak Rusů jen v těch negativních a hlavního záporáka jako jakési nemesis. Nic to totiž nemění na faktu, že film na mne zapůsobil, protože je založen na silném (a skutečném!) příběhu a na konci jsem měl hodně na krajíčku a v závěrečné scéně i nějaká ta slza ukápla... byli to taky jen lidé.

plakát

Bitva o Británii (1969) 

I na současnou dobu působivé, na svou dobu nepochybně geniální. Jen mě mrzí karikatury nácků vč. Göringa. Nebyli to takoví nafoukaní blbci...

plakát

Bitva o Midway (1976) 

Na svou dobu to musela být pěkná bomba! Teď tomu sice můžeme vyčítat slabé efekty a vůbec horší technickou stránku, nic to ale nemění na tom, že se jedná skvěle natočený a zručně zahraný film, který je sem tam doplněn i původními záběry z bitvy. Škoda jen, že ten konec je patetický a trochu ustřižený, jinak by to u mě bylo na pět hvězdiček.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Viděl jsem jen asi dva díly, takže to moje hodnocení berte s rezervou. Moc jsem se u nich ale nenasmál.

plakát

Blade: Trinity (2004) 

Výrazný úbytek kvality. Z Drákuly vůbec nešel strach a i Bladeovi tentokrát chybělo charisma. Nevím jak vám, ale mě nepřišel Hannibal King vůbec vtipný a jeho hlášky mě nudily.