Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Suspiria

Suspiria (2018)

Jsem unešen. Kdyby v titulcích nebyla uvedena spolupráce přímo s Argentem, řekl bych, že jde až o zesměšnění původního filmu... Geniální. Paranoidní schizofrenik ocení víc než filmový fanda (i když vnímavější fanoušek Matrixu si též přijde na své). Jo a taky původní dílo mi přišlo misogynské, ale až po tomhle remaku konečně chápu, proč chtěl Muhammad navléct ženy do burek. Byla to ovšem marná snaha, že ovšemže.

Osmý den

Osmý den (1996)

Nelze jinak, než za 5 hvězd. Protože tohle je vpravdě osvobozující zážitek, kam se hrabe Matrix. Jde to nekompromisně po stroji v nás, po stroji chrlícím myšlenky typu "no to je ale citově vyděračský a nepovedený film, nesoudržná slepenina nevěrohodných a místy až nechutných epizod, sám bych to točil úplně jinak..." Ano, určitě to šlo natočit úplně jinak. určitě šlo pečlivým pilováním dokonale ubít všechnu SVOBODU, nahradit ji strachem, že se při tvorbě v něčem seknu. Hehehe, huáááá, uáááááá, ééééééé, kritici, polibte si a smějte se.

Mé jméno je láska

Mé jméno je láska (2009)

Romance tak elegantní a ušlechtilá, že zúčastnění mimo kameru jistě kadí mramor. Ale to já, když se pořádně namažu, též můžu, takže za mě dobrý. Bohužel na rozdíl třeba od Goddardova Pohrdání tu není žádný přesah nikam, je to jen o tom neviditelném sexu a hrášku kladeném pinzetou. Až po zhlédnutí mladší Suspirie mi došlo, že jsem Guadagnina podcenil, a co je to ve skutečnosti za ptáčka.

Stroj

Stroj (2013)

Krása. Mix třeskutého, desítky let starého béčka, a něčeho navíc. Film vůbec nikam nespěchá, takže chápu, že někoho i nudí, ale naštěstí jsou pořád i lidé, kteří se rádi zastaví a zamyslí. A v neposlední řadě jde o nejlepší výkon hezouna Stephense od Velkého Gatsbyho.

Nimona

Nimona (2023)

Mimořádné dílo. Ano, lze vykládat různě a může být i nebezpečné. Bububu! Uááá! 100%

Všechno, všude, najednou

Všechno, všude, najednou (2022)

Autoři, které skoro nikdo nezná, stvořili rovnou jeden z nejlepších paranoidních filmů všech dob? Tomu se říká husarský kousek. Tvůrci celé série těžkopádně klopýtajících pokračování prvního Matrixu se tu mohou učit, jak elegantně nedbale jde dělat filmy. Vlastně ani já sám, milovník broušení a pilování, nevím, nakolik tu rozevlátou bláznivinu skutečně obdivuji, ale jsem si jistý, že v nějakém paralelním vesmíru jsem jí dal pět hvězd.