Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 643)

plakát

Karbon (2013) (amatérský film) 

Lukáš se film od filmu zlepšuje, a já jsem rád, že mu konečně můžu dát víc jak za tři. Čert ví, co přesně chtěl touhle novinkou sdělit, a upřímně je mi to jedno. Důležité tentokrát je, JAK s touhle myšlenkou pracuje. Samozřejmě mám na mysli vizuál: lesy se zátiším uhelných dolů je skvělé hororové prostředí, černobílá forma hodně pomohla, potěší i kamerové hrátky (časté rozostřování), ale předčasným vrcholem snímku je určitě scéna "sebevraždy" před zrcadlem, která je snímána předlouhým statickým záběrem. Samozřejmě, bez chyb se to neobešlo, ale jde cítit, že Lukáš s Karbonem filmařsky dozrává, a nám nezbývá, než dál držet palce, aby si natočil svůj Opus Magnum.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Jmenuje se Rambo. John J.. Vizáží připomíná zarostlějšího Forresta trempa (ten byl koneckonců taky ve Vietnamu), který neumí do deseti napočítat. Ve skutečnosti však disponuje neuvěřitelnou schopností splynout s přírodou a s partyzánskou noblesou v ní eliminovat své nepřátele. Je to bojový stroj, jehož nerozhází pád ze skály ani národní garda, natož nějaký nabubřelý šolicejní feriš Wiggum (či Teasle nebo tak nějak). Johnny zkrátka nemá rád namachrované policajty a oni nemají rádi jeho ("Jakejpak lov? My nelovíme jeho, on loví nás."), krysy taky moc nemusí, takže jediným společníkem mu je jeho lovecký nůž s chirurgickými potřebami. Jeho první filmové dobrodružství tak sice působí lehce komorněji, než jeho akčnější pokračování, ale o to mrazivěji, syrověji a hlavně reálněji. Prostě klasika.

plakát

Peklo v podzemí (2006) odpad!

Opadnou vám nehty, slezou všechny chlupy, zreznou obě nohy a shnijou oční víčka, pokud se jenom na chvilinku opovážíte sledovat ten nejnezajímavější, nejumělejší a nejnudnější horor, jaký kdy lidská fantazie vymyslela. Gratuluju!

plakát

Pach krve 3 (2009) 

Začátek konce série. Trojka se po svěží splatterovské řeži proměnila v rukách packala O'Briena v rutinní vyvražďovačku. Ta sice vystřídala partu teenagerů za bohatou skupinu uprchlých trestanců, bohužel jim do cesty přidělí jediného (!) degustátora lidského masa, a to starého známého "Three Fingera." Banda ultradrsných hajzlů je však překvapivě v prdeli: věčně vysmátý kanibal jim v lesním terénu klade jednu pastičku za druhou (navíc mnohdy nehezky digitální), kdežto jejich zbraně ho trefit nedokážou. Vyloženě srandovní je pak scéna, kdy vězni mrtvému kolegovi řežou nohy, jako by to byl kus gothajskýho salámu.

plakát

Démon pomsty II: Krvavá odplata (1994) 

Pekelný vyslanec "Dýňová hlava" se vrací, aby ve jménu spravedlnosti znovu vykonal pomstu na hříšnících. Tohle pokračování od Burra (jinak tvůrce skvělého Night of the Scarecrow) sice trochu kopíruje Winstonovu jedničku, ale ono to nějak neškodí, protože, i přes tu ztrátu původní atmosféry, je to zábava pořád obstojná. Frajer Pumpkinhead kosí oběti celkem často (10 mrtvých), v menších nebo větších rolích mu záda navíc kryje skvadra hororových legend (Larry Cotton, Jason a Leatherface). Škoda jen té jeho nedůstojné likvidace a několika mírnějších mordů.

plakát

WATTS Zap (2002) (pořad) 

Co všechno na týhle databázi nenajdu? I za tu krátkou dobu vysílání dnes už kultovní pořad Eurosportu, který prostřihy z různých sportů fantastickým způsobem doplňuje hudbou, komentem nebo roztodivnými zvuky. Jako tenisový fanoušek dávám přednost samozřejmě tomuhle "bílému sportu", v němž jsou zachyceny nejzajímavější okamžiky hlavně z grandslamů. Nehorázná prdel!

plakát

Oldboy (2013) 

Remake neremake, řežba je to slušná. Brolin je ve své roli opravdu nekompromisní a dvouminutová scéna, v níž v jednom záběru seřeže, rozmlátí a vykuchá dva tucty nepřátel, je snad ještě lepší, než v originálu. Copleyho záporák sice nepřekonal toho z Elysia, a Jackson jen dokazuje, že postavy s bizarním vkusem pro módu nepatří k jeho silným stránkám, ale jinak se na to kouká zatraceně dobře. Slušně odsejpá, hýří slušnou brutalitou a nejtalentovanější ze sester Olsenových ukáže kozy! Body tak strhávám vlastně jen za automatickou absenci závěrečného rozuzlení. Silná trojka.

plakát

Smrtící jízda (1987) odpad!

Best fight scenes ever! Svět braků a trashů hold nepřestane nikdy udivovat.

plakát

Ohnivé oči (1984) 

"Ten, co stojí za Komandem" natočil sci-fi horor "s tou holkou z E.T.-ho." A je to poměrně slušný kousek, který bohužel v jeho filmografii trochu zapadá. Firestarter se přitom může pyšnit známými ksichty v hlavních i vedlejších rolích (Keith, Sheen, Locklear a hlavně jako vždy vyčnívající George C. Scott), na tu délku příjemným spádem a slušnou akcí. Lester se jako známý detonátor nezapře a vyhazuje do vzduchu všechno, co mu rozpočet dovolí. Trochu je v jeho snímku cítit Cronenbergův vliv (Scanners místy jak vyšitý), jeho mety ale samozřejmě nedosahuje. Každopádně fajn jednohubka.

plakát

Curse of the Puppet Master (1998) 

Další důkaz toho, že po třetí části se série začala topit v (pod)průměrných peřejích vlastní bezradnosti a tápání, kam dál se ještě posunout. V pořadí už šestý film oba předchozí tak přeskakuje a jede vesele dál. A přestože se mění jejich páníček a loutky tu citelně přitvrdí, kvality to stejně nenavýší. Hodně se tu brnká na romantickou strunu, tudíž díky bohu, že posledních dvacet minut to začne příjemně odsýpat. Nečekaně otevřený konec však opět budí hrůzu. (40%)