Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Josefína Mutzenbacher: Jak to skutečně bylo... díl 1. (1976) 

Po dlouhé době, co jsem o tom slyšel, se mi toto už legendární dílo podařilo shlédnout. No, nenudil jsem se. Svým způsobem tenhle film měl i trochu atmosféru díky té špatné kvalitě obrazu, která jen dávala vyniknout jakémusi protikladu dřívějších erotických snímků oproti nynějšímu pornu, které je plné silikonu a přehrávajících holek. Neodsuzuju to, nejsem takový pokrytec, abych tvrdil, že se mi to nelíbilo (to může tvrdit tak možná ta pověstná pětiprocentní menšina, a to ještě kdo ví). Vzhledem k tomu, že jsem to viděl v původním znění a bez titulků, tak mi možná něco ušlo, ale ten incest, který tu byl, byť je evidentní, že se jedná jen o věc charakterů, si autoři mohli odpustit.. Ale možná se pletu a jen jsem špatně rozuměl, protože německy sice dokonale neumím a to, co jsem slyšel tady, rozhodně běžně člověk neuslyší :-). Možná i pro zlepšení mé slovní zásoby v němčině dávám průměrné hodnocení, ale není to určitě tak skvělý film jako Jesus Christ Vampire Hunter, který jsem měl nedávno možnost shlédnout, a už dlouho jsem se u ničeho tak dobře nebavil a i tímto mu dělám reklamu, protože si to zaslouží.

plakát

Max Payne (2008) 

Nepřipadá mi to jako zas tak mizerný film, jak se tu dočítám. Děj je sice naprosto jasně odhadnutelný a lehce čitelný jako slabikář z první třídy a plný kýčů jako třeba twilight, ale na druhou stranu se na to dívat docela i dá a, i když je příběh plný děr a nelogismů (tolik kulek by nepřežil ani terminátor), je to slušná porce popkornové zábavy, která při vypnutí mozku zas tak nenaštve. Je to přecejen film podle počítačové hry a od těch se zas tolik čekat nedá..

plakát

Báječní muži na létajících strojích (1965) 

Příjemná a hlavně vtipná komedie, která využívá stereotypy o různých národech. Obzvlášť Němcům jsem se musel smát, no a za pár let poté, co se odehrává tenhle film, už ale lidem asi tak do smíchu nebylo..

plakát

Jesus Christ Vampire Hunter (2001) 

Konečně, konečně se mi tenhle skvost podařilo sehnat. Amatérský film, jaký se jen tak nevidí. Dějí se v něm věci, které si skutečně nedovedete a hlavně nechcete představit, už jen představa Ježíše s krátce střiženými vlasy a naušnicemi v obou uších bojujícího karate je řekněme.. bizarní. Když k tomu přičteme opravdu zajímavý a originální děj, který je celkem přesně shrnut v zdejším obsahu, získáváme počin, který nemá jen tak obdoby. Skutečně je to jedna z největších blbostí, jaké jsem kdy viděl, ale na druhou stranu, scény typu: (spoiler) hrdina vezme zvon od záchodu probodne s ním upíra, aby ho přidělal k dveřím, které pak otevře a přibouchne je ke zdi, čímž ho dodělá, jsou skutečně nezapomenutelné. Nebýt několika nudných scén uprostřed, dost možná bych dal dokonce i plné hodnocení, které pochopitelně neodpovídá kvalitě snímku, přesto se tohle prostě musí vidět.. :-)

plakát

Špatná výchova (2004) 

První Almodovar, kterého jsem viděl, a docela se mi i líbil. Jediné, co mě trochu naštvalo, byla neúčast nějaké pěkné ženské :-)

plakát

JCVD (2008) 

První film s Van Dammem, který se mi líbil. Nehraje si na nějaký velký epos, nechce získávat oskary, nechce vydělat miliony (no tak to si dělám samozřejmě srandu :-)). Van Damme nehraje nijak zázračně, ale snaží se a zas to moc nekazí a celek kupodivu drží dost pohromadě, postavy se chovají logicky a hlavně to není zas tak primitivní jako většina filmů tohoto akčního hrdiny. Navíc úvodní akční scéna není špatná, ale akce se tu moc nedočkáme a Van Dammova karate už skoro vůbec ne. Místo toho vidíme "běžný" život a útrapy jedné vycházející hvězdy, která má sice zdánlivě vše, ale ve skutečnosti ztácí svou rodinu i sebe sama. Van Dammovy filmy jsem sledoval jako kluk (místo večerníčků :-)), ale na tenhle se mi líbil i jako dospělému a možná se podívám jednou i jako stařec, jací borci, že to chodili a kopali do padouchů na této zemi. Věřím, že ani tehdy mě to nudit nebude.

plakát

Wrestler (2008) 

Dlouho, dlouho jsem hledal cestu k hlavní postavě v podání Mickeyho Rourka. Jeho Randy je flákač, podvodník,příležitostný feťák a tedy člověk, který po svém zdravém životním stylu "krabička cigaret a do kafe rum", má pochopitelně už v raném věku zdravotní problémy, což znamená charakter, který si každý hned oblíbí a který budou zejména jako obvykle milovat všichni kritici :-). NE že by Rourke hrál špatně, jeho výkon je skutečně skvělý a nominace na zlatou sošku je docela oprávněná, ale i přesto jsem začal "Ramovi" fandit vlastně až když se vrátil k wrestlingu, jediné věci, která ho bavila a v které byl dobrý. Filmu se toho moc vytknout nedá, jen bych podotkl dvě věci: Marisa Tomei sice ukazuje sice své vnady dosytosti, to mi však nebrání v poznamenání, že její postava je plochá a až na závěrečné drama docela i zbytečná. Za druhé mě dost štvalo, jací jsou wrestleři všichni slušní kluci a po zápase , kde po sobě hází tabulky skla, lámou o sebe židle a snaží se jinak toho druhého přizabít, si podají ruce a jsou velcí kamarádi, asi je Amerika jiný svět, ale tohle panu režisérovi moc neberu. Na druhé straně se mi líbilo, že Aronofsky se vyhnul většině klišé a ukázal wrestling, jaký skutečně je: Velkou šou, která lahodí oku diváka, ale ne pravý souboj, kde do toho jdou borci naplno.

plakát

Vinnetou a Old Firehand (1966) 

Ne, jen za ty hezké oči Nšoči ty tři hvězdičky nedám. Jedna věc mě ale zaujala: Proč, když ta nepřátelská banda do vesnice chytře propašuje bedny z dynamitem a nechá je tam odpálit, místo aby zaútočila a dorazila zmatené vesničany, je nechá vyzbrojit a opevnit se, aby jejich další útok mohli odrazit? :-) A to není jedíná scénáristická "podivnost"..

plakát

Ragtime (1981) 

Pro mě rozhodně lepší než třeba Amadeus. Vše dává celkem smysl a s postavami se dá soucítit. Jen kdyby hudba byla trochu lepší a akce trochu přibylo.

plakát

Tulpan (2008) 

Zajímavý nápad ukázat Kazachy nejen jako lidi a la Borat. Líbila se mi kamera, herci působili velice autenticky, ale to nic nemění na faktu, že jsem se místy hodně nudil. Nevím, čím to bylo, možná jsem měl špatnou náladu, nebo možná už jsem tak zblblej americkými spektákly, že tohle mě nebere. Sorry, na víc zatím nejdu.