Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Bouřlivé výšiny (1998) (TV film) 

Když jsem knihu četla, Heathcliffa jsem si představovala jako obrovského, silného, uhrančivého chlapa, schopného čehokoliv pro pomstu stejně tak jako pro svou milovanou. Avšak cokoliv filmový Heathcliff udělal nevyznělo jako čin z obrovské lásky ke Cathy, ale spíš jako čin žárlivého, majetnického maniaka, který je ještě ke všemu ubohým citovým vyděračem, takže "vyfintěnec" Edgar se nakonec stal mým favoritem. Navíc Cathy s Heathcliffem furt běhali po krajině, hrozně se u toho smáli, Cathy vlály vlasy a sukňa a Heathcliffových pár vlasů taky nějak poplandávalo. Takhle si znázornění drsné krajiny a nespoutanosti hlavní dvojice opravdu nepředstavuju, takže za mě jen 2*, a to za příběh samotný (kniha patří mezi mé nejoblíbenější, na tu nedám dopustit). Doporučuji Větrnou hůrku od Petera Kosminskeho a nebo knihu samotnou :)

plakát

Další rok (2010) 

Připadala jsem si jako na návštěvě u vzdálených příbuzných, kteří mě dvě hodiny otravují s fotoalbem lidí mně neznámých a každou fotku sáhodlouze komentují. 1* za herecké výkony, každopádně škoda 7 € za lístek..

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Zmlsaná geniálním True Blood a Six Feet Under jsem se na doporučení všech vrhla právě na Dextera, avšak po několika hodinách kroutících se na svém starém křesle, před svým ještě starším monitorem, mé zklamání neznalo mezí. Dávám plusové body perfektní myšlence a skvěle zahraným a uvěřitelným postavám (kromě Doakse, jeho příkladný stoupenec Uncle Sama mě dost iritoval). ALE pomalý spád, předvídatelnost, neustálé Dexterovo rozjímání o tom, jak veliké a bezcitné monstrum se v něm skrývá mě po chvíli začalo nudit (na to, aby to bylo pravda, nás přesvědčoval až moc) a z americké obsese „jsem polda, kdo je víc“ mě chytal amok, tak jsem milého Dextera plánovala poslat k šípku. Nakonec se tak nestalo a Dexter ukázal, že to opravdu není žádný roztomilý vědec s občasným rozpolcením osobnosti, ale skrývá se v něm docela zvrhlík, neustálé napětí, zda bude odhalen, partnerské problémy (je to k nevíře, ale i sociopati letí na krátký sukně), postavy ještě lépe zahrané a ještě více uvěřitelné, méně "good cop" vět, no a v neposlední řadě obohacení mé slovné zásoby o peprná slůvka, kdy no.1 se pro mě stává výraz „you sick fuck“ (hvězdička Doaksovi :-)). Suma sumárum, Dexter si mě uplně získal a jsem ráda, že se mi dostal do rukou až po skončení zkouškového :-)

plakát

Paranormal Activity 2 (2010) 

Důležitá věc - nedoporučuji chodit do kina na premiérové dny a asi ještě týden po tom. V kině plným rádoby vtipných chlapců a vřeštících slečen jsem si připadala jako v traileru na Paranormal Activity 1, takže atmosféra nulová, což naprosto zruinuje zážiek z filmu. První polovina byla hodně zdlouhavá, pár hýbajících se kastrolů a jinak spoustu nudných záběrů na dveře, sedačku, schodiště atd. Posléze to docela dobře vygradovalo, takže být v kině skoro sama (popř. doma), asi bych si ukákla :) Dějové propojení s jedničkou je perfektní a docela důežité, přítel viděl pouze dvojku a konci moc nerozuměl. Každopádně horor dobrý, já dávám 4* a jak už tu řekl Mare T. komu se líbila jednička, dvojka ho určitě neurazí.

plakát

Patriot (2000) 

Obecně nemám filmy o válce ráda, ale s litrama krve, umíráním těch sympatických a přežítím těch hlavních jsem se tak nějak smířila už dopředu, dokonce jsem očekávala jisté klišé (no ne, americký film s názvem Patriot a klišovitý? :)), ale neustálé salvy srdceryvných vět, loučení, zlých pohledů toho zlého Brita a samozřejmě kostlivců ve skříni ("dohání mě vlastní minulost") předčily moje očekávání! Možná kdyby film zkrátili na příjemných 90 minut, mohl vyznít lépe. Vlastně by mi stačilo se podívat na trailer, ale když už jsem musela čekat na další dávku antibiotik, přišlel mi Patriot lepší volbou než Volejte věštce..asi..

plakát

Sekta (1991) odpad!

Po 20 minutách jsem vytuhla a měla jsem tu smůlu, probudit se na konec. Teda něco tak úchylnýho jsem nečekala! Soudě dle hojného počtu hvězdiček byla asi ta část, kterou jsem prospala, dobrá, nicméně zjišťovat to nehodlám. Za mě odpad, ten konec byla fakt úchylnost nad úchylnosti.

plakát

Teletubbies (1997) (seriál) 

Všem těm přechytřelým "komentátorům" bych ráda řekla, že řeči co z takových dětí vyroste a jak by to na ně nikdy nezabíralo, jsou naprosto zcestné. Zabíralo by to na každýho z nás v určitém věku, stejně jako na nás zabíralo šišlání, prdění pusou o břicho, hra na "schovávanou" se zakrytýma očima apod, akorát když nám byl rok, nic takovýho se netočilo. A možná, že absence těchto miminovských pořadů způsobila, že čumíte na Teletubbies v dospělosti (což je samo o sobě dost divný) a nemůžete se přenést přes to, že děti v rozmezí rok až tři opravdu neshledávají Tarantina zajímavým. PS: za mě 5*, zkuste si někdy hlídat 1,5 leté dítě

plakát

Za Dárfúr! (2007) 

Film představující na jedné straně problematiku „života“ v Dárfúru - vraždy, znásilňování, politika. Na straně druhé je to dílo překvapivě optimistické. Ukazuje, že i malá skupinka lidí dokáže velké změny a po shlédnutí by člověk nejraději sedl a začal vyrábět petice. Dokument, který není jednotvárný a neubíjí smutnými fakty, dokument, který říká, že snaha o lepší svět není marná. Zaslouží si plný počet

Ovládací panel
21. nej uživatel Nizozemsko
2 body