Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (468)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Mission Impossible je asi jediná filmová série, jejiž kvalita má vzestupnou tendenci. Sedmý díl je naprosto parádní kousek, Dobrá náhrada za poslední bondovky...

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Kdyby to mělo být hodnocení trikové části filmu, tak je to zase o kus dál a upřímně fakt respekt k technologiím, kterými Cameron posouvá filmový svět. Příběhově to bohužel opět není žádná hitparáda. Trochu mě děsí představa, že si někdo v budoucnu bude chtít dát Avatar maraton. Ale to se asi nestane. Neznám moc fandů této ságy. Snad se dožiju jejího konce. Ale přeju si to spíš z úcty k režisérovi, který natočil Vetřelce a Terminátora.

plakát

Alpha Code (2020) odpad!

US film s Denise Richards a Markem Vašutem natáčený v Česku popsaný jako scifi podle skutečného příběhu? To zavánělo od začátku. Jsem v hodnocení tvrdej, protože v žánru parodie na filmovou tvorbu by to mělo potenciál na 0,5 hvězdičky. Zdejší hodnocení 23 procent beru ale jako nehorázně nadhodnocené. Připouštím, že jsem se docela dost nasmál. Predevším to byl ale smích na účet scénáře, logiky, hereckých nevýkonů a podobně. A nevím, zda to za tu ztrátu 10 bodů z IQ stálo. Vyteklou část mozku doporučuji z uší dostat vatovou tyčinkou. Jen těch herců je mi dost líto. Tohle si nezasloužil ani Marek Vašut.

plakát

Kosmická odysea Maxe Clouda (2020) odpad!

Jsem fanda videoher, ale tohle fakt moc bolelo. Čert vem to, že hlavní zápletka je opsaná z Jumanji, horší je, že jakýkoliv plusy na tomto filmu budete hledat marně. Scénář velký špatný tak moc, že by ho nezahrál ani all star team postavený z držitelů Oskara. Dialogy nejhlubší dno filmového pekla a to počítám i pornografii, prosté velký špatný na osmou. Humor jsem nezaznamenal. Jediné místo, kde se dá (ovšem hodně zlomyslně) zasmát jsou akční části filmu v podobě soubojů, které by daleko uvěřitelněji zahrál i ansámbl herců Divadla Jary Cimrmana. Chybí tomu úplně všechno. Škoda každé zhlédnuté sekundy. Raději se posaďte proti bílé zdi a zírejte 88 minut do ní.

plakát

Denní směna (2022) 

Docelá zábavné osvěžení v podobě upíří akční komedie. Jo, je to popcornová kravinka, ale upřímně dost dlouho jsem nenarazil na film, kde se bylo čemu smát.

plakát

The Gray Man (2022) 

Jedna hvězdička za Prahu a druhá za drzost to pustit ven. Naprosto šílené dialogy. Stupidní scénář má zřejmě kořeny ve stupidní předloze. Neschopnost ohlídat si návaznost záběrů (obzvlášť tramvaj si dělala psí kusy, kolem mnoha baráků jela opakovaně a střihem se teleportovala, třeba z ulice na konec mostu, aby za chvíli znovu na stejný most najela). Postava Chrise Evanse plochá jak ústřižek toho nejlevnějšího toaletního papíru. Dík za prachy utracené v Praze. K dokoukání filmu jsem se musel trochu nutit. Jak tohle mohli zrežírovat stejní lidé, kteří dělali Endgame nebo Captain Americu?  *Zážitek může být ovlivněn faktem, že jsem před tímto filmem sledoval Mission Impossible 5...

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Jeden z nejlepších filmů roku 2022. Po prvních minutách jsem měl pocit, že tohle dokoukat bude velký úkol, ale už dlouho jsem se tak skvěle nepobavil a nezasmál. Je to skvělé a příjemně ujeté. Dilda, balvany, párkoprsty a mýval. Bože, to bylo tak osvěžující!

plakát

Tupíři (2010) 

Místní nízké hodnocení mě skoro odradilo, ale v oblasti nefekálních parodií to v posledních letech nemělo konkurenci. Ano, některé vtípky jsou slabší, ale je jich tolik, že se určitě zasmějete. Možná, že film označili za odpad milovníci Svítání, jinak si to vysvětlit nedovedu... :D

plakát

Batman (2022) 

POMO: "Skvělý způsob, jak jít novou cestou a nezklamat diváky, zhýčkané Nolanem." Akorát, že vůbec. První hodinu nuda, druhou hodinu taky a teprve konec se rozjel, ale to už mě film tak utahal, že jsem se modlil, aby to už skončilo. Je to Batman? Jo, je. Jen takový víc melancholický a spíš detektiv, než akční comicsový hrdina. Libovolný kus z Nolanovy trilogie je samozřejmě výš. Nic takového jako jsou u Nolena třeba úvodní scéna v bance s Jokerem nebo úvodní scéna s Banem a únosem letadla tady nenajdete.