Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (211)

plakát

Eurovision Song Contest 2023 (2023) (pořad) 

Můj příspěvek ke všem Eurovizím, od okamžiku, kdy se do nich zapojily post-socialistické země - krásná show pro úplně plytkou, umělou a zapomenutelnou hudbu. Naprosté mrhání prostředků a energie pro naprostou marnost. Ale Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga je fakt vtipná, a to Willa Ferrella fakt nesnáším 😉.

plakát

Oktopus - Žihadla (2023) (epizoda) 

Jedna hvězdička navíc za krásně nasnímané Máchovo jezero.

plakát

Případ se štěnicí (2023) (TV film) 

No, tak já asi zkrátka nejsem až tak kritická jako všichni, co přesně vědí, jak by se to mělo natočit. Já mám ráda chemii mezi Vašátkem a Horácem, je to pro mě dost překvapivé spojení, myslím tím herecké představitele, a mám ráda, když má něco atmosféru. Atmosféra spíš temnější oproti jiným dílům série, ale ono tady nemůžete mít pohodu, mezigenerační spory jsou staré jako lidstvo samo, každá generace se potřebuje vymezit proti té předchozí a přejde jí to, když má sama své děti. Je to věčné téma a věčně komplikované. A rozuzlení je hodně smutné. Tak proč bych tu, sakra, měla řešit, jestli jeden den sníh byl a druhý ne. No, každý, holt, vnímá něco jiného...

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) 

Nechme tomu šanci, hodnotit podle prvního dílu je vždy dost ošemetné... Nebylo to nic světoborného, ale viděla jsem už i horší. Spíš tak, zapomenutelné...

plakát

Raya a drak (2021) 

Tak, draky si tedy představuju dost jinak. Ale jinak to bylo krásný, krásný příběh o tom, jak by tady bylo krásně, kdyby... A že je to plné klišé? No, a co.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Proč si hrajeme na umění tam, kde příběh sám o sobě je tak silný, že přímočaré vyprávění by úplně stačilo. Házíme vizuály, hrajeme si na hluboké myšlenky. Proč? Vávra jen dobře vyprávěl, dodnes ho nikdo nepřekonal, proč se o to všichni snaží?

plakát

Vánoční kronika (2018) 

Tak tohle je vánoční film podle mého gusta - první i druhý díl. Jasně, je to americký film, takže spousta patosu, amerického nevkusu, ale Kurt Russell jako Santa Claus - co může být lepšího? Jen Goldie Hawn jako paní Clausová 🙂

plakát

Helena Vondráčková: Já půjdu dál (2017) (koncert) 

Moc mě to mrzí, protože to měl být koncert, kterým si božská Helena měla oslavit své sedmdesátiny. Kdyby řekla, tak je mi, kolik mi je, bylo to krásný, ale je čas se rozloučit, hodnotila bych jinak. Bohužel, Helena má další plány. A už jí to nezpívá. Když ten, kdo zůstat má, ráčil odejít... Bohužel, ten, kdo už měl odejít, zůstává... Jinak ovšem přeji paní Heleně k jejímu jubileu jen to nejlepší.