Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (125)

plakát

Dylan Moran: Monster (2004) (TV film) 

Moudra a postřehy ze všedního života u kterých je nutno dodat, že bez formálního obalu - škoda jen, že to s Dylanem a jeho "stářím" nejde jako s vínem - občas mi připadá, že lehce ztrácí pojem o tématech ke kterým hovoří a dostává se do cyklů ve kterých se mnohdy opakuje.Naštěstí je tohle problematika až pozdějších skečů a z toho důvodu je pro mě kousek "Monster" za plný počet bodů.

plakát

Poslední zůstává (1996) 

Bomba - neprávem zapomenutý a zaprášený kousek s parádní atmosférou.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Komixová verze se ke mě dostala už před nějakým časem , takže když sem narazil na to , že něco takového existuje byl sem nadšený. Po shlédnutí prvního a druhého dílu nadšení k mému překvapení neopadlo a já tak můžu s čistým svědomím říct - je to paráda 8-) Seriál se zombie tématikou je přesně to co mi chybělo , takže si libuju.. :))

plakát

Američan (2010) 

Chápu , že může působit zdlouhavě , ale nudně ? To ne , alespoň v mém případě ne. Já si tenhle film užil - vypráví se sám a všechno přišlo v ten pravý čas. Když už dojde na nějakou akci tak je to velice rychlé a syrové - u diváka to budí onen dojem "buď já , nebo on" a George Clooney působil opravdu přesvědčivě. Taky mi tu nesedí srovnání s M. Claytonem - který mi skutečně nudný připadal , každopádně to co se dle mého názoru nepovedlo u Claytona fungovalo v Američanovi výborně... Není to film ke kterému člověk sedne a honem honem něco zkoukne aby do sebe narval děj a akci hnedka z placu. Celý film plyne pozvolna a člověk pomalu vstřebává tu všudy přítomnou hektickou atmosféru , kterou dokresluje neustále stresovaný zjev George Clooneyho...

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Můj první kontakt s tímto filmem proběhl už v útlém věku. Žel velice krátce - na obraze zrovna běžela scéna , kdy instruktor vysvětluje zabodnutým nožem v ruce jednomu kadetovi , který se ho ptá hloupou otázkou "Proč se učíme házet nože v době , kdy nepříteli stačí stisknout jedno červené tlačítko" důvody tohoto výcviku a pár chvil na to už mi táta vypínal televizi. Další shledání s tímto filmem proto proběhlo o několik let později. Když sem na něj narazil ve video půjčovně - byla to pro mě jasná volba. Mládí zavolalo a já utíkal s kazetou spokojeně domů. Dvouhodinový film jsem shlédl na jeden nádech a ještě dlouho sem nemohl vyhnat tématiku boje proti broukům z hlavy :-)) Hvězdnou pěchotu si velice rád znova pustím snad kdykoliv - stal se to pro mě naprostý kulťák. Efekty a hlavně brouci mi na tehdejší dobu připadali naprosto bezkonkurenční a myslím , že tenhle film osloví ještě hodně diváků ke kterým se dostane.

plakát

Muž se zlatou zbraní (1974) 

Souboj dvou sympaťáků - i tak by se dal označit v pořadí již devátý díl 007. Nebo chcete Bonda ? Jamese Bonda ? V roli všestranného agenta se opět objevil Roger Moore a opět mne nezklamal - s ledovým klidem a šarmem sobě vlastním vyřeší i ty nejzapeklitější situace , které mu do cesty postaví jeho o nic míň sympatický soupěř v podání Christophera Lee. Mimo to mě potěšily scény , kdy se ve filmu objevil známý šerif J. W. Pepper - spolu se svým nechutným žvýkáním tabáku , xichty a věčným pliváním přinesl na plátno i trochu humoru... Konec filmu a hlavně závěrečný souboj se nese v duchu sexy intra , které je tak typické pro novější bondovky - Scaramangovo panoptikum optického šílenství u mě získalo plných 5 *

plakát

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999) 

Hagakure - tak tenhle příběh se vypráví sám a člověku uteče 116 minut dlouhá stopáž jako by nic. Filmy od Jarmusche jsou přemýšlivé a ani Ghost Dog nebyl vyjímkou - mimo to je všechny spojuje i umně vybraná hudba stejně tak jako zde... Mě osobně hodně bavily scény se zmrzlinářem a neschopností lidské komunikace - přece jen trocha Jarmuschova existencialismu zůstane v každém z jeho filmů...

