Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Opět naprosto souhlasím s Kleopatrou...DiCapria nějak nemusím, ale tohle opravdu stálo za to. Jeho výkon byl excelentní, ani na minutu jsem neváhal nebo mu to nevěřil...celý film je velmi koukatelný a tak nějak zvláštně dojemný...Určitě doporučuji

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Tento film působí již po prvních pár minutách drsně a syrově, stejně jako prostředí, ve kterém se děj filmu odehrává. Neustále projíždějící vlaky jakoby naznačovaly neustále se vracející a valící se nemilosrdné válečné vzpomínky, doprovázené pískáním v uších hlavního hrdiny – válečného veterána. Nejvíce na mě nejspíš zapůsobila scéna, kdy Douša seřezal hrobníka řemenem přes holý zadek, z celého záběru srší ponížení a stud.Jednoznačně vyzdvihuji výkon Rodena a Dlouhého. Výtky k filmu: místy špatně zvolená (ale jinak skvělá) hudba, možná až příliš časté flashbacky. Tři a půl *, zaokrouhleno dolů kvůli zbytečnému záběru na amulet v závěru filmu...

plakát

Melancholie (2011) 

Přiznám se, že před návštěvou tohoto filmu jsem si přečetl pár recenzí, abych neskončil jako ti, kteří se domnívali, že Justine v půli filmu nasedne do raketoplánu a dynamitem odpálí ve svatebních šatech zlověstnou planetku blížící se k zemi. Dvě části, dvě sestry. První část - dekonstrukce povrchní svatby, kde Justine jako nevěsta opravdu trpí v každém záběru. Je naprosto bez zájmu, odevzdaná, depresivní a bez chuti do života...oproti tomu její starostlivá sestra, která pragmaticky řídí celou svatbu. Bohužel pro mě místy trošku nuda. Oproti tomu druhá část - blížící se katastrofa. Čím více se planetka blíží k Zemi, tím více Justine ožívá (viz chuť k jídlu), naopak její sestra Claire upadá do bezmocnosti a paniky. Karta se obrací. Viz můstek - nejprve se přes něj nedaří dostat Justine, v závěru ho nepřejede Claire. Subjektivně nejkrásnější momenty filmu - úvodní intermezzo, noční záběr na zahradu ozářenou Měsícem a Melancholií, naprosto emotivní a gradující závěr! Navíc krásná hudba (Wagner). Apatičnost Justine by se dala vysvětlit i tak, že již od začátku filmu (svatba) o konci světa věděla. Pokud věděla přesný počet fazolí ve sklenici, proč by nemohla vědět i tohle? Prostě takový novodobý Nostradamus... P.S. Rozhodně nejlepší ztvárnění konce světa. Opravdu monstrózní finále.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Perfektní film, který vás okamžitě zaujme svou originalitou, strhujícím tempem, svérázným humorem, ale i drsnou a krutou realitou. Teda až na ten plakát, ten vypadá jako z nějakého slaďáku...:)

plakát

Návrat idiota (1999) 

Je s podivem, jak se docela obyčejný a na první pohled nezajímavý příběh dá zfilmovat..Herecké výkony zaslouží pochvalu, zvláště Pavel Liška (František) byl tradičně skvělý. Zjišťuje, jak povrchní jsou vztahy jednotlivých hrdinů, stává se svědkem událostí, o kterých nemůže nikomu říci - přitom vše chce urovnat tak, aby každý došel ke své spokojenosti..Je však otázkou, zda o takovou starost má vůbec někdo zájem.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) 

Jasně...holka co povinně čůrá do zkumavky, ještě k tomu drzá, že bych jí dal pár facek jen za to, jak blbě čumí... Puberťák starající se o malého Vietnamce co vždycky všechno zkazí...Dialogy typu já mluvím-ty mluvíš-já mluvím-ty mluvíš-já mluvím-ty odejdeš / dáš mi facku / rozbrečíš se (popř. já odejdu / dám facku / rozbrečím se)..jo, ještě jsem zapomněl, před střihem cinknutí skleničky s vínem nebo naprosto debilní výraz typu "kde jsem si včera nechal ponožky".. ale jooo nechme je žít.

plakát

O Schmidtovi (2002) 

Jeden z mých velmi oblíbených filmů, kdy jednomu člověku končí dlouhá éra života a on najednou neví, co bude dělat dál. Dalším levelem je potom hloubání nad tím, jaký smysl měl vlastně jeho život, komu pomohl, co dobrého po něm zůstane. Smysl a vysvobození nakonec nalezne v malém Ndugu - pomocí dopisů adresovaných tomuto černouškovi se vykecává ze svých pocitů a problémů..Skvělý film a tradičně skvělý Nicholsonův výkon.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

I když tomuto žánru zrovna neholduji, tak tohle bylo něco! Perfektní nápad se šíleným nemocným člověkem, který chystá ty nejpodivnější a nejbrutálnější pasti pro lidi, kteří si neváží života. Chceš žít? Tak ukaž, jak moc o to stojíš... Chladná a špinavá místnost, uvnitř zamčení a připoutaní 2 lidé, uprostřed mrtvola a kaluž krve...V této chvíli bych dával 4* ....Závěr je možná trochu nedomyšlený do detailů, avšak při závěrečné scéně a skvělé doprovodné hudbě mi běhá mráz po zádech ještě teď...takže 5* :)

plakát

Ulice (2005) (seriál) 

No, co dodat...sem tam se i zasměju.

plakát

Willy Fog na cestě kolem světa (1981) (seriál) 

Po cca 20 letech, co jsem viděl poprvé Willyho Foga, ho teď již pouštím svému synovi, ale baví mě to stejně, jako tenkrát. Má to své kouzlo.

Ovládací panel