Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (125)

plakát

Šéf na grilu (2011) (pořad) 

Tenhle kraťounký seriál dráždí mé chuťové buňky víc - než kupa lidských samiček naložených v čokoládě.

plakát

Thor (2011) 

Multi-kulturní severská mytologie v latexu, naleštěném plastu a mávající gumovým kladivem... Když pominu to, že je to neuvěřitelně odporné prznění krásné a bohaté mytologie - můžu skousnout ony latexové orgie a zaměřit se spíš na zábavnou stránku filmu... Severská mytologie je bezesporu barvitou a bezednou studnicí dobrých námětů - ale, že by byly severské dějiny až tak moc barvité aby v nich musel hrát strážce města bohů černoch a jednoho z hlavní hrdinů asiat ? Nechápejte mě špatně - nejsem rasista, ale tohle je k zblití... Přece by jste nechtěli aby film o historii otroctví či jazzu hráli eskymáci nebo angličané... Veškeré kouzlo vyprchá s touhle pochybnou globalizací, která nám mlčky ukazuje co je správné.

plakát

Válka Bohů (2011) 

3D zážitek je nepopíratelný - bohužel to bude asi tak všechno co se dá o tomhle filmu říci. Celkově to vypadá, že to někdo"spíchl" horkou jehlu, kterou našel někde na zemi ve zbytcích z natáčení po filmu "300".

plakát

5 Days of War (2011) 

Rozhodně bych neoznačil Rusko tak černobíle za absolutní zlo stejně tak jako Gruzii za absolutní dobro. Myslím, že právě u této problematiky hranice dobrého západu a zlého východu padají - stačí se jen podívat jak se zachoval Saakašvili v 90. letech - jeho represe a totální cenzura všech medií. Bylo mi blivno, když ho režisér líčil jako heroického lidumila.. Ač jsem zapřísáhlý volič pravice tak musím jednoduše podotknout, že ten prozápadní patos celého filmu snižuje jeho celkovou faktickou a co hůř (beru-li v potaz film a ne lidi, kteří během tohoto konfliktu zemřeli) i tu filmovou hodnotu na hodně slabý průměr.

plakát

50/50 (2011) 

Málo kdo letos natočil působivý příběh jednotlivce , který by si podmanil "popcornem" a krví zhýčkané publikum. Zatím to vypadalo, že se letošní kinematografie ubírá pouze k hořícím kontinentům a masovým útokům na naši zemi z oběžné dráhy, popřípadě z jiných dimenzí... Anonymita smrti a lidé umírající na filmovém plátně vytvořila dokonalý odstup od reality a posunula smrt někde na pomezí zábavy, kde vás překvapí jen originální provedení smrti. Realita je ovšem jiná a občas je nutné připomenout si také ty - u kterých si život nevybral zrovna příjemné, bezbolestné či hrdinské zakončení...

plakát

Američan (2010) 

Chápu , že může působit zdlouhavě , ale nudně ? To ne , alespoň v mém případě ne. Já si tenhle film užil - vypráví se sám a všechno přišlo v ten pravý čas. Když už dojde na nějakou akci tak je to velice rychlé a syrové - u diváka to budí onen dojem "buď já , nebo on" a George Clooney působil opravdu přesvědčivě. Taky mi tu nesedí srovnání s M. Claytonem - který mi skutečně nudný připadal , každopádně to co se dle mého názoru nepovedlo u Claytona fungovalo v Američanovi výborně... Není to film ke kterému člověk sedne a honem honem něco zkoukne aby do sebe narval děj a akci hnedka z placu. Celý film plyne pozvolna a člověk pomalu vstřebává tu všudy přítomnou hektickou atmosféru , kterou dokresluje neustále stresovaný zjev George Clooneyho...

plakát

Bez soucitu (2010) 

Akční film přesně na můj vkus. John Travolta coby agent Charlie Wax je pro mě jedna z nejsympatičtějších akčních postav tohoto roku - vyholená hlava a postava , která se jen tak v nějaké pouliční šarvátce neztratí - já ho prostě žeru. Jonathan Rhys Meyers už mi tak přesvědčivý nepřipadal , každopádně mě bavil minimálně dobrou polovinu filmu - kdy neustále pobíhal po ději s vázičkou plnou kokainu... Přesto všechno tomu pořád něco chybí a nemůžu hodnotit jinak než 4* .

plakát

Cemetery Junction (2010) 

Lehce nadčasová komedie - aneb "pyramidová společnost" dnešní doby ženoucí se za snadným výdělkem dohání Anglii 70. let.

plakát

Čarodějův učeň (2010) odpad!

Tento film se spolu se svým slovník obratem "poslední merlinovec" může jít totálně zahrabat :D

plakát

Černá smrt (2010) 

Mezi člověkem poháněným vírou a člověkem poháněným nenávistí je tenká hranice - dalo by se říct, že žádná. Ve výsledku jsou to právě nevinnost a naivita, které stvořily náboženství tím krvelačným molochem, kterým dřív a mnohdy i dnes je. Další z temným vzpomínek na časy minulé, která dnes zapadne spíš do zaprášených koutů knihoven třímající ponuré inkviziční spisy, než do čela kazatelen - odkud se dnes ty bludy jednoho, či druhého náboženství šíří dál. Dnes existuje spousta národů a institucí, které by se za svoji historii mohly stydět, každopádně církev by měla být tou největší. U každodenně zažitých konvencí dnešní doby se dnes nikdo neptá odkud přišly a co to stálo - čí názor a jaké kultury byl umlčen...