Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (516)

Sudsakorn

Sudsakorn (1979)

Na začátku na filmu pracovalo přibližně 100 animátorů, převážně studentů. Druhý rok produkce však kvůli nedostatku peněz zůstalo méně než 10 lidí. Celá produkce trvala přes dva roky.

Sudsakorn

Sudsakorn (1979)

Pro tvorbu byly použity kamery a materiál, jež zůstaly ve vojenských skladech od Druhě světové války.

Sudsakorn

Sudsakorn (1979)

Sudsakorn je prvním filmem natočeným podle „Phra Apai Mani“, eposu o 30 tisíci verších, jenž sepsal nejznámější thajský básník Sunthorn Phu.

Modrý slon

Modrý slon (2006)

Jedná se o první celovečerní animovaný film vytvořený v Thajsku. Dalším se stal až počítačově animovaný Khan Kluay (2006). Druhým klasickým animovaným filmem se stal Buddhov život (2007) o rok později

Munnabhai Chale Amerika

Munnabhai Chale Amerika (2013)

Ve filmu měla být původně scéna, ve které se Munna (Sanjay Dutt) setká s Barackem Obamou. Protože se však podobná scéna objevila ve filmu Jmenuji se Khan (2010), tvůrci se rozhodli ji ze scénáře vyškrtnout.

Cheongchun's Sipjaro

Cheongchun's Sipjaro (1934)

Jedná se o nejstarší dochovaný korejský film a zároveň jediný dochovaný němý film. Dlouhou dobu byl považován za ztracený, než se ho v roce 2007 podařilo najít na starém celuloidovém negativu. Ten našel syn bývalého majitele kina a předal jej korejskému filmovému archivu. Nalezená kopie byla na devítí cívkách, jedna z nich však byla zcela zničená.

Uilijeogguto

Uilijeogguto (1919)

Jedná se o nejstarší známý korejský film, pravděpodobně první, který v zemi vznikl. Premiéra proběhla 27. října 1919. Bohužel se nedochovala žádná kopie.

Nové pěsti

Nové pěsti (1976)

Film byl poprvé uveden v roce 1976, avšak nesklidil kladný ohlas. Po úspěchu Chanova filmu Mladý mistr (1980) byl však do kin nasazen znovu, a to zkrácený o 40 minut.

Nové pěsti

Nové pěsti (1976)

Jackie Chan se poprvé v tomto filmu představil pod uměleckým jménem Sing Lung, což znamená „stát se drakem“. V Asii toto pojmenování používá dodnes.

Spojení Shaolinů

Spojení Shaolinů (1966)

Jackie Chan údajně hraje jednoho z dětských zpěváků na začátku filmu. Cheng Pei-pei, která hraje hlavní roli, však zvěsti o jeho obsazení ve filmu popřela.

Total Recall

Total Recall (1990)

Většina futuristických aut byla postavena speciálně pro film, v některých záběrech je však možné spatřit i existující auta Volkswagen Boonie Bug z roku 1974, Volkswagen Phoenix z roku 1978 a Volkswagen City Car z roku 1981. Ta vytvořila americká společnost R.Q. Riley a vyráběla se přestavbou sériového Volkswagenu Beetle. Kromě nich je ve filmu i malosériově vyráběný britský sporťák Burlington Centurion z roku 1981.

Team batista no eikó

Team batista no eikó (2008)

Stejnomenný román od Takeru Kaida, podle kterého je film natočen, si po vydání získal takovou popularitu, že se o práva na jeho zfilmování ucházelo asi 25 filmových studií, než jej získala TBS.

Team batista no eikó

Team batista no eikó (2008)

Procedura, kterou se film zabývá, byla poprvé použita brazilským chirurgem Randasem Batistou v roce 1994. Nikdy se však kvůli nízké úspěšnosti pořádně nerozšířila a po nějaké době ji většina nemocnic přestala využívat.

Tekken: Blood Vengeance

Tekken: Blood Vengeance (2011)

V USA a Austrálii se film dostal do kin pouze na jedinou noc, kdy byl vysílán nepřetržitě 6 hodin.

Tu ran fa cai

Tu ran fa cai (2004)

Jack Neo film napsal podle vlastní zkušenosti se závislostí na sázení, ze které se léčil v letech 1996 až 1999.

Tu ran fa cai

Tu ran fa cai (2004)

Christopher Lee se při natáčení ve vězení seznámil se skutečnými vězni. Po té, co byl v roce 2006 odsouzen ke čtyřem týdnům vězení za havárii, kterou způsobil v opilosti, dostal se do cely ke stejným lidem, které už znal z natáčení.

Pojízdná kantýna

Pojízdná kantýna (1984)

Pojízdná filmová kantýna je upravená dodávka Mitsubishi Delica. Ve scéně skoku přes most je však nahrazena podobně vypadající Toyotou HiAce.

Srdce draka

Srdce draka (1985)

Policista, který vejde bez klepání do Wongovy (Melvin Wong) kanceláře, je ve skutečnosti bratr Samma Hunga.

Instinkt lovce

Instinkt lovce (1999)

SUV kabriolet, který řídí C.N. Chan (Jackie Chan), je prototyp Mitsubishi Field Guard, postavený pro Tokyo Motor Show 1993. Červené mikroauto je pak prototyp Mitusbishi Maus z Tokyo Motor Show 1995.

Enthiran

Enthiran (2010)

Chitti (Rajnikanth) se ve filmu prohání v kabrioletu Mercedes Benz CLK. Při honičce na dálnici je však v některých záběrech nahrazen jeho čínskou kopií BYD S8, lehce upravenou, aby se více podobala originálu, a v jiných sedanem Mercedes C-klasse s uříznutou střechou. Na tom jsou v záběru, kdy Chitti (Rajnikanth) drží auto ve vzduchu, zřetelně vidět zadní dveře, které kabriolet CLK nemá.

Reklama