Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (377)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Udûn (2022) (epizoda) 

Liché díly jsou kecací a přípravné, sudé víc dějové. Zase se mi to potvrdilo, hlavně díky tomu že jsem 5 a 6 viděl za sebou. Pěkné finále, plus konečně nějaké spojení dvou linek které se dosud časově nemuseli zdaleka odehrávat současně 😉

plakát

Mimoni 2: Padouch přichází (2022) 

Je to barevné, je to veselé a polovině mých dětí se to líbilo :). Z pohledu dospělého také pár fajn scének a muziky, takže účel splněn.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Velká vlna (2022) (epizoda) 

Nejlepší epizoda. Škoda že to Amazon neuvolňuje po dvou dílech. Kdyby trojka a čtyřka byly najednou, krásně by to vyplnilo dějový oblouk v Númenoru i v příběhu lidských uprchlíků a Arondira. A popravdě mi ani moc nechyběli Harfoots... Galadriel je skvělá, ale na ty slow-motion scény by se fakt měli vykašlat, to je velká hrůza.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Hele ono je to vlastně docela dost dobrý! První "indiánská" část mě bavila, s příletem predátora atmosféra zhoustla, pokud bych měl vybrat jednu věc co mi vadila tak to byli zlí bílí francouzští  trapeři kteří tam byli dle mého vpraveni až zbytečně moc na sílu a víceméně jako maso pro predátorovo řádění. Chápu že tam chtěli nějak dostat Raphaela Adoliniho a jeho pistol- což je opravdu povedený nápad jak Kořist provázat s Predatorem 2 a s některými komiksy z tohoto univerza, plus se vlastně díky jeho smrti Naru naučila zásadní věc která ji proti predátorovi pomohla.  Ale to všechno se věřím dalo vyřešit i nějak elegantněji než jak to vidíme zde. Nosný příběh o boji mezi člověkem a lovcem z vesmíru funguje perfektně, stejně jako v originále, navíc jsou tu k vidění překrásné scenérie téměř až ve stylu NatGeo. Hlavní hrdinka sympatická, dokázal jsem chápat její motivaci i emoci, škoda jen že jsem se dozvěděl že film lze pustit v komančtině až ve chvíli když už jsem to měl shlédnuté- tak snad příště. Líbilo se mi i pomrkávání směrem k legendární jedničce, ať už v náznacích některých scén nebo při doslovné citaci (If it bleeds, we can kill it...). Takže suma sumárum velmi příjemné překvapení, těším se na dvojku kterou snad naznačuje poslední scéna pod závěrečnými animovanými titulky :)? Chtě nechtě stejně musí někde vysvětlit jak se pistole Raphaela Adoliniho dostala zpátky k predátorům :).

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Podívám se na to rád, kdykoliv to běží v TV, nikdy jsem to ale neměl potřebu sledovat nějak "vcelku". A je jedno jestli to jsou sezóny s Charlie Sheenem, nebo ty pozdější s Ashton Kutcherem. Co seriálu z mého pohledu ubližuje je Alan, kterýžto se aka osina v zadku prolíná vším dějem se stále stejným příběhem a bohužel to hodně vede k šablonovitosti a hlavně mega předvídatelnosti. Je to takové rozmezí tří a čtyř hvězd, vzhledem k tomu, že jsem ale těch dílů viděl fakt hodně a rád se na to dívám znovu, dávám nakonec čtyři.

plakát

Jak jsem poznala tvého otce (2022) (seriál) 

HIMYM je pro mě generační seriál se kterým jsem "vyrůstal". Tohle není úplně průšvih, ale nemá to ten šmrnc ani povedenost originálu, plus je to na můj vkus až moc předvídatelné. A nebo už jsem prostě generačně jinde a tak mě to tak nebere :). Největší problém mám s tím, že mě vlastně moc nebaví hlavní postava Sophie, přijde mi pořád starší než by měla být a navíc se hodně dílů první série vyskytuje poblíž Drewa, který je mi ze všech postav suverénně nejprotivnější. Nejzajímavější je pak pro mě asi Charlie, je to obdoba Barneyho "vnějšího" elementu, který je ale i tak, stejně jako celý spin-off, o level horší než originál. Přesto jsem celou první sérii viděl a asi se podívám i na druhou, člověk si tam najde hezké momenty a scény, které jsou ale bohužel spíš doplňkem hromady balastu.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Rozpačité dojmy. Nejlepší scény filmu jsou bohužel vidět v traileru, nic moc extra navíc tam naopak k vidění není. Nějak mě nechytla ani ta "hlavní" dějová linka, bylo to takové zmatené a až moc narychlo splácaným dojmem působící... Kromě charismatického Ralph Fiennese se mi do paměti navíc nevtiskla žádná další postava a tak se prequel ke skvělé Tajná službě z roku 2014 do mé paměti nějak extra moc nevtiskl a na rozdíl od zmíněné "jedničky" ho už asi ani nepotřebuji vidět někdy znova.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Za mě lepší než Obi-Wan. Horší než Mando. Některé díly skvělé, třebas E2 s Tuskeny, nebo první díl s Mandem, některé otřesné- zejména ten mizerný poslední díl s velkým množstvím fakt "dementně" působících scén zamrzel hodně.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Ach jo. Po dvou skvělých sériích Mandaloriana ve kterých bylo jen pár slabších epizod jsem shlídnul Obi-Wana, kde naopak slabé a dějově naprosto nelogické momenty převažují nad těmi hezkými a povedenými. Nevím co se stalo, ale ten seriál (hodnotím první řadu) je strašně špatně napsaný, v každé epizodě je minimálně jeden ale spíš víc totálně nelogických věcí které úplně popírají základní věci ze Star Wars universa. Impérium působí jako spolek totálních neschopů, blasterem netrefí protivníka už ani na dva metry, neumí používat Tie Figtery, Devastator není schopen dohonit či nějak uzemnit/vážně poškodit obyčejnou transportní loď, z Darth Vadera nejde strach, a jediná nová zajímavější postava v podobě Třetí sestry mi tam spíš překážela než co jiného atd. Alespoň že hlavní postava Obi-Wana je relativně zajímavá a prochází i nějakým dalo by se říci "vývojem", líbíli se mi první zkazky o "Stezce", ale třebas malá Leia je tam na mě až moc často. Ani vlastně nevím jestli chci vidět další sérii nebo bych byl raději kdyby už tohle trápení nepokračovalo.