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Čím bych začal ? Už vím - v první řadě musím říct , že je to jeden z nejpůsobivějších filmů , které jsem měl kdy možnost shlédnout. Jako člověku hodně inklinujícímu k přírodě ve mě tento film zanechal opravdu hluboký dojem - až mě překvapilo jak dlouho jsem se byl schopný tomuto filmu vyhýbat. Sean Penn si vybral opravdu kvalitní základ na kterém postavil naprosto dokonalý film. Měl sem možnost číst i knihu od Johna Krakauera , která je spíš takovou psychoanalýzou Christopherova mozku - autor se zde snažil přijít na to co hnalo úspěšného a schopného mladíka do podniku jako tenhle a řeší tyto důvody víc než samotnou podstatu Chrisova dobrodružství ... Sean Penn tento příběh ukázal v opačném světle - nádherná příroda , absolutní svoboda a mezi tím vším jeden mladý člověk na pouti za svým cílem. V průběhu filmu má člověk možnost retrospektivně nahlédnout na Chrisovu pouť - ta je z velké části tvořena lidmi se kterými se na své pouti setkal , vzpomínkami na rodiče/rodinný život a cestováním samotným, které nás nakonec zavede i na osudnou Aljašku. Film vás provede přes nádhernou přírodu celkem velké části Ameriky (když vememe v potaz cestu jednoho člověka) a postaví vám do cesty kontrast v podobě hektických měst a šílenství městského života. To vše je provázenou naprosto úžasnou a umně vybranou hudbou od Eddieho Veddera - jeho písně jako "Society" nebo "Long Nights" ve vás zůstanou ještě dlouho... Ovšem největší dojem na mě udělala volba herce , kdy se v roli hlavní postavy filmu objevil Emile Hirsch , který svou roli zvládl absolutně bravurně... Když se ke mě dostala po shlédnutí filmu i kniha , kde byly fotky opravdového Christophera McCandlesse přeběhl mi mráz po zádech - a uvědomil sem si , že v tomto filmovém podání jsem opravdu sledoval putování tohoto mladíka, tak jako by to byla skutečnost. Skvělý film - nemůžu jinak než 5 hvězd a to jen proto , že tu není 10 :-)

plakát

High Stakes Poker (2006) (pořad) 

Kvalitní seriál z prostředí pokeru a všeho co k tomu patří - ovšem stejně jako u "Poker After Dark" musím zmínit , že prvků z opravdové hry zde pochytíte opravdu jen málo. Ne nadarmo se v této branži říká , že pokud chcete točit pořádnou show potřebujete někoho jako je Mike Matusow , Phil Laak nebo Phil Hellmuth - a proto je "High Stakes Poker" spíš o zábavě a dění okolo než o samotném pokeru. Kostru seriálu tak v první řadě tvoří sami hráči a v té druhé "directors cut" odehraných "hand" , kdy je prezentován jen výběr těch opravdu nejlepších "hand" a největších "potů"... Co se prvního bodu týče tak o zábavu rozhodně není nouze - lidi jako Negreanu , Matusow , Hellmuth nebo třeba Eli Elezra vás u stolu kvalitně pobaví... Jedinou výtku vidím ve výše zmíněném výběru hand - pro začátečníky a laiky to může být dost matoucí a může jim jednoduše připadat , že poker je o 10 odehraných "handách" , kdy pokaždé dostanete "bad beat " v podobě "BD flushe " nebo vyššího "fullhousu"... Na druhou stranu chápu , že není možné zachytit pokerový souboj v plné délce , takže to vnímám jen jako menší nedostatek - tenhle seriál je tím spíš seriálem pro uzavřenou pokerovou komunitu než pro nezasvěcené... Spolu s příjemným komentátorem v podání Gaba Kaplana - který vás opravdu pobaví a navíc ví o čem mluví je pro mě tento seriál za jasných 5 hvězdiček ... ;-)

plakát

Guerreros (2002) 

Čistá a pěkně syrová válečná akce, zasazená do nedávného dění v Kosovu. Je zajímavé, jak rychle se zboří jednoduché; námi zažité sociální konvence a k čemu všemu se člověk odhodlá v boji o holý život.