Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Znamení

Znamení (2002)

M. Shyamalan je pro mě režisérem číslo jedna, a tento snímek to jenom potvrdil. Od počátečních minut až do konce jsem byl přibitej k sedačce a hltal každé sousto, který mi pan režisér servíroval. Znamení je založeno cistě na atmosféře, která graduje a funguje po celou stopáž filmu. Tohoto žánru by se měl pan Night držet a vykašlat se na nějaké japonské pohádky :-), jelikož v tomhle oboru je mistrem. Mel Gibson i Joaquin Phoenix byli fenomenální.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

"In my opinion, the existence of life is a highly overrated phenomenon." Watchmeni mi sedli po všech stránkách, od té vizuální až po charaktery jednotlivých superhrdinů, kteří jsou zvracení až na půdu. A to je právě ono. Tomuto snímku nelze upřít originalitu. Propracované efekty, vytříbené hlášky, lidmi opovrhující "bůh" Doc. Manhattan. Watchmeni jsou pro mne filmem roku a Snyder je od této chvíle režisér, který si zaslouží mojí permanentní pozornost. Well done Zac :)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Tento film zpracovává velice silné téma a o to více je třeba obdivovat S. Spilberga za to, jakým geniálním způsobem ho převedl na plátno. Mohl tu vzniknout klasický válečný patos apod., avšak to se zde neděje. Liam Neeson v podání Oscara Schindlera je proste fenomenální, jeho postava je nesmírně autentická a věrohodná. Je zde líčen jako ambiciozní podnikatel, který chce vydělat na samotné válce, nevystupuje zde prvoplánově jako spasitel Krakovských Židů. Závěrečná scéna, kdy se O. Schindler hroutí a uvědomuje si, že Židů mohl zachránit daleko více, je velice silným a lidským momentem, díky kterému tento film řadím mezi mou TOP 5. Neznám podobný film tohoto žánru, který by na mě takhle zapůsobil. Bravo Stevene. 10/10