Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (516)

My Dear Kuttichaathan

My Dear Kuttichaathan (1984)

Originální malayalamská verze byla uvedena do kin v roce 1984 a stala se obrovským hitem a do té doby nejvýdělečnějším místním filmem. V roce 1998 se dostal do kin znovu v hindské verzi pod názvem Chhota Chetan a znovu sklidil úspěch. Film byl předabován a scény některých postav byly nově natočeny s místními herci. Po třetí se o to samé pokusili v roce 2011, kdy byl film uveden v tamilské verzi pod názvem Chutti Chathan do kin znovu, opět s přetočenými scénami s tamními herci.

Karak

Karak (2011)

Příběh filmu vypovídá o skutečné 60 km dlouhé dálnici E8, jež spojuje Kuala Lumpur s městem Karak. Ta má pověst strašidelného místa a mnoho lidí hlásilo policii, že na ni spatřilo duchy a upíry.

Krokodýl

Krokodýl (1979)

Film je na seznamu American Humane Association jako nepřijatelný, protože při natáčení byl nožem podřezán živý krokodýl.

Krokodýl

Krokodýl (1979)

Film využívá některé scény z režisérova předchozího filmu Krai Thong (1980). Naopak scény z Chorake byly využity v pokračování Krai Thong 2 (1985).

Krokodýl

Krokodýl (1979)

Film vznikl ve dvou verzích – v originální thajské a velmi odlišné americké s nově dotočenými scénami, jinou hudbou a anglickým dabingem.

Pulgasari

Pulgasari (1985)

Pulgasari byl sedmým a posledním filmem Sang-oka Shina natočeným v Severní Koreji. Ještě před jeho dokončením se však režisérovi i jeho manželce Choi Un-hee podařilo ve Vídni utéct svým věznitelům a emigrovat do USA. Film tak musel dokončit jiný režisér.

Jayu manse

Jayu manse (1946)

Jedná se první film natočený v Koreji po získání nezávislosti na Japonsku.

Enthiran

Enthiran (2010)

Těsně před premiérou indický spisovatel Vijayarke prohlásil, že příběh filmu kopíruje jeho román „Man Robot“ z roku 2002. Po premiéře napadl režiséra a producenty jiný indický spisovatel Aarur Thamizhnadan s tím, že zkopírovali příběh z jeho románu „Jugiba“, který vyšel v roce 1996.

Enthiran

Enthiran (2010)

V červenci 2007 podepsal Shah Rukh Khan smlouvu, podle které měl hrát hlavní roli a být jedním z producentů, nicméně už po třech měsících byl celý projekt zrušen. Podle Khana byl totiž původní scénář hloupý a nezajímavý.

Enthiran

Enthiran (2010)

Aby vykompenzoval ztrátu svého předchozího filmu, odmítl Rajnikanth přijmout za svou roli ve filmu plat.

Azumi

Azumi (2003)

Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit.

Žraloci na s(o)uši

Žraloci na s(o)uši (2011)

Studio Silver Ant vytvořilo první promo teaser k filmu již v roce 2001, celovečerní snímek však vznikl až o 10 let později.

Roboteu taegwon beui

Roboteu taegwon beui (1976)

Originální cívky s filmem byly ztraceny a dlouhou dobu byla dostupná pouze jediná kopie, která však byla nekompletní a ve velmi špatně kvalitě. V červnu 2003 se však ve skladu Korean Film Commission podařilo najít kompletní kopii. Poté se jako první korejský film dočkal kompletního digitálního restaurování, jež trvalo témeř dva roky.

Empress Chung

Empress Chung (2005)

Studio Akom Production Company, jež stojí za vznikem snímku, se ve světě proslavilo především animací seriálu Simpsonovi (od r. 1989). První dvě série byly vytvořeny kompletně v Akom Production Company, na ostatních včetně filmu se podíleli společně s dalšími společnostmi.

AirWaves

AirWaves (2010) (seriál)

Sveng Socheata, jež v seriálu hraje Bophu, byla ještě před dokončením natáčení postřelena, což je důvodem, proč se v několika posledních dílech už její postava nevyskytuje. Celý incident se odehrál v pagodě v Sieam Reapu, kde herečka se štábem oslavovala dokončení natáčení jiného filmu. O půlnoci však na místo vtrhla policie, která dostala hlášení o rušení nočního klidu a strhla se potyčka, ve které byla herečka střelena do ruky a zraněno několik dalších filmařů a policistů.

AirWaves

AirWaves (2010) (seriál)

V několika epizodách je v televizi na pozadí možné vidět film Bakluon (2009), jenž taktéž režíroval Tom Som.

Janji Joni

Janji Joni (2005)

Kvůli roli Joniho musel Nicholas Saputra přibrat na váze a naučit se hrát na bubny. Jak však později přiznal v rozhovoru, jediné, co opravdu dokáže zahrát, je pouze ta jediná skladba z filmu.

Forever Fever

Forever Fever (1998)

Jedná se o první singapurský film, jenž se dočkal komerčního uvedení po celém světě.

Gandhi to Hitler

Gandhi to Hitler (2011)

Původní název filmu byl Dear Friend Hitler. Ten však byl podle mnohých příliš provokativní, a tak byl nakonec změněn na Gandhi to Hitler.

Reklama