Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 078)

plakát

Bez dechu (2011) 

Tak jako první si říkám "film s rádoby dětskou hvezdou".. To bude. Ale bohužel Lautner nedostal šanci udělat z toho trapnost, protože to za něj vzala jeho filmová "matka". Jak z ničeho nic přeprala 2 ozbrojené muže. To samo o sobě bylo celkem sci-fi. Takže já už jsem ani na nic dalšího nečekala. Byl to celovečerní vír posměchu, nejapných akčních scéniček a ukňouraného bývalého vlkodlaka. Škoda času ;).

plakát

Splice (2009) 

Hrozné po všechn stránkách! Ta ženská v hlavní roli byla příšerná, ta se na herecké škole asi moc dlouho neohřála. Adrien neměl nejmenší šanci tomu zvednou úroveň. Ještě teď je mi z toho nápadu a provést takový experiment úzko!

plakát

Nanga Parbat (2010) 

Je naprostá pravda, co tady mnozí z vás píší, že to nevyvolalo tak silné emoce. Oproti Nordwand je to slabý odvar, ALE! hrozně moc chválím jak se pídili po důkazech, aby to co nejvíc odpovídalo pravdě. A jak nakonci dodali jak členové výpravy skončili. Konec byl možná trochu ošizený, zejména co se týče úmrtí Guntera a boje o přežití samotného Reinholda. Každopádně oba vyjímeční horolezci ;).

plakát

K2: Smrt na vrcholu světa (2009) (TV film) 

Z čistě dokumentárního hlediska je to velmi špatné až neprofesionální zpraocvání. Pochopitelné z toho lidského tohle nemůže být vůbec hodnoceno. Každopádně se vrátím k tomu dokumentaristickému aspektu. Je to nesouvislé, nesourodé, chybí základní informace, chybí detailnejší výpovědi přeživších. Zcela jsem postrádala nějaké ohlédnutí za tím, kdo tam vlastně zemřel a za jakých okolností. Chápu, že to nikdo neví, ale trochu se potom pídit mohli. 46 minut je na něco takového asi málo :(.

plakát

Pan Dokonalý (2009) 

Jej.. už jenom pohled na Alexis Bledel napoví, že půjde o chabě emotivní a rádoby sladkou komedii o lásce. Její herecké vystupování je tak toporné a neměnné až je škoda slov. Ona má pouze 2 výrazy - kyselý citrón a rádoby sladké nevinné děvče. Každopádně na druhé, mužské, straně to nebylo o nic lepší. Ale kdo jsem já, abych hodnotila, že ;).

plakát

Vražedná stěna (2008) 

Cítím tak neskutečné spojení, cit, pouto k těmto dvoum horolezcům, až se tomu dá jen stěží uvěřit. Jejich příběh ve mě skutečně vyvolal velmi silné emoce. Jejích příběh jsem poměrně detailně znala ještě před tímhle filmem, takže jsem přesně viděla scénáristické a režijní slabosti. Pravdou je, že mě velmi zajímá, nakolik pátrali po pravdě a nakolik to byla jen pohádka pro diváka. Ze záznamů a svědeckých výpovědí je mi jasné, že příběh lásky a ženské přítomnosti v hodinu smrti, je jen pohádka. Velmi mě zamrzel fakt, že Toni prohlásil poslední historickou větu a přitom tady nezazněla :(:(! Hrozně ráda bych udělila plný počet bodů, protože tohle se našim evropským sousedům skutečně povedlo!!! Nádhera!!, ale co jim nemůžu odpustit je ta adaptace hlavních hrdinů jako posledních spravedlivých. Nikde jsem se nedočetla, že by rakouská výprava byla takto zamindrákovaná a hloupá. Nevím, kde vzali tolik odvahy, aby horskou službu stylizovali do role "já život nenasadím, nepomůžu". Jako horská turistka si jejich práci nesmírně vážím. Pravdou však zůstává, že mu moc nepomohli a tak to taky skončilo. Takže finální resimé je, že jde o skvělý film, téměr dokonalý. Zejména pokud vás netrápí, že pravda je trochu upravená pro komerčního diváka...Viz fakt, že se Andi od Toniho odřízl - což podle historických faktů není pravda.

plakát

Nejdivočejší sen (2010) 

Lámu si hlavu, jak tohle ohodnotit. Nemám jasno v tom, zda to naplnilo má očekávání.

plakát

Pád do ticha (2003) 

Tady nemá cenu nic hodnotit. Každý komentář bude jen plytkou myšlenkou autora, oproti té neuvěřitelné síle a odvaze muže, který se "doplazil zpět do života". Klobouk dolů před takovou chutí žít! :)

plakát

Americký zločin (2007) 

Krásně zpracovaný příbeh lidské bestiality. Kvůli tomu, že byli lidi úmyslně slepí, chladní a násilní muselo zemřít nevinné děvče. A to fakt šíleným způsobem. Filmové zpracování ale bylo skvostné. A Ellen Page v hlavní roli byla neuvěřitelně správná volba. Její drobná postava a neuvěřitelná sensibilita mě nutila uvěřit, že trest smrti je někdy jediná cesta (myslím pro Gertrudu). A to jsem zásadně proti.Paráda. Jen nechápu, jak mohla její sestra dělat, že se nic neděje :(, to nepochopím.

plakát

UFO: Vím co jsem viděl (2009) (TV film) 

Už chápu proč mi ve škole neustále říkají, že mám makat rychle, nebo mi data z výzkumu zastarají. Tohle je toho krásný příklad. Možná to dřív vysílat nemohli, možná to nestihli, nebo se na to zapomnělo, ale šíleně to za tu dobu zastaralo. Neobsahuje to moc průkazné důkazy. Škoda.