Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (17)

Kvítko

Kvítko (1990) (seriál)

Blossom Russo (Mayim Bialik) žije so svojim rozvedeným otcom Nickom a dvomi staršími bratmi. Jeden sa dostáva z problémov s alkoholom, druhý nepobral veľa rozumu. Jej mama žije v Paríži. Našťastie má najlepšiu kamarátku Six, vďaka ktorej sa jej ľahšie darí vyrovnávať sa s nástrahami puberty v čisto mužskej domácnosti. Sitcom stanice NBC mal 114 epizód, v piatich sezónach, v priebehu rokov 1991 až 1995. Od svojho pilotného dielu z júla 1990 sa podstatne líši.

The F Word

The F Word (2013)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom

C'est l'aviron

C'est l'aviron (1944)

C'est l'aviron je animovaná ilustrácia francúzsko-kanadskej ľudovej piesne, po anglicky 'Rock the Boat'. Biele kvašové kresby na čiernom pozadí sú snímané pomocou prekrývajúcich sa zoomov, ktoré vyvolávajú dojem, že loďka sa pohybuje dopredu cez rieky a jazerá. Tento krátky film je jedným z McLarenovej folklórnej série ´Chants populaires´.

Black and Tan

Black and Tan (1929)

Krátky film je džezovou fantáziou z New Yorku v období Harlem Renaissance. Skladateľ Duke Ellington pripravuje novú skladbu pre svoj džezový orchester. Nezaplatil však včas splátku za klavír, a tak mu ho prídu dvaja muži odniesť. Našťastie sa vráti jeho žena Fredi Washington a sťahovákov sa zbaví fľašou džinu. Fredi má pre Duka dobrú správu. Dostala miesto tanečnice v nočnom klube a on so svojim orchestrom môžu vystupovať s ňou.

A Time Out of War

A Time Out of War (1954)

Krátky čiernobiely film je adaptáciou poviedky ´Pickets´ Roberta W. Chambersa z roku 1897. Dvaja vojaci Únie počas Občianskej vojny držia pozíciu na brehu rieky. S vojakom Konfederácie, ktorý obsadil druhý breh, sa dohodnú na prímerí na jednu hodinu. V priebehu prímeria sa podelia o tabak, chytajú ryby a urobia smutný objav.

The FBI Story

The FBI Story (1959)

Režisér Mervyn LeRoy s J. Edgarom Hooverom spoločne vytvorili pohľad do histórie Federal Bureau of Investigation (FBI). Chip Hardesty, idealizovaný agent FBI, rozpráva príbeh svojho života. V jeho spomienkach sa prelína jeho súkromný a pracovný život. Pripomína mediálne známe prípady, ktoré FBI vyšetrovala. Či už to bol známy výbuch lietadla a jeho opätovné skonštruovanie, boj s Ku Klux Klanom a slávnymi zločincami, vraždy Indiánov kvôli poisteniu, alebo špionáž. Chipa vždy preložili tam, kde sa toho najviac dialo a kde bolo treba vyriešiť nejaký prípad. Cestoval po celých Spojených štátoch amerických a s ním sa sťahovala i jeho rodina. Jeho pracovné nasadenie však bolo neraz náročné skĺbiť s rodinným životom.

Chicken Little

Chicken Little (1943)

Krátky farebný film sa inšpiroval bájkou "The Sky Is Falling". Na malej farme si hydina žije pokojne, bez strachu, pretože vie, že ju chráni vysoký plot, zámok na bránke a farmár s puškou. Objaví sa však lišiak Foxy Loxy, ktorý si chce zadovážiť večeru, a rozhodne sa dostať všetkých z dvora. Podľa príručky psychológie môže zmanipulovať celú skupinu s pomocou jedného hlupáka. Vyhliadne si teda malého kohúta Chicken Little. Filmík je zo štúdia Walta Disneyho, ale tentokrát šťastný koniec nečakajte.

Lady Godiva

Lady Godiva (1911)

Krátkometrážny čiernobiely film zo štúdia Vitagraph Company of America a režiséra J. Stuarta Blacktona rozpráva príbeh Lady Godivy, ktorá chce pomôcť obyvateľom svojho mesta Coventry, a preto požiada manžela, aby zrušil príliš vysoké dane. Sir Leofric sľúbi zrušiť dane, ale len v prípade, ak sa ona prevezie na koni nahá cez mesto. Lady Godiva zahalená iba do svojich dlhých vlasov teda vysadne na koňa a vydá sa na cestu po meste.

Art of the Western World

Art of the Western World (1989) (seriál)

Televizní série nabízí přehledný pohled na 2500 let historie architektury, malířství a sochařství. Vysvětluje slavná umělecká díla v kontextu západní kultury, která je vytvořila. Průvodcem je historik Michael Wood. V jednotlivých částech si však berou slovo i odborníci, kteří se specializují na dané období. Osmnáct původních 30minutových dílů bylo sloučeno do devíti hodinových epizod.

