Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 481)

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Jofie Foster je prostě úžasná já jí žeru! Zde měla její postava zvláštní charakter, jenž byl naplno vysvětlen až v druhé polovině série, ale jinak není co dodat. Ostatní postavy také skvělé zahrané. Ale co mne dostalo nejvíce bylo to mysterium kolem všeho. To byl takový návrat k první sérii, kde to bylo podobné. Prostředí Aljašky hodně pomohlo pro dramatizaci zápletky.

plakát

Nabídka (2022) (seriál) 

Nejlepší na seriálu (což mne opravdu bavilo nejvíce) je casting. Ten fakt pro tento seriál zabodoval. Hlavně herecké obsazení na herce co měli hrát herce z Kmotra- fakt famózní! Miles Teller mne hodně překvapil umí zahrát to se musí nechat! Scénář a režie dosti odlehčená, ale dílu to prospělo. To napětí všech aktérů se dalo krájet a to je důležité. Kmotra mám jako filmové dílo velmi rád a tento seriál krásně dokresluje atmosféru toho filmu.

plakát

Most - Série 1 (2011) (série) 

Perfektně vystavěný příběh a osobní vztahy lehce pojaté. Spád to rozhodně má a komplikovanost zápletky je tak akorát. Už dlouho jsem takovou kriminálku neviděl.

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Poslední díl je monstrózní. Hodně se to povedlo co do scénáře a kamery. Tom Hiddleston je dokonalý! Tato série sice není nic komplikovaného či akčního, ale to podání je bombovní.

plakát

Loki - Season 1 (2021) (série) 

Originální příběh. Skvělé herecké výkony a slušné tempo. Tom Hiddleston a Owen Wilson si to užívají opravdu dobře.Sophia Di Martino je skvělá Loki a vztah mezi Loki a Loki je super vedlejší zápletka, která žel moc rozvíjená není.

plakát

Nepohodlný (2005) 

Postavy vás pohltí a vy s nimi začnete žít jejich život. Zápletka a hlavně ústřední téma není laciné a je postupně odkrýváno. Nejlepší na to všem však je konec, který nepadá do klišé ani není patosem, ale krásně dokresluje celý film.

plakát

Úžasná paní Maiselová - Série 2 (2018) (série) 

Miluji vývoj postav. V seriálu je to ještě větší nutnost než ve filmu a tady se vyvíjejí snad všechny postavy. Mám dojem že i komparz se vyvíjí :). Scénář je dokonalý. Fakt doufám, že to vydrží! Jdu na třetí řadu a bojím se úpadku :(

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Výborný scénář. Chvilkama jsem se o snímek bál. Už to někdy vypadalo, že z toho bude zase zapomenutelného dílo. Nic méně se povedlo udržet hlavu nad hladinou. Trošku mne mrzelo, že nebylo více scén o šachu. Sledovat její postup mezi všemi těmi muži by bylo zajímavé. Nic méně se film více věnoval charakteru postavy a to je také velmi dobře. Rozhodně se někdy podívám znovu.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Takhle dobře propracované filmové dílo jsem už neviděl opravdu dlouho. To, že tento počin natočili Němci mne zaráží ještě více (v dobrém). Počiny z Německa jsem hned po prvních minutách musel vždy vypnout. Jejich dialogy a postavy byli děsivé. Ale tento seriál je dokonalý počin. Pomalejší spát děje (který je trošku rušivý) doplňuje perfektně vybudovaná atmosféra a dokonalé emoce postav. S každou postavou máte čas se spojit a vnímat jejíma očima co se děje. Je nutné vidět všechny tři série. Nyní malý spoiler. Tvůrci vám pomalu dávkují hlavní zápletku a ve třetí epizodě přijde dokonalé rozšíření. Až po shlédnutí všech tří sérií je vše ucelené a západně do sebe. Paráda. Gratulace tvůrcům. Hlavně scénář je dokonalý.

plakát

Andor - Season 1 (2022) (série) 

Již dlouho jsem nezažil, aby si seriál od prvního dílů budoval atmosféru a hlavní zápletku a děj se postupně odkrýval s každou epizodou. To značí, aby byl využit plný potenciál formy seriálu. A už vůbec bych to nečekal u SW. Ano byli tady dva seriály, které byly fajn - Mandalorian a Kniha Boba Fetta (hlavně první zmiňovaný), ale ty byli tak trochu z jiného ranku. Andor nám ukazuje SW z té stránky pro dospělé. Postupné budování a odkrývání povah ústředních postav. Pozor Spoilery. Vlastně nám je představen zrod povstalců, tak jak jej neznáme (tedy já jsem na něj nenarazil ani v knihách). Jak bychom si ani nepředstavovali jej vidět (myšleno ten zrod). Seriál mne velmi oslovil (což jsem od Star Wars zažil naposledy u Rogue One). Pod vedením Kathleen Kennedy bych něco tak vyzrálého nečekal. Snad bude tento seriál jiskrou, která ukáže správný směr celému SW.