Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Viděl jsem několik, ale moc se mi to nelíbí. Některé vtipy jsou dobré, ale většina spíš trapná a některé dokonce vulgární. Nebaví mě sledovat šovinistické a sobecké osobnosti, jak žijí svoje dokonalé životy, zatímco jiní takové "štěstí" nemají. Postava Charlieho mi doslova lezla na nervy.

plakát

Žiješ jenom dvakrát (1967) 

Velmi dobrá bondovka, škoda že Donald Pleasance nedostal víc místa a taky tři přítelkyně Bonda (když počítám tu i zápornou) mi přišly moc a rovněž ani jedna nedostala moc prostoru. Na tehdejší dobu to ale musela být bomba.

plakát

Zbraně pro San Sebastian (1968) 

Průměrný vestern, který zachraňuje charizmatický Anthony Quinn, ale kazí nevýrazný Bronson a jeho podivná smrt a hlavně několik nelogismů.

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Místy velmi vtipné, místy ale zase trapné. Na monty pythony spíš podprůměr. Abych nezapomněl závěr se mi nelíbil stejně jako absence komplikovanějšího děje.

plakát

3 nindžové v zábavním parku (1998) 

Otřesné herecké výkony, nelogismy, špatný scénář, mizerná režie... To vše. NA druhou stranu to ale nenudí a hlavně nesmíme zapomínat, že tenhle film je pro děti a já když byl dítě, tak bych se možná bavil ještě líp. Jasně, je to kravina, ale existují ještě mnohem horší.

plakát

Dva muži ve městě (1973) 

Velmi dobrý film se skvělým Gabinem a asi ještě lepším Delonem, který je jeden z mála hrdinů, jimž jsem v poslední době fandil. Velká škoda jen, že ostatní postavy nejsou lépe propracovány a nemůžu se zbavit pocitu, že člověk (drobný spoiler) by po 10 letech ve vězení a ztrátě milované ženy byl větší grázl. Taky příběh byť zajímavý, se mi zdá poněkud příliš jednoduchý, z toho důvodu dávám jen čtyři hvězdičky, ale jsou velmi silné.

plakát

Teď už jsi velký chlapec (1966) 

Místy vtipná, vcelku ale občas dost nudná komedie. Coppola už natočil i lepší věci. TAky ten povinný happy end je pěkný kýč

plakát

Stockinger (1996) (seriál) 

není to zas až taková hrůza, z určitého úhlu pohledu. Na některé díly se dívat dá.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Když jsem se na tenhle pátý příběh o obrýleném hrdinném čaroději díval, měl jsem pocit, že původně film měl tři hodiny, a někdo ho narychlo sestříhal do "přijatelné" stopáže. Hlavně ze začátku jsem měl velký problém se alespoň trochu vcítit do děje. Scény mi připadaly jakoby snad mezi nimi byly mezery. Po zhruba hodině se to zlepšilo, ale stále jsem se nemohl zbavit pocitu, že režisér chtěl do filmu narvat co nejvíc a zároveň to udělal tak povrchně, že se mu nepovedlo nacpat nic. Viz třeba useknutý vývoj Krátury, Hagrida, Malfoye a dalších. Herecké výkony mě moc nevzaly, hlavní trojice stále nedokáže plně a správně projevit, byť uznávám, že se trochu zlepšili. Z mladé generace mě zaujala jen Evanna Lynch, které ale nahrává postava, kterou hraje. Naprosto otřesná mi připadla Imelda Staunton, která asi úmyslně přehrává, ale působí to místo komicky dost otřesně. Není to moc zajímavý záporák, což ale platí i o Voldemortovi, který v té masce bez nosu vypadá spíše směšně než strašidelně. Uvidíme, snad se to zlepší v příštím díle, i když vzhledem k tomu, že to režíruje stejný člověk, tak pochybuju. Z přivřením oka (možná obou očí) se mi líbili ještě Bonham Carterová a snad i Isaacs, kteří ale mají hodně malý prostor a tak nemají moc, co by vyjádřili. Dialogy jsou dost dětské a byť se jedná o film pro mladší, mohli by si upřít nějaké ty klišé a hlavně nelogismy, ale co už. Některé věci mi ale přišly až absurdní a směšné, třeba jak Gary Oldman stylově uštědří ránu do zubů Isaascovi, místo aby ho sejmul hůlkou a zbavil se ho tak aby na něj vzápětí mohl zaútočit. Závěrečné souboje jsou pak výrazně zkrácené a dost změněné oproti knize, bohužel k horšímu. Je to jeden velký chaos a pořádně se člověk nedoví, kdo s kým bojuje,. Co ale musím uznat, je, že efekty jsou skvělé. To je také jediný důvod proč nedávám ještě nižší hodnocení. David Yates se pokusil sérii posunout pro dospělejší publikum, ale zůstal jen na půl cesty. Ten film není špatný, ale po pár dnech na něj můžete v klidu zapomenout. Snad další díl bude lepší..

plakát

Transamerika (2005) 

Strašně rozháraný film, který se chvíli tváří jako drama, pak zas jako komedie. S postavami jsem vůbec nesoucítil a ač byla hlavní dvojice originální - transsexuál a jeho syn gay prostitut. Jejich vztah mě bohužel vůbec nezaujal a popravdě nevím, čím to bylo. Scénář nebyl špatný a mnoho sliboval. Felicity Huffman také hrála, co se dalo, ale Kevin Zegers mě naopak moc nezaujal. Moc se mi nelíbilo ani setkání s Breeinou/Stanleyho rodinou, protože, což byl ale asi úmysl režiséra a scénáristy, její hyperaktivní matka mi lezla na nervy. Ještě, abych nezapomněl, mě potěšilo cameo Grahama Greena, škoda, že nedostal víc prostoru, zajímalo by mě, jestli náhodou neexistuje závěrečná scéna, kdy se jeho postava s Bree setká, ale to by pro tenhle film byl asi moc velký happy end. I možná proto se mi to moc nelíbilo.

Ovládací panel
10 bodů