Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Zkrocení zlé ženy (2005) (TV film) 

3 hvězdičky dávám jen za neuvěřitelně vtipně působícího Rufuse Sewella. Jinak ta slečna je tak nepříjemně ohavná s ještě nepříjemněji ohavnějším hlasem, že kdyby to bylo cokoliv jiné, tak to vždycky zlikviduje. Sem se to docela hodilo.

plakát

Rebelka (2012) 

Tu čtvrtou hvězdičku dávám jen proto, že jsem přírodní zrzka... Pro dospělé ne uplně nudné, ale pobavíte se jen v některých momentech, pro děti mi to přišlo trochu drastické. Tedy alespoň ty bojové scény... Přece jen... Je to pořád animák...

plakát

J. Edgar (2011) 

J. Edgar má, dle mého názoru, nárok na vyšší hodnocení. Film je kvalitně zpracován, jsou vybrány nejdůležitější momenty z Hooverova života a má základní předpoklady pro kvalitní film: Dobré téma, vcelku dobrý scénář a hlavně skvělé herce. Co víc si přát než Judi Dench jako matku a Leonarda DiCapria jako jejího vzorného syna. I Clintovi Eastwoodovi není mnoho toho, co se režijní práce týče, co mu vytknout. Snad jen jediné. Že v roli starého Hoovera ponechal DiCapria. Tento tah je zcela mimo cestu, nevěříte starému Hooverovi ani slovo. A nelze to vytýkat DiCapriovi, který "chudák" ještě nedospěl do patřičných let a neprožil celý dlouhý, ztrastný život. Eastwood měl tuto roli prostě dát někomu vyzrálému, který si už své prožil a dovedl se do role vcítit. Jinak co se týče mladého Hoovera, není snad ani nic moc co vytknout. Myslím,že při přeobsazení starého pána by byl kvalitním filmem.

plakát

Naděje (2009) (studentský film) 

A zase... Až na toho Mádla... Skvělý filmeček :)

plakát

Návrat idiota (1999) 

Skvělý a přesvědčivý herecký výkon Pavla Lišky. Jeho nevinné, přívětivé hnědé oči podtrhují jen nevinnost postavy Františka, který se nechtěně dostává do nepříjemných situací, a i když je dle ostatních idiot, obvykle je vyřeší noblesním způsobem. Výkon ostatních herců je též dobrý, nicméně Liškův projev v tomto filmu daleko přesahuje výkony jeho kolegů. Věříme mu každé jeho slovo a v některých momentech nám ho může být i líto.

plakát

Kai a Gerda (2002) (TV film) 

Krásná pohádka od Hanse Christiana Andersena má ukryté kouzlo asi v trochu jiné podobě než tahle pohádka, ale musíme myslet na to, že je to filmové zpracování a ty jsou vždy jiná a povětšinou se velice liší od knižních předloh. Navíc je to moderní dílo. A mně se to jako moderně upravená verze známé pohádky velice líbilo. Ledová královna na mne opravdu působila ledově. Krásné použití barev a efektů.

plakát

Opouštět Petrohrad (1990) (TV film) 

František Němec a Josef Vinklář v hlavních rolích. To je koncert pro oči. Pro milovníky českého divadla je tento dramatický film, s do nejmenších detailů dotáhnutými rolemi, koncert pro oči. Když k tomu připočteme skvělý hlasový doprovod krásného hlasu Aleny Vránové, můžeme se, tak zvaně, vznášet v oblacích. Jediné, co mi ve filmu vadilo, je trochu nepřirozená Tereza Brodská. Pro mě osobně ne moc šťastná volba v tomto případě do role Volonské, po které touží většina mužů. Jinak skvělé herecké výkony.

plakát

Udělení milosti se zamítá (2002) (TV film) 

Film inspirovaný skutečným příběhem vždy dokáže nadchnout, obzvláště s tak dobrým hereckým obsazením jako má tento. I děj je poutavý. Po celou dobu děje, se opravdu něco ,,děje ''. Výborný výkon Jana Dolanského jako stále nepoučitelného přestupkáře a přesvědčivý výkon urputného policisty Charváta v podobě Petra Motlocha opět dokazují, že česká kinematografie má co nabídnout, i když by to mělo být jen v podobě TV filmu. Film má také dobrou výpravu. Lokality natáčení jsou odpovídající a působí věrohodně. Taktéž kamera je příjemná. Celkovým dojmem na mě tento film působil zajímavě, poutavě a s pro mě důležitými dobrými herci. Skvělý odrazový můstek pro budoucí, dnes již slavné tváře, jakou je například Jan Dolanský či Igor Bareš.

plakát

Kajínek (2010) 

Skvělý obchodní tah. Téma Kajínek bylo, je a ještě asi dlouho bude, alespoň dokud zůstane ve vězení, velmi zajímavé téma. Koho by nezajímala otázka jeho viny či neviny? Skvělý herecký,přesvědčivý výkon Konstantina Lavoroněnka. Výborná práce s mimikou, kdy u jeho pohledu si opravdu nejsme jisti, co tomu muži naproti vlastně zrovna probíhá hlavou. Vilhelmová jako advokátka ani neurazí, ovšem také ničím nenadchne, její výkon je pro mne nepřesvědčivý a trochu mimo mísu. Naproti ní ale exceluje ve své poslední filmové roli naopak i v měnší úloze Vladimír Dlouhý, který opět dokázal, že byl hereckou hvězdou první velikosti, pro film poněkud bohužel nevyužit. V roli záporňáka se leskne jako právě dodělaný briliant. Skvělé udělané mi přišly scény z vězení. Nepochopila jsem jen záměr kamery. Přišla mi necelistvá. Pro oči velmi nepříjemné zpracování, jakoby jste se dívali na pět poslepovaných filmů, každý z jiné pásky, nechápu, co tím básník chtěl říci. Celkově na mě film působil zajímavým dojmem se zajímavým tématem. Poněkud na toto téma pro mě uzavřený, nechala bych ještě více otevřený konec. Na filmu je také dosti znáti vliv Hollywoodu na Jákla. Není natočen v českém stylu, občas je snaha přiblížit se Hollywoodu až přespříliš znát.