Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (60)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Veliké zklamání. Pod hezkým pozlátkem barvitého světa se schovává kýč s divnými "kladnými hrdiny", až na Kloboučníka, Srdcovou královnu a Alenku mi postavy vůbec neseděly a byl mi jejich osud ukradený. Nejhorší byla asi Bílá královna, která mi přišla značně nesympatická, možná to bylo tím, že mi celou dobu přišla,že je pod opiáty. Každou chvilku jsem čekala, že se zní stane černá královna a všem utne hlavy včetně Alence. Nezachránily to ani hezké masky postav, parádní šaty Alenky a dokonce ani samotný Johny Depp.

plakát

Ambulance (2022) 

Klasická akční honička, která kdyby se nebrala tak vážně, mohla být dobrou komedií, ale ten všudypřítomný patos. S hrdinami nestihnete souznít, aby vám na nich záleželo, dokonce vám je celá nekonečná honička v sanitce ukradená. Porušující přirozený zákon, třeba za jak dlouho dokáže vykrvácet člověk s průstřelem nohy a sleziny? Podle filmu se stanete nesmrtelný za použití skřipce na vlasy i po hodinovém ježdění po městě. Kdyby si snímek zachoval nadsázku a humor po celou dobu filmu a byl v tomto konstantní, tak by to bylo i na čtyři hvězdy. Za vážnost s kterým snímek nastoupil hned v prvních minutách, začátečnickou chybu si nevzít do banky alespoň masku, když ji jdete vykrát a nestálost hlavních hrdinů. Willi, který se tváří jako neviňátko, "nechci nikomu ublížit chci jenom peníze pro syna" a potom postřelí nejen policistu, ale ještě při samotné honičce jak z Kobry 11 ublíží x policistům ve službě. Zachránila to kamera a zvuk, který byl z celého filmu nejlepší. Závěr nemusím komentovat, člověk netušil zda se má smát nebo brečet, kliše, které možná k Bayovi patří.

plakát

Americký zločin (2007) 

Dlouho jsem přemýšlela, co bych o tomto snímku mohla napsat, když už tady bylo všechno napsáno v předešlých komentářích. ¨ Nechce se mi věřit, že film byl natočen na motivy skutečné události. Role ženy, která je milující matkou a zároveň tyrankou dívky, která v jejích očích může za všechny problémy v jejich rodině. Nepochopila jsem, jak mohli rodiče zanechat své dcery ženě, kterou viděli poprvé v životě, že dívenky se stále vracely a nepokusily se utéct a nad čím jsem nejvíce žasla byla lhostejnost mladší sestry. I přesto, že herecké výkony byly výborné, tak vím, že se na tento snímek asi už jen tak nepodívám, jelikož mi utkvěl v paměti na dost dlouho...

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Kdybych mohla, dala bych 3 1/2 hvězdy. Jelikož se mi žánrově hodil film do nálady, přiklonila jsem se k zaohrouhlení nahoru. Nic od filmu nečekejte, snad jen komediální zpracování agenta 007? Nadsázka, lehký humor, skvělá hudba, kocour, Henry Cavill, kouřový tanec, to vše vyhrálo souboj půl hvězdy oproti zbytečné délce filmu, prázdných scén a bruslení po ropné skrvně, kdy z hrozby výbuchu se chopí nožů, aby v závěrečné piruetě vystřílela celý zásobník. Odpočinkový film, který hezky plyne do posledních 20 minut filmu.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Když použijete motivy Pocahontas, Zachraňte Willyho, Titanik, Vodní svět, Statečné srdce, hodíte do mixéru, rozmixujete a pro obzvláštnění použijete hrst Šmoulů, vznikne z toho docela fajn koktejl.

plakát

Babylon (2022) 

F*ck! byl natočený snímek, který mě naprosto rozesmál, dojal, odrovnal? A to i přes svou nebezpečnou délku se mi z kina nechtělo odejít? Hudba, kamera, herci, bizarnost, humor, Andaluský pes, hudba.  Film natočený jako pocta všem hercům od dob němého filmu. Všem tvůrcům vzniku prvního filmového políčka z celuloidu. Talenty, co si přes dekadentní večírky došli k slávě a k "zapomnění ". Vizuální vyprávění s příchodem zvukového filmu se vytrácí...a s ním i pompéznost představitelů.

plakát

Božské dorty od Markéty (2013) (pořad) odpad!

Nerozumím dnešnímu trendu vytvářet z jídla věci. Udělat dort ve tvaru tramvaje, knížky, kufru? Hotový výtvor vám nezpůsobí sliny u pusy, když vidíte kolik cukru a barev na tohle "dílo" bylo použito. Místo modelíny je použit marcipán a fondán, chuťový zážitek nulový. Zároveň,když to vede paní Markéta, která na mě působí zkostnatěle.

plakát

Crash (2004) 

Snímek, který popisuje životy američánů po 11. září 2001. Plné předsudků, zavržení a xenofóbního chování. Člověku během sledování běhá mráz po zádech o to více, když se zašmodrchaná linie lidských osudů začíná rozmotávat.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Vynikající dokumentární seriál o vesmíru! Lister, Rimmer, Kocour, Kryton a Holly lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně, jako má 6000 učitelů tělocviku. Tři miliony letěli vesmírem a zjistili spoustu věcí: nejvyšší formou života je člověk a nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky. Zároveň mají bláhovou naději, že za tři miliony let, co byli pryč, lidstvo přestalo válčit, vyléčilo všechny choroby a zjednodušilo formulář daňového přiznání.

plakát

Český žurnál - Bratři Okamurovi (2019) (epizoda) 

Mám podezření, že Tomio Okamura je dalším projektem Filipa Remundy a Víta Klusáka, kteří si rádi pohrávají s mystifikací ať už ve Světě podle Daliborka, Českém snu či bangladéšské reportáži o pádu OP Prostějov. Zajímavá paralela, která ve snímku není zobrazena (takže to není spoiler). Japonský politik Richard von Coudenhove-Kalergi, který přišel do Evropy a v roce 1919 se stal československým občanem snažící se o sjednocení Evropy a napsal k tomu publikaci Pan-Europa (1923). Na straně druhé, rok 2019 česko-japonský politik Tomio Okamura žádá Czexit.