Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (211)

plakát

Půlnoční vlak (2008) 

Sakra! Sakra! To asi neměla být komedie, že ne?

plakát

Zlatá reneta (1965) 

Poetická studie jednoho strachu žít - ... a taky jsem doufal, že za mě někdo vymyslí život...

plakát

Zázračný nos (2016) (TV film) 

Poté, co loňské vánoční Johančino tajemství zůstalo utajeno, doufala jsem v lepší příští. Ale ani Zázračný nos zázrak nepřinesl, opakoval se loňský scénář - v první polovině se nedělo nic, zato v té druhé... se taky nic nedělo. Jediné, co lze hodnotit pozitivně jsou krásné exteriéry a interiéry. Natočit dobrou pohádku, na to je holt potřeba mít nos.

plakát

Bedekr (2014) (seriál) 

Konstatuji, že změna partnerky Petru Rajchertovi velmi prospěla, partnerství s Míšou Maurerovou funguje mnohem lépe a jejich putování po Francii je výrazně zábavnější, než v předchozích dvou sériích. Bohužel, vzhledem k nim, tu čtvrtou hvězdu přidat nemůžu...

plakát

Zítra se bude tančit všude (1952) 

Kdyby se v tomto filmu neustále tak tragicky nebudovalo, byl by to docela hezký příběh o založení folklórního souboru, o nadšení mladých lidí své doby a o jejich radostech a starostech. Budeme-li film hodnotit, jak říká Marigold, jako portrét daného historického okamžiku, pak se vůbec nejedná o špatný kousek.

plakát

Mezi 4 - 5 minutou (1972) 

Nikdy mě nenapadlo, že historie ARO oddělení je tak relativně krátká. Somrův komentář povyšuje tento jinak klasicky pojatý dokument na malé umělecké dílo.

plakát

Libuše (2015) (divadelní záznam) 

Pěveckému provedení nelze nic vytknout. Jednu hvězdu, přinejmenším, a to ještě musím zahmouřit obě oči, však musím dát dolů za kostýmovou výpravu. Původní záměr, pojmout Libuši více nadčasově mytologicky, než tomu bylo doposud, byl jistě odvážný a zajímavý, leč operní pěvci nejsou křehcí elfové a víly a nacpat je do podobných kostýmů bylo strašlivým přehmatem... "Můj drahý národ český neskoná, on pekla hrůzy slavně překoná! Český národ neskoná, on pekla hrůzy slavně překoná!" Překoná tedy i ten kostýmní přehmat...

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Lékař léčí, příroda uzdravuje a řeka čaruje aneb rádce mladých svištů, jak přežít naprosto všechno. Nádherné záběry přírody (kolikrát že jsme se to podívali do korun stromů?) a mimořádně podmanivá hudba.

plakát

Johančino tajemství (2015) (TV film) 

Bele, bele, ať se to všechno rychle mele... Tak. Jediná zapamatováníhodná věta z celé pohádky. Mám dojem, že i Emília Vášáryová si přála, aby se to hodně rychle mlelo, aby v tom už nemusela být. Výborná pohádka. V první půlce se sice nic nedělo, zato ve druhé půlce... Tam se taky nic nedělo. Všechno to bylo celé nějak špatně začarované. Tea prostě nestihla popřát štěstí nejen Johance, ale, bohužel, ani této pohádce.

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

“Štěstí je... čas.“ Dalším ze svých nenápadných příběhů se nám Alice Nellis spolu s Michalem Vieweghem, za sugestivního hudebního doprovodu Michala Novinskeho (to je už podruhé, co jsem u Alice Nellis zaznamenala šťastnou ruku při výběru hudebního skladatele) pokusili připomenout, že žádný den není všední a že na to příliš často zapomínáme. V každý, i ten zdánlivě nejobyčejnější den, můžeme potkat někoho, kdo nám změní celý život, prožít něco, na co nikdy nezapomeneme, ale také se rozloučit s někým, koho jsme měli rádi. A také, že je nutné naučit se odpouštět, sobě i druhým. Někdo tu hezky poznamenal, že Andělé jsou nositeli naděje, že věci lze změnit, když chceme… Možná tomuto snímku ledacos do dokonalosti chybí, možná je ten příběh lehce klišoidní, povrchní, ukazuje nám obecně známé pravdy, ale když my na tyhle hlouposti opravdu tak často rádi zapomínáme... “Pokiaľ ešte chápeme, ako sme mohli niekoho milovať, tak sme vlastne stále eště zamilovaní…