Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (12)

Rammstein: Rosenrot

Rammstein: Rosenrot (2005) (hudební videoklip)

Klip se natáčel v Rumunsku, ze kterého pochází i hlavní hrdinka, kterou ztvárnila v té době ztvárnila teprve 14letá modelka Cătălina Lavric.

Rammstein: Keine Lust

Rammstein: Keine Lust (2005) (hudební videoklip)

Videoklip ke skladbě byl v roce 2005 nominován na cenu MTV Music Awards v kategorii nejlepší video.

Přízraky

Přízraky (1996)

Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna.

Přízraky

Přízraky (1996)

Peter Jackson si podle svých slov vymyslel celou zápletku při cestě na nákup. Hned poté ji doma sepsal a pouze dvoustránkovou verzi předvedl producentům, kterým se to líbilo.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Režisér M. Night Shyamalan si dal záležet na tom, aby se na scéně objevila červená barva pouze tehdy, jsou-li tam duchové.

Beetlejuice

Beetlejuice (1988)

Hlavní postava Beetlejuice, kterou ztvárnil Michael Keaton, se ve skutečnosti jmenuje Betelgeuse. Na slovní hříčku Beetlejuice se změní ve chvíli, kdy vysvětluje své jméno Lydii (Winona Ryder) a použije brouka ("beetle") a džus ("juice").

Životní příběh Natalie Woodové

Životní příběh Natalie Woodové (2004) (TV film)

Ve filmu o Natalii Woodové se objevují autentické záběry ze života této herečky, její fotky z titulních stran časopisů a ze soukromí.

Maska

Maska (1994)

Cameron Diaz (Tina Carlyle) působila před natočením Masky jako modelka. Zmínila se producentům, že by ráda zkusila hrát tuto roli, konkurz vyhrála a u herectví už zůstala.

Náš dědek Josef

Náš dědek Josef (1976)

Vladimír Menšík, ztvárňující zde roli "Vejmělka - Trdlifaje" je rodákem z Ivančic a všechna moravská místa, kde se natáčelo, mu byla velmi známá.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001) (seriál)

Ve scéně, kdy se Buchman skrývá v ruinách kostela, se ve skutečnosti natáčelo v klášteře Rosa Coeli v Dolních Kounicích.

Reklama