Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (49)

plakát

Daria (2020) 

Daria je povětšinu filmu co se týče scénáře pořádnej nesmysl, ale dokázala si u mě vybudovat a udržet jakštakš atmosféru a pozornost. Vzhledem k tomudle, i přes debilitu scénáře to za mě rozhodně na odpad není. Strašná škoda, tendle film měl obrovský potenciál, herci, režie a výprava na to byla pro mě super.

plakát

Hra peněz (2016) 

Film na který po 4 týdnech zapomenete a říkáte si jestli jste ho vůbec viděli nebo ne. Námět nebyl úplně špatný, bohužel celkový zpracování a hlavně nesmyslná druhá půlka filmu upadá do těžkýho průměru ostatních amerických filmů. Škoda

plakát

Kidulthood (2006) 

Jasně je to celý trochu přehnaný a nutno brát s nadsázkou. Ale.. Bohužel se dnešní realita zase až tak neliší a bojím se, že ty rozdíly budou čím díl menší. Nehledě na to, že Londýn jako jedno z nejprokoksovanějších měst světa k tomu bude mít ještě blíž. Ve srovnání s velkýma filmama se kidulthood samozřejmě nemůže rovnat, ale vzhledem k věku herců a scénaristy, výbornýho soundtracku a britský angličtiny, pro mě (hodně subjektivních) 5*

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Dost těžký hodnocení.. Jako bývalý hráč wowka a warcraftů jsem se hodněkrát pousmál ve chvílích, kdy sem viděl známou postavu nebo místo a i celý příběh vnímal trochu jinak. Naproti tomu člověku bez vztahu k Warcraftu, zbyde jen tuctový příběh, ve kterým se navíc bude ze začátku ztrácet, bude mu chybět větší úvod do děje a větší seznámení s postavami. Z čeho ale bude unesen stejně, je vizuální dojem. Warcraft prostě vypadá suprově. Prostředí, postavy (především orkové), města, bitvy, kouzla- ve všem je vidět spousta práce a tenhle vizuální dojem posouvá film minimálně o hvězdu výš. Škoda jen že je Warcraft tolik cílenej na fanoušky. Myslím že protáhnout stopáž o 10-20 minut prologu by hodně lidem zlepšilo celkový dojem z filmu. Viděno v Imaxu.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Super... Až na 1-2 slabší díly mě případy naprosto pohltily od začátku dílu, do jeho konce. Myslím, že kromě skvělých hereckých výkonů a taháku v podobě "skutečných kriminálních případů", těží tahle kriminálka hlavně z přispění pana Mareše, mít jako spoluautora někoho, kdo se daným tématem zabývá celý život, je z celého seriálu vysloveně cítít- podařilo se skvělě zachytit atmosféru a postupy celého vyšetřování.. ČT se opravdu vytáhla :)

plakát

Jurský svět (2015) 

Nějak nechápu ty superlativy tady.. Scénář je opravdu stupidní a nesmyslnej, schazující film o 2 třídy níž do kategorie kravin. Mám rád tenhle typ filmů, ale furt pro mě film musí mít nějaký hranice "uvěřitelnosti". Je ale možný, že vidět film ve 3D v IMAXu tak prostředí Jurskýho světa bude nádherný a tydle věci překousnu.. Koukat na to ale doma bez 3D, tak bohužel stupidní děj vynikne mnohem víc..

plakát

Tetra Vaal (2004) 

Zajímavý že si Blomkamp držel myšlenku celých 10 let než vznikl chappie.

plakát

Chappie (2015) 

Nedosahuje to kvalit Districtu, ale je to o třídu výš než Elysium, který pro mě bylo od Blomkampa spíše zklamáním. Vzhledem k tomu kolik vyšlo scifi za rok 2015, tak chappie patří mezi ty nejlepší za tendle rok. Škoda že není víc místa pro vývoj chappieho myšlení a celkově pro vývoj droidů/UI. 5tá hvězda čistě jen za Die antwoord a OST :)

plakát

Vozová Hradba (2011) (koncert) 

Hodnotit Landův pěvecký výkon je nesmysl, nezakládá si přece na tom, že to je pan Zpěvák ale na svých textech. A že má lidem co říct- o tom nepochybuju, bohužel v průběhu koncertu byly některý jeho proslovy prostě divný, mluvil trochu v hádankách a myslim si, že 4/5 lidí nepochopili co vlastně tim všim chtěl říct a celkově mi přišlo, že to trochu nabourávalo koncert. Navíc sme se v baru před arénou zkamaradili a popili s partou slováků a celkově atmosféra koncertu byla víc než příjemná :)

plakát

Železná srdce (2014) 

Příde mi, jak kdyby se od cca 2/3 filmu kompletně změnil koncept. Z reálně vypadajícího filmu z druhý světový, kde sem hltal atmosféru a připomněl si Band of brothers, se stal béčkovej akčnák plnej klišé a patosu, se solidním hereckým obsazením. Velká škoda že se i konec filmu neodehrával v podobnym duchu jako začátek, že pomalu houstnoucí atmosféra se změnila v nesmyslný střílení němců jak na běžícím pásu- tendle film mohl skončit úplně někde jinde. Jediný co se nezměnilo počas celýho filmu, jsou skvělý výkony herců. Hodnotit první dve třetiny filmu tak dám 5*, konec bohužel shazuje celý film..