Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Malý princ (2015) 

Zajímavě pojatý Exupéryho Malý princ. Pokud by jen mapoval děj v knížce nebylo by to špatné, ale v paralelní rovině filmu se dočkáme výborně zpracovaného rodinného příběhu, zasazující jedno z Exupéryho poselství do života.

plakát

K-19: Stroj na smrt (2002) 

Katastrofický film podobný Titanicu v tom, jak hloupost a nepřipravenost zasáhla další z babylónských věží, které měli dosáhnout vrcholu. Očekával jsem, že pohled na studenou válku bude od Američanů poněkud jednostranný, ale přes všechno se jim povedlo zachovat příležitost pro diváka a politiku do toho moc netahat. Vskutku skvělé výkony herců v dramatických situacích a ruský přízvuk v angličtině je jen třešnička na dortu :)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Tvůrci dokázali stvořit zajímavý příběh, zaměřený tentokrát na postavu Raven, jejíchž psychologie je nejvíc pohnutá a dá se snad říct velmi existenciální. Navíc úvahy o změnách napříč časem a prostorem byly pojaty velmi srozumitelně a citlivě. Spojení fantasy akce s filosoficko-lidským rozměrem se rozhodně povedlo. Jde o jeden z nejlepších X-Men.

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Takový ten vypravovací film o detailech zvídavého pozorovatele, kterých si zrovna všiml a zapsal je. Je to příběh krásného stárnutí a stáří.

plakát

Co teď a co potom? (1991) (seriál) 

Dobrý seriál, škoda, že dnes na tuto tématiku nemá moc diváků/tvůrců odvahu. Výborný Jan Hart - odborné rady Dr. Riegra jsou zjevné - jedná se o velice realisticky natočené příběhy ze skupinové i individuální terapie, byť jsou příběhy značně zjednodušené.

plakát

Hrdinové a zbabělci (2007) 

Mám rád reflexivní filmy Roberta Redforda - jsou velmi existenciální.

plakát

Metoda (2005) 

Podmínkou některých psychologických metod je, aby testovaný přistoupil na určitou hru a třeba prokázal, byť začnou být témata osobní a citlivá, zachovat princip hry a udržel se v hracím poli pod identitou hráče - je zde ale otázka - máme více identit, nebo je i při hře aktivované naše svědomí a život během hry je stále život a nejde "hrát" nanečisto? :) Opravdu dobrý film, vzbuzující otázky, diskusi... doporučuji a obdivuji tvůrce.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Wild west s batmanovou kuráží, solidním ostrovtipem a stylem z Mad men :)