Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Trochu pravdivého poznání zde asi je, ale: Upozorněním, že se se bude jednat o sérii příběhů v různých časech a na různých místech (galaxie?), a že máme trpělivě čekat až to bude dávat smysl, nestačí k tomu, aby vám po 2 hodinách nedošla trpělivost a dalších 50 minut jste sledovali jak tragické příběhy končí jeden po druhém tragicky. Smysl, který měl nejspíš ze všech příběhů vyplynout v jeden krásný "true true" story...se nekonal. Oceňuji zejména nádherné obrazy, které natočili, dokonalé maskéry a výkony herců, které dokázali nejen, že šaty dělají člověka, ale že i líčení a herecké schopnosti dokáží velké divy. Halle Berry byla šílená...

plakát

Avatar (2009) 

James Cameron to umí. Připadalo mi to, jako šikovně zkomponovaná opera - vše bylo velmi spontánní - bylo to v souladu - emoce i příběh. Na Pandoře se příběh pro Jakea rozehrál velmi pozvolna. Počáteční romantika a učení se novému myšlení je "bohužel" záhy vystřídána (nechci říci tvrdým, ale spíše přirozeným) dopadem na realitu. Boj začal a ten už tvrdý byl... Velkolepý střet dobra se zlem - bezohlednosti s ohleduplností. V celém příběhu jsem se nemohl zbavit nutkavého pocitu paralely s indianskou genocidou ve Americe. Možná jde i o pokus o reflexi od J. Camerona. Každopádně příběh končí jinak, než jak to bylo s indiány. Pandora byla ubráněna i když ztráty byly veliké. Prostý, jednoduchý a úžasný film - v 3D realitě asi ještě lepší - Mohu doporučit všemi pěti *, které si tento film rozhodně zaslouží !!! PS.: Slovy mého kamaráda: "Miluju šmoulinku".

plakát

Až na krev (2007) 

Film asi umělecký (ale já chápu umění sloužící lidem), ale mě moc nesloužil - upřímně mě to místy nebavilo, místo provokovalo. Herecký výkon všech přítomných jsem zdálky vnímal a myslím, že mohu říct, že byl opravdový a dobrý - ale to dokazuje, že ve filmu nejde zdaleka jenom o výkon - jde o scénář, příběh, zajímavý pokud možno - a to se nekonalo. Pokud jsme již na vyšší úrovnivnímání, nebo áte nějaký metafyzický důvod sledovat tento typ filmů - do toho - mě to naštvao o něco méně než Apocalypsa a o něco více než Hodiny.

plakát

Balance (1989) 

Poučný jinotaj tající věci podstatné - navíc se stylovým zpracováním. Dík zdroji.

plakát

Bídníci (2012) 

Poučení zní: Když se ostříháte těsně před smrtí, ani v nebi vám vlasy nenarostou. Nejsem z toho nadšený. Musím přiznat úctu všem třem hlavním rolím, hlavně Anně, ta je tak skvělá :). Není potřeba komentovat pány, kteří se umístili v pořadí: 1. Javert, 2. Marius, 3. Valjean; a první místo zdaleka nedosahuje výkonu u žen.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Pohodovka ve stylu bowlingového flákačství zasazené do skoro až detektivního příběhu. Příšernej byl ale ten Cowboy na konci ! To mě vyvedlo z míry.

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

Jsou tam asi dva vtipné momenty, ale jsou to opravdu chviličky. Chtěl sem vidět toto kontroverzní dílko, a hned sem si vybral stranu - nejsem na straně puberťáků ze sociálně slabých rodin, o které se rodiče nikdy nezajímali a smějou se sexuálním narážkám všeho druhu :) Líbily se mi vtipy o Židobraní a když si místo zbraně koupil medvěda. Asi ve 2/3 jsem jsem to vypnul (po nahatý honičce v hotelu), kdy se na mě spolucestující ve Student Agency divně díval.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Film, který - stejně jako James Bond staví na propracované bleskurychlé akci, detailech, předvídání běhu událostí - ale Jason Bourne je v tom ještě lepší. První dvě třetiny filmu staví jenom na akci a naznačují nejasnost a pochyby - rychlé obrazy z dávno ztracené paměti. V poslední části se vše vyjasní a zazáří v celé své podstatě - rozhodl ses sám !

plakát

Byl jsem při tom (1979) 

Musím ocenit originální nápad, který je rozvíjen celý film. Jde o komedii, která staví svůj humor na tom, jak se Chauncey (Chance) zahradník poprvé v 50 letech vydává na procházku po městě. Shoda okolností a jeho výmluvné a krátké komentáře z něj udělají pravého miláčka celého Waschingtonu. Mluví s ním prezident, pozvou jej do show, přední politici o tomto pomalejším, nezkušeném analfabetovi začnou dokonce uvažovat jako o příštím kandidátovi na prezidentský post.