Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Pátek třináctého (2009) 

Herecké výkony tak na oskara ve všech kategoriích, psychologie krásek bez podprsenek perfektní, dialogy jak zlato, logika filmu dokonalá, vizuální efekty lepší než hvězdné války, atmosféra jak v noir hororu.. Ten film je prostě poklad. Na druhou stranu ale musím uznat, že u tohohle filmu jsem si odpočal, zasmál se a dokonce i párkrát lekl (nikomu to neříkejte :-)), takže na ty dva body se dostane, škoda jen, že všechno je tak předvídatelné a předem víte, jak to dopadne. Jinak bych možná dal dokonce i tři.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Vyjímečně se mi podařilo uhodnout závěrečný zvrat filmu a to tedy snižuje moje hodnocení. Jinak jsem se ale docela bavil. Zdálo se mi to lepší než šifra, jen škoda, že dialogy jsou někdy k pousmátí, naopak hudba Hanse Zimmera je skvělá, a proto si nejspíš někdy poslechnu soundtrack. Daleko spíš než bych se díval na film znovu..

plakát

Ďáblova dílna (2007) 

Působivý film, který ukazuje WWII z trochu jiného pohledu, než na jaký jsme zvyklí. Postavy tady skutečně nejsou jen jednorozměrné a dá se říct, že byť mi ta hlavní nepřišla moc reálná (v koncentráku by si asi každý chtěl hlavně zachránit vlastní krk), tak jsem jí musel fandit a scénu z konce, kdy (pozor spoiler) vynáší mrtvolu kamaráda přes koncentrák, asi jen tak z hlavy nedostanu, i když je to trochu natočeno jako klišé, ale i tak je velice působivá.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Rambo stárne a jde mu to stylově. Tenhle film si totiž na nic moc nehraje a zároveň se mu daří typické (částo kýčovité) rozdělení na dobro a zlo tak, že jsem mu to sežral i s navijákem a nesmál se, když k tomu přidám ještě překvapivě slušnou atmosféru a kupodivu i Stalloneho charisma, byť stále s omezenými hereckými prostředky (těch výrazů tam moc skutečně není), dostávám nadprůměrný akční film (ani náhodou ne béčko), který aspoň na to jedno zhlédnutí stojí za to. Mluvilo se i o pátém dílu, už aby byl tady!

plakát

Dempsey a Makepeaceová (1985) (seriál) 

Jako detektivka nebo krimi je to po všech stranách po všech stranách průměrné, nezachraňuje to ani kráska Glynis Barber, která se mi dost jednu dobu líbila. Na profesionály bohužel tenhle film nemá, ale zas není tak předvídatelný jako mnohé americké.

plakát

Harold a Maude (1971) 

If you want to sing out, sing out, if you want to be free, be free, coz there's million things to be, you know there are, you know there are (doufám, že je to správně :-)). Příběh o dvou ještě podivnějších individuích než já s překrásným soundrackem. Už dlouho mě takhle žádný film nepotěšil jako tenhle, obě postavy si skvěle nahrávají a doplňují se a některé scénky (třeba ta s policajty) jsou k nezapomenutí. výborně!

plakát

Kmotr (1972) 

Marlon Brando ve své nejslavnější roli nejcharizmatičtějšího mafiána, jaký kdy kráčel po naší zemi. Mistrovské dílo, které jen tak někdo nepřekoná. Četl jsem i knihu a je opravdu těžké říct, které z těchto děl je lepší. Přikláním se k filmu, který je skvělý i díky již zmíněným hereckým výkonům - Al Pacino je také úžasný - a hlavně posouvá atmosféru ještě dál. Vynechané scény: část 1 , část 2

plakát

Star Wars: Klonové války (2008) (seriál) 

Nic moc, abych řekl pravdu, u většiny dílů jsem se pořádně nudil. Jediné, co mě trochu navnadilo, byl inteligentní poslední díl první série. Ale jinak je to většinou pořád o tom samém a hlavně předem víte, jak to dopadne, protože všechny postavy (kromě teda otravné ahsoky) se musí objevit v epizodě 3. U banthí tlapy, bylo tohle ždímání peněz skutečně zapotřebí..??

plakát

Vůně vanilky (2001) (TV film) 

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mě naprosto minul. Hlavní hrdinka mi přišla spíš nesympatická a hlavně jsem měl pocit, že naši američtí osvoboditelé mluvili ještě horší angličtinou než umím já a to rozhodně žádné eso nejsem. O přízvuku už ani nemluvě. Jediný, kdo se mi z herců trochu líbil, byla Jana Hlaváčová, která zjevně využívala své zkušenosti a nepůsobila nepřirozeně, což se o ostatních moc říct nedá. O nějaké psychologii postav tu taky není moc řeč, ale to bych ani nečekal. Asi na mě působí nějak ty americké filmy, ale zdá se mi, že v nich je práce s postavami o třídu lepší a atmosféra mě pohltí, což se tady vůbec nestalo.