Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (40)

plakát

Nimona (2023) 

Mimořádné dílo. Ano, lze vykládat různě a může být i nebezpečné. Bububu! Uááá! 100%

plakát

Kabát: Rumcajs miloval manku (2022) (hudební videoklip) 

Velké překvapení! Silně atmosférická a vlastně dokonalá záležitost. Snad jen škoda, že z auta leze i pár živých (Kocáb, Saudek)... Kdyby Kabáti takhle hráli, textovali a klipovali pořád, tak jsem jejich fanda.

plakát

Těžkej Pokondr: Sketmen (Kretén) (2017) (hudební videoklip) 

Bezchybné, energické, vypilované a převleky za světové politiky tomu dávají i náznak hloubky. Škoda, že v seznamu účinkujících nejsou ty tanečnice...

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Šest dílů jsem na to koukal s otevřenou hubou, ale v sedmém se dosud soustředěnému tvůrci dílo vymklo z rukou a z rajských výšin žuchlo do tradiční americké šablony "na logiku kašlat a hlavně to už nějak zavřít". Škoda, udržet nejednoznačnost a otázku by podle mě vedlo k lepšímu výsledku. Za vrchol Flanaganovy tvorby tak považuji torzo seriálu Půlnoční klub.

plakát

Půlnoční klub (2022) (seriál) 

Na závěru seriálu se zjevně podepsal fakt, že mělo jít pouze o první ze dvou sérií a k realizaci té druhé nedošlo. Ale zároveň ta nechtěná "ustřihnutost" k tématu vlastně bezvadně sedí... Celkově mě dílo zaujalo víc než dvě řady seriálu The Haunting, ač ty jsou samozřejmě mnohem divácky vděčnější... Půlnoční klub se tváří jako pro teenagery, ale paradoxně zrovna mladší ročníky asi moc nezaujme a bude jim připadat nudný. Ale jakmile vlastní smrt zacvaká divákovi u jeho vlastního zadku, celé to začne dávat úplně jiný smysl. Osobně jsem moc spokojen.

plakát

The Outwaters (2022) 

Mix Blair Witch s překvapivě rozšířeným (a už i letitým) žánrem artově se tvářící maglajz. Hlavní je vařit dort pejska a kočičky s patřičnou suverenitou a uměleckým kukučem - on už (ti) to někdo sežere. Dokoukáno na jeden zátah, takže dort s prejtem jsem do jisté míry sežral též. Už se ale zase těším na něco, co má hlavu a patu.

plakát

Docent - Rozhodnutí (2023) (epizoda) 

No tak závěrečný díl vypadá jako běžná sériová krimi plná televizních klišé - a co? Předchozí dva díly byly nadprůměrné a celek si budu pamatovat. Jo a... nerad to říkám, pane docente... teda Gregore Brzobohatý, ale klobouk dolů za hudbu.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Autoři, které skoro nikdo nezná, stvořili rovnou jeden z nejlepších paranoidních filmů všech dob? Tomu se říká husarský kousek. Tvůrci celé série těžkopádně klopýtajících pokračování prvního Matrixu se tu mohou učit, jak elegantně nedbale jde dělat filmy. Vlastně ani já sám, milovník broušení a pilování, nevím, nakolik tu rozevlátou bláznivinu skutečně obdivuji, ale jsem si jistý, že v nějakém paralelním vesmíru jsem jí dal pět hvězd.

plakát

Od palice k vrtu (2018) 

Krásný až dojemný, a tak vlastně geniální dokument zdánlivě (jen) o lezení na skály. Větší příbuznost než s efektními spektákly o dobyvatelích osmitisícovek vidím například se Všechno je sračka Tomáše Weinreba, případně odlehčeněji s Turbodieselem Vojtěcha Moravce. Hlavní protagonista by asi nesouhlasil...

plakát

Zjevení (2002) 

Pro diváka s religionistickými sklony docela zábavná moralita, s pár scénáristickými nedodělky. Zrovna konec, na který zde čtu stížnosti, mi ale přijde celkem dotažený - známe z českých pohádek... Souhlasím, že dílko působí béčkově, spíš televizně, ale pobavil jsem se dobře.