Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Čarodějnice (2015) 

The Witch, naprosto přistupuje na křesťanské pojetí fenoménu čarodějnic ale i v tom, tkví její autenticita a síla. Jinak všechno působí tak nějak poctivě, vytvořené s láskou k nejhlubším tradicím žánru a je sympatické, jak je tu ryzí strach dávkovaný jen občas ale vydatně. Snad se v budoucnu najde víc filmů, razících spíše tuto romanticky skromnou formu horroru, protože je vidět že to jde i docela s málem a na rozdíl od všelijakých slasherů a lekaček, to může být i docela umělecké...

plakát

Amerika (2015) 

Strašně jalové a vůbec se nepřibližující duši trampingu. Hlavní představitelé nemají žádnou jiskru, jen rádoby poeticky, zasněně plácají a pak vyřknou nějakou zmatenou větu a samotná myšlenka se rozplyne nevyřčena v prázdnu. Ačkoliv asi chápu co ten film chtěl říct, (Trampové si Ameriku zdárně vysnili za humny.) řekl to tak hloupě, že to celé úplně ztratilo na hodnotě. Škoda.

plakát

Rodinný film (2015) 

Nevýrazná, Česká, rodinná bídička, kterou natočil Slovinec a není z komunismu, ale jinak vzorně dodržuje uťáplou tradici valné většiny naší kinematografie poslední doby.

plakát

Vzpoura údolí (2014) 

Takřka hypnotické.Fascinovalo mě hlavně to období sedmdesátých let, jestliže se hipíkům alespoň částečně podařilo kamsi přesáhnout a zkrátka žít jinak, tak partička co si říkala Stone Masters, tomu všemu dala ještě vyšší smysl.Skály jako božstvo, lezení bez lana a zážitky blízké smrti téměř každý den.A nejen na tripu. Stačí když o tom jen sním, a naplňuje mě to úžasem.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Moderní pocta Spaghetti westernům, dynamičtější, svá, občas ale možná až moc ukecaná a přestylizovaná. Bez Waltze by byl film poloviční, ale to už zbytečně spekuluju.