Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (468)

plakát

Venom (2018) 

Po blbých recenzích jsem na něj pozapomněl. A když se na konci roku objevil v nějakém žebříčku špatných filmů roku, rozhodl jsem se mrknout na něj a ano, některé věci se mi tam nelíbily, ale bavil jsem se po celou dobu a film má rozhodně své momenty. Triky po většinu času ujdou, ale ano, občas jsou na facku... Jako celek to ale vlastně funguje moc dobře. 4/5

plakát

Mrakodrap (2018) 

Když vypnete mozek, pravděpodobně neodejdete z kina nebo si film nevypnete. Jedinou otazkou, ktera se neustale po shlednuti filmu vraci je: k cemu byly sakra ty vyjizdeci lcd panely v "perle"? Chápu panely na boku/stene a na podlaze. Ale proc tam byly ty vyjizdecí? Jedinym uspokojivym vysvetlenim je, ze kvuli bezradnym scenaristum na konci... Je to prepalene a na par mistech jsem se slusne zasmal. Je to ale dost blby i na popcornový biják. Sorry jako.

plakát

Singularity (2017) 

Proboha proč? Dialogy a děj blbý i na 30 minutovou epizodu noname serialu. O to větší zklamání, že prvních pár minut vás film navnadí na (v roce 2018 už pravda poněkud slabší) CGI efekty, většina děje poté se ovšem odehrává v lese. Pokud je pravda, že rozpočet filmu byl 100 000 dolarů (z toho 56k dolarů sehnali tvůrci na Kickstarteru), není se ovšem čemu divit. Za ty prachy stěží natočíte slušně vypadající dvouminutovou reklamu...

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Pořád druhá liga oproti Marvelu. Zack Snyder by měl dostat doživotní zákaz zpomalovaček, ale jinak mi přišlo, že se to začíná posouvat do koukatelnosti. Ale nesrovnávat s Avangers je těžké. Flash je takovej dětinskej Spiderman, místo kamenů nekonečna tu máme 3 krychle, spousta CGI (včetně bizarního CGI odstranění kníru Cavella, který zrovna točil i Mission Impossible 6), ale alespoň se povedlo pár vtípků (Aquaman a bič).

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Bál jsem se, že se nevyrovná skvělému debutu, ale těch fórků je tam nepřeberně (od nejkratšího camea ever, přes tuny pop odkazů po zábavně brutální kousky). Funguje to a celé to navíc korunuje potitulková scéna. Těším se na trojku!

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Tohle bych do Spielberga neřekl (zvlášť po shlédnutí trailerů), ale stále dokáže natočit film nejen pro děti, ale zároveň pro třicátníky a čtyřicátníky. Moc jsem od toho nečekal a očekávám, že film uvidím ještě několikrát, těch odkazů na "kulturu kriplů" je tam opravdu hodně, je to jako encyklopedie. Jako bývalý ajťák a hráč nemám co bych vytkl. Že je tam tuna klišé? A co z osmdesátek či devadesátek již dnes klišé není? Terminátor? I na ten film odkazuje. :) A pevně věřím, že tento film přivede hned několik generací ke zhlédnutí Kubrickova Shining. Jak jsem psal na začátku. Moc jsem nečekal a dostal jsem zatím film roku.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

První díly člověka ne zcela nadchnou a tak se nedivím, že se někdo nedostane ani do půlky první série, kdy se to teprve rozjíždí. Negativa: Většinu rolí obsadili tvůrci až příliš pohlednými xichtíky (vědkyně, agentky, bojovnice, záporačky, ty všechny by mohly většinou rovnou fotit obálky módních časopisů)

plakát

7 životů (2017) 

Má to pár svých momentů...Ale mohlo to být lepší, i když někomu by mohlo stačit, že ačkoliv je Noomi na place až sedmkrát, nezabila film. Ačkoliv některé zvraty prosvítají skrz celý scénář, našlo se pár, které překvapily. Normálně bych dal jen ***, ale už dlouho mi chybělo scifi a film se trefil do vkusu, takže za motivaci zrádkyně na konci filmu přidávám čtvrtou...

plakát

Čističi (2018) 

Tento film by měl být povinně promítán na školách. A taky novinářům v médiích a lidem, co dělají na sociálních sítích. Klade spoustu otázek o tom, jak moc zasahují sociální sítě do světa kolem nás, do našeho myšlení nejen tím co ukazují, ale i co neukazují. "Dřív měli lidé nárok na svůj názor. Dnes mají nárok na vlastní realitu..."

plakát

Labyrint (1986) 

Nedoceněný film, který na svou dobu stál ranec, je to na něm vidět, ale finančně propadl... Škoda. Vizuální orgie v dobách, kdy CGI neexistovalo.