Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 078)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Já jsem už po prvních 5 minutách chtěla odejít z kino sálu, ale z úcty k těm tvrdě pracujícím lidem, kteří mi zaplatili lístek, jsem to neudělala. Abych to u vedla na pravou míru, tak začátek filmu vypadá, že ho režírovalo batole. Až tak špatný je..! Konec konců, zbytek filmu se veze ve stejném duchu, to jen já jsem umírnila svoje nároky a vydržela to. Ale teď zpět, mě ten špatný začátek, s hrůzostrašnou kamerou a otravnými záběry na trapně zpracované upíry, úplně otrávil. Vadilo mi všechno, i ten hlavní hrdina Benjamin W., na kterého jsem se nechtěla ani podívat, jak nevzhledný a toporný je to herec. Člověk nemusí být krásný, aby na plátně vypadal dobře.. ale tohle?? Copak nedělali žádné kamerové zkoušky?? Už se ani nemá cenu vyjadřovat k tomu, co z A. Lincolna udělali.. úplnou mlátičku, i když to není ten hlavní problém - s tímto údělem jsem už na ten film šla. Jenže co bylo velmi podivné, tak ten jeho převrat z nuly bez rodiny a peněz a občasným masakrem upírů z ničeho nic prezidentem?.. A co ta doba mezi tím? To upíři s bojem čekali až bude mít milostivý pán adresu v bílém domě, či co?? Nemá cenu se tím zaobírat, filmaři to nakonec taky neřešili, ne? Věc, kterou už z principu odpouštím jen málo komu, je absolutní nerespektování fyzikálních zákonů. Znovu opakuji, že divák nerovná se hlupák!!! Néé, prosím, važte si svého času a vyhněte se tomuto filmu obloukem...

plakát

Agenti nula nula (2004) 

Tento film jsme dostali "zadarmo" s dalšími super snímky, když jsme si koupili domácí kino. Je pravda, že jsem to viděla jako mladší slečna, ale docela jsem se u toho nasmála.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Škoda jen, že se Haley Joel Osment doposud neuměl přehrát mezi dospělé herce, byla jsem na něj velmi zvědavá, protože jako dítě je nezapomenutelný. Špilas je fakt jednička co se sci-fi filmů týče. Pro mě jsou tady úplně nezapomenutelné scény, například jak se malý Haley dostane k "vědmě" pod mořem. Ta jeho touha po tom splnit si prosté přání a přitom ta všudypřítomná absurdita a nemožnost jeho splnění. Mám to hluboko ve svém srdci.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Napětí, záhadno nebo tajemno zde je pramálo. Takhle si slavné Akta X nepředstavuji. Podle mého to byla jenom lepší detektivka.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Skvělá druhá půlka filmu. Reference na assassin´s creed byla top. I další reference na SW nebo Rychle a zběsile byly zábavné. Dělat komedie a pobavit diváka fakt není snadné, když se u toho chcete vyvarovat trapným scénkám. No pár jich tu bylo. Ale stejně zvažuji 3-4 hvězdy. Radost se dívat.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Velké zklamání. Plno klišé a hloupých rozhodnutí. Nemám z toho doslova žádný dojem. Žádná zajímavá scéna nebo charakter.

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Půlka hvězdy dolů za tu neskutečně otravnou a nehezkou hudbu, kterou je protkán každý díl a druhou půlku hvězdy dolů za to, že odešel Robert Downey! On a jeho seriálová postava bylo to nejlepší v celé Ally!

plakát

Amadeus (1984) 

Vydržela jsem naslouchat tomuto příběhu skutečně celé 3 hodiny. A teď se ve mě mísí spousta pocitů. Dokonce i takový, kdy z jednoho pohledu rozumím Salierimu, protože to jsou stečně muka, když v něčem vynikáte a najednou příjde někdo mistrně lepší a nedá se s tím nic dělat. Postava Salieriho byla famózní a dodávala mi pocit hlubokého příběhu. Na začátku děje mi roztržitý, veselý a nekontrolovaný Amadeus přišel zajímavým spestřením, v průběhu a zejména ke konci mi přišlo, že herec už nehraje únavu a problémy, ale že ho to skutečně zmohlo a je na pokraji sil, což se mě příliš nenadchlo. A teď k tomu, co mě celou dobu neskutečně ohromovalo.. a to nadhled a mladost celého toho filmu. Já bych vůbec nečekala, kdybych to nevěděla, že se točilo v roce 1984! Kostýmy, scény a místa jsou dokonale sladěné. Bavilo mě hltat krásné barvy a divadelní jeviště. I když to mělo neskutečné 3 hodiny, tak se sem nevlezli všechny historické skutečnosti, kterými se nechci zabývat, jen zmíním, že se mi skutečně líbilo, že se Forman a scénáristé nenechali unést pouze konspirací o Mozartově otravě, jako vrah byl uvažován právě Salieri. Takhle to nechali na posouzení diváka. Přesně tak, jak je tomu i ve skutečnosti.

plakát

Amanda Knox: Vražda v Itálii (2011) (TV film) 

Nelíbilo se mi především celé to ladění filmu do té role "Amanda - mučednice". Ať mám na celou tuto kazu jakýkoliv názor, a už ji nějakou dobu sleduji, tak se mi zdálo, že se nestrannost filmu nějak nevydařila. To mi asi nejvíc vadilo. PS: Mám tu oponenta v názoru na celou tuto kauzu, což do toho jen vznáší novou atmosféru. Avšak si nemohu odpustit poznámku, že podle mého soudu není možné měnit verze výpovědi (TOHO, CO BYLO) na základě jazykové bariéry.

plakát

Amazing Race: O milion kolem světa (2001) (pořad) 

Fakt bych si chtěla zkusit tento závod, ALE moje orientace na tom není nejlíp, bojím se brouků, navigovat můžu, ale neumím číst v mapě a jaký jsem řidič nevím, 3 roky jsem za volantem neseděla... takže kdo chce se mnou do dvojice? (umím 2 jazyky a čeština ani slovenština to není)