1. The Classical Ideal
2. A White Garment of Churches — Romanesque and Gothic
3. The Early Renaissance
4. The High Renaissance
5. Realms of Light — The Baroque
6. An Age of Reason, An Age of Passion
7. A Fresh View — Impressionism and Post-Impressionism
8. Into the Twentieth Century
9. In Our Own Time

The Incredible Petrified World

The Incredible Petrified World (1957)

Profesor Millard Wyman vyšle potápěčský zvon do neprobádaných mořských hlubin. Spojovací lano s lodí se však přetrhne. Čtyřčlenná posádka sice nehodu přežije, ale zůstane uvězněna v hlubinách. Na zpáteční cestu na hladinu nemají dostatek vzduchu. Naštěstí objeví podmořskou jeskyni, přes kterou by se mohli dostat zpátky na zemský povrch.

Beyond the Time Barrier

Beyond the Time Barrier (1960)

Během testovacího letu americký pilot major Bill Allison ztratí spojení s řídícím střediskem. Po přistání nemůže svoje domovské letiště poznat. Vydá se tedy hledat lidi. Jak zjistí, přistál v roce 2024 a lidstvo bojuje o přežití.

Bitter Lake

Bitter Lake (2015)

Dokumentární film poskládaný z již existujících videonahrávek mapuje vztah Saúdské Arábie a Spojených států amerických a jeho vliv na dění v Afghánistánu. Vysvětluje také, jak západní politici využívají zjednodušené interpretace mezinárodních situací na manipulování veřejného mínění. Jejich následovníci pak musí čelit stále vážnějším konfliktům.

Halloween

Halloween (1978)

Malý Mike Myers o halloweenské noci zabil svoji sestru. Doktor Loomis se ho snažil osm let léčit a pak sedm let udržet pod zámkem, protože si uvědomil, že za těma černýma očima žije jenom zlo. Nyní Mike z léčebny uprchl. Doktor Loomis jede do Mikeova rodiště, aby upozornil šerifa na nebezpečí. Jenže šerif má plné ruce práce, protože někdo ukradl ze železářství masku a velké nože.

Vzmuž se

Vzmuž se (2015)

Novinářka Nancy byla na mnohých schůzkách naslepo, které jí domluvili přátelé. Pomalu už ztrácí naději, že někdy potká toho pravého. Příliš o všem přemýšlí a pochybuje o sobě. V den, kdy jede do Londýna na oslavu výročí svatby svých rodičů, na železničním nádraží potká Jacka, který také hledá lásku a přišel na domluvenou schůzku s neznámou dívkou Jessicou. Nancy se musí rozhodnout, jestli využije šanci a bude někým jiným, nebo bude sama sebou.

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)

11. celovečerní animovaný film ze studia Walta Disneyho. Rámec povídání v knihovně spojuje dvě části. První příběh je zpracováním knihy pro děti The Wind in the Willows z roku 1908, jejíž autorem je britský spisovatel Kenneth Grahame. Vypráví o nenapravitelném snílkovi a dobrodruhovi žabáku Toadovi, který jde z maléru do maléru a je pak na jeho přátelích jezevci Angusovi MacBadgerovi, vodní kryse Rattym a krtkovi Moleym, aby mu pomohli z nesnází. Vypořádat se s mazaným panem Winkym a jeho partou lasiček však bude tvrdší oříšek.
Druhý příběh je dramatizací povídky amerického spisovatele Washingtona Irvinga z roku 1820 The legend of Sleepy Hollow, ve filmu je však nazvaná Ichabod Crane podle hlavní postavy. Ichabod je milý člověk, učitel. Rád se dobře nají a už se rozhlíží, kam by se dobře přiženil. Ve vesnici Sleepy Hollow si vyhlídne Katrinu, hezkou dívku z dobré rodiny. Má však soka Broma Bonese, místního siláka a hrubiána. Na halloweenské zábavě si Brom všimne Ichabodovi pověrčivosti, a tak přítomným řekne legendu o Bezhlavém jezdci. Ichabodovi samozřejmě nažene pořádný strach. Čeká ho totiž cesta domů. Oba příběhy doprovází krátké písně zpívané Bingem Crosbym a sborem.

Citizen Koch

Citizen Koch (2013)

Dokumentární film ukazuje pozadí propojení politiků s podnikateli a nástup Tea Party v USA (americké pravicově-konzervativní politické hnutí). Vysvětlí také, kdo občan Koch je, oč mu jde a proč je dobré o něm vědět.

La famiglia Passaguai

La famiglia Passaguai (1951)

Giuseppe Passaguai se rozhodne strávit neděli s rodinou u moře. Brzy ráno připraví jídlo na celý den, sbalí věci na pláž, taxíkem dojedou na zastávku autobusu a začne den, který později Peppeho žena Margherita nazve peklem.

Reklama