Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (516)

Óda na mého otce

Óda na mého otce (2014)

Některé scény filmu se natáčely v ostravské Dolní oblasti Vítkovic a v bývalých dolech Michal a Anselm.

Tom Yum Goong 2

Tom Yum Goong 2 (2013)

Předchozí filmy Tonyho Jaa si částečně zakládaly pověst na natáčení bez použití CGI a kabelů v akčních scénách. Oproti tomu v Tom Yum Goong 2 se režisér Prachya Pinkaew s choreografem akčních scén Pannou Rittikraiem poprvé rozhodli obě techniky využít.

Jet Mdai

Jet Mdai (1963)

Jedná se o nejstarší známý dochovaný kambodžský film.

Chanthaly

Chanthaly (2013)

Jedná se o první horror natočený v Laosu a také první tamní film, jež režírovala žena.

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2001)

Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině.

Gjakuten saiban

Gjakuten saiban (2012)

Shua Takumiho, tvůrce herní série „Ace Attorney“, lze ve filmu vidět v malé roli, jak oslavuje s Larry Butzem (Akiyoshi Nakao) po vyhraném posledním případu. Režiséra Takashi Miikeho lze zase zahlédnout mezi diváky u soudu.

Čínský zvěrokruh

Čínský zvěrokruh (2012)

Nejdražší akční scéna přišla na více než 10 milionů amerických dolarů, přičemž celý rozpočet filmu je necelých 50 milionů.

Čínský zvěrokruh

Čínský zvěrokruh (2012)

Jackie Chan při natáčení filmu vytvořil dva zápisy do Guinnessovy knihy rekordů. První za nejvíce kaskadérských kousků vytvořených jedním člověkem za celou kariéru a druhý za nejvíce zápisů jednoho člověka v titulcích filmu. Těch měl Chan dohromady patnáct. Podepsal se na filmu jako Scenárista, režisér, herec, producent, výkonný producent, kameraman, umělecký režisér, produkční manažer, koordinátor cateringu, osvětlovač, skladatel, zpěvák úvodní písně, rekvizitář a kaskadér. Předchozím držitelem rekordu s jedenácti kredity v titulcích byl režisér, skladatel a herec Robert Rodriguez.

Zátah 2

Zátah 2 (2014)

Kvůli problémům se scénářem a rozpočtem musel režisér Gareth Evans na nějakou dobu tento projekt odložit a nejdřív natočit levnější předchozí díl (2011).

Soudný den

Soudný den (2012)

Film byl oznámen už v roce 2006 a měl se sestávat ze tří segmentů od režisérů Ji-un Kima, Pil-seong Ima a Jae-rim Hana. Zatímco první dva jmenovaní své segmenty natočili ješte ve stejném roce, Han nabíral zpoždění a od projektu nakonec odstoupil. Snímek se tak dostal do kin až po šesti letech, s poslední častí společně režírovanou Pil-seong Imem a Ji-un Kimem.

Krrish 3

Krrish 3 (2013)

Rakesh Roshan napsal první verzi scénáře už v roce 2007, protože však byl příběh až příliš podobný filmu Spider-man 3 (2007), rozhodl se jej kompletně přepsat.

Tamnan Somdej Phra Naresuan 5: Yuttahattee

Tamnan Somdej Phra Naresuan 5: Yuttahattee (2013)

Natáčení filmu muselo být na několik týdnů přerušeno kvůli dlouhotrvajícím povodním v Thajsku a datum uvedení proto bylo odloženo na rok 2012.

KL Gangster

KL Gangster (2011)

Během psaní scénáře chodil Syamsul Yusof mezi skutečné kuala lumpurské gangstery, aby co nejlépe zachytil jejich skutečné chování a mluvu.

KL Gangster

KL Gangster (2011)

Po uvedení se KL Gangster stal do té doby nejvýdělečnějším malajským filmem a prvním, který vydělal více než 10 milionů malajských ringgitů.

Rana

Rana (2019)

Natáčení filmu začalo v dubnu 2011, hned první den však musel být Rajnikanth převezen do nemocnice, kde poté strávil více než měsíc. Ani po jeho uzdravení se nepodařilo natáčení znovu rozjet a tak bylo odloženo než Rajnikanth dokončil svůj další film, Kochadaiyaan (2012).

Cheat Chea Satrei

Cheat Chea Satrei (1997) (seriál)

Jedna z hereček, teprve 17letá Pich Saparn, byla během natáčení zastřelena svým manželem.

Cheat Chea Satrei

Cheat Chea Satrei (1997) (seriál)

První televizní seriál natočený v Kambodži.

Reklama