Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Mysteriózní
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (97)

plakát

Případy 1. oddělení - Exploze (2022) (epizoda) 

Dobrý zvuk kroků, psaní na klávesnici, i otáčení listů papíru. Bravurní zvuk manipulace s pouty, jejich otevírání i zavírání. Výhrady nemám ani ke zvuku zaklapávání dveří od auta.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na Nilu (2004) (epizoda) 

Spolu s díly Pět malých prasátek a Vraždou v Orient Expresu se tato epizoda vyhřívá v mé TOP 3 nejlepších dílů Poirota s D. Suchetem. Po všech stránkách perfektní epizoda...

plakát

Prázdniny (2017) (seriál) 

Bezva záležitost na prázdniny :)

plakát

Vlk (1994) 

V 90. letech, kdy tento snímek vznikl, mohl být považovaný za horor - dnes již spíše mysteriózní film s hororovými prvky, a poněkud pomalejším spádem. To ale nemění nic na tom, že se jedná o klasický film se zajímavou atmosférou - lví podíl na tom má Jack Nicholson, bez něhož by byl film spíše průměrný a lehce zapomenutelný. Komu nevadí na dnešní poměry pomalejší tempo a kdo má celkově rád atmosféru filmů 90. let, bude pravděpodobně spokojen.

plakát

My Aloha Dream Home (2017) (pořad) 

Klasická realitní show - makléř ukáže zájemcům tři nemovitosti, ze kterých si mohou vybrat. Pořad je zajímavý tím, že se odehrává na Havaji, takže můžeme nahlédnout do bydlení v jiné části světa. Makléř a zároveň moderátor pořadu je vtipný a pohotový, takže je to fajn :)

plakát

Konec světa (1999) 

Velmi dobrý počin pro každého, kdo se chce nechat unášet prvoplálovou akcí z 90. let. Film, u něhož není radno přemýšlet, jinak narazíte na spoustu scénáristických zkratek a nesmyslů, kterým se ale spíše zasmějete, pokud víte, co od filmu čekat.

plakát

Dům ďábla (2009) 

Hororový snímek z roku 2009, inspirovaný skutečnými událostmi, se kamerou i atmosférou snaží vrátit do 80. let. Autoři zašli až tak daleko, že film vydali na VHS kazetách, ikdyž je už asi nikdo nepoužívá. Film pomalu buduje atmosféru, na žádné překvapivé lekací scény zde nenarazíme. Vše funguje dobře, až do okamžiku, než se začne něco dít... pak film sklouzne spíše do podivné, bizarní podívané. I přes několik zdařilých režisérských nápadů a záběrů tedy film jako celek příliš pozitivně hodnotit nemohu.

plakát

Dům v růžích (2002) (seriál) 

Stephen King je záruka kvalitní zápletky, avšak celková délka trvání lehce přes 4h je přece jen poměrně hodně a je těžké udělat film tak, aby po takto dlouhou dobu svižně odsýpal. Televizní adaptace románu ale podle mě dopadla vcelku dobře a mezi duchařskými filmy se strašidelnými domy se tento film určitě neztratí - kdo má tento druh filmů rád, tak by měl být spokojen... film je navíc obvykle k dispozici ve verzi, která je rozdělena na více dílů, takže to pak zas tak dlouhé nepřijde :)