Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama

Recenze (1 259)

plakát

Dunkerk (2017) 

Každý kdo mě zná ví, že válečné filmy miluju a na Dunkerk jsem se těšil celý rok. Bohužel nedostal jsem uplně co jsem čekal, což u mě vyvolalo docela rozporuplné pocity. Několik věcí ovšem bylo předloženo tak, jak skutečně byly - britové měli přednost před francouzi, nad kanálem se vedly tuhé letecké souboje. Co mi trochu vadilo byl občas střih mezi hlavními dějovými liniemi. Co mi zde vyloženě nesedělo - na začátku filmu to vypadalo, jako by Němci byli od pláže tak 250 metrů a přitom byly od pláží 16 km nebo i scéna, kdy se střílelo na uvízlou loď na pláži. Divák co nezná tato historická fakta nebude těmito nepřesnostmi zklamán, když o nich neví... Stejně tak i letecké souboje Hardyho (ale jinak předvedl můj oblíbenec poslední doby opět skvělý výkon) byly zvláštní - s velkým a pomalým bombarderém se trápil velmi dlouho, přitom stíhačku (menší a rychlejší cíl) sejmul jako zkušený mazák, navíc ve střemhlavém letu ve velké rychlosti - faktor štěstí? Nemyslim si. Žluté čumáky měla německá letadla (Messerschmidty) až po Dunkerku, ale Nolan to ve filmu použil, aby divák lépe rozeznal spojenecké letadlo od toho nepřátelského. Naštěstí konec ten byl dost dobrý - vlastenecký a motivační. Palec dolu bych dal bohužel i za ST od Zimmera - velmi jednotvárný soundtrack, který vypadá jakoby ho někdo vymýšlel po prokalené noci a chtěl mít co nejdříve hotovo. Jakožto příznivce filmů ze 2. světové války dávam 4 s ořenýma ušima za to, že film jinak popsal atmosféru a zoufalství spojené s touto situací docela dobře - z filmařského pohledu působivé dílo, ale historicky bohužel dost nepřesné od reality...7/10.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Výborné pokračování, po filmařské stránce skvěle zvládnuté. Skvělé scény s malým děvčátkem doprovázející opice, super soundtrack a příběh, poukazující slabiny lidí a sílu opic. Zakončení se moc povedlo - po dlouhé době jsem měl v kině mrazení v zádech a husí kůži. Padlo i pár slz, pro mě spokojenost a zatím nejlepší film roku 2017...9/10.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Existují filmy, na které když se podívate si položíte otázku - Dokázal by tuto roli nějaký jiný herec zahrát lépe? Ja si myslím že zde ne. McAvoy ukázal jak velký je herec. FIlm byl ke konci skutečně super a já jen zíral. Jen mě trochu mrzí neuzavřený konec, nicméně film člověka určitě donutí k zamyšlení o tom, jak jsou tito lidé s mnoha identitami nebezpeční...8/10.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Podle mě docela fajn rozloučení se známou filmovou sérií. Pár scén zde bylo trochu přitažených za vlasy - třeba loupež banky, ale spousta scén měla vtip - gilotina :-). Co se týče nových postav tak Bardem zvládá roli záporaka jako vždy dobře, Kaya na tu je radost pohledět, na Brentona budou asi pro změnu zamilovaně koukat divačky. Možná půjdu trochu proti proudu, ale mě se v této filmové sérii nelibil nejvíce Depp ale Rush. Suma sumarům dobrá popcornovka, lepší než třetí a čtvrtý díl... pro mě 7/10.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Klasická dvojka - akčnější větší a hvězdně obsazenější. Mě se pokračování celkově líbilo více než první díl, byť některé postavy tu neměly takový prostor. O srandu se staral Bautista, Groot roztomilý, skvělou akci měl na svědomí Rocket. Za povedené minirole známých tváři a solidní konec dávám taky palec nahour. Do kina jednoznačně doporučuji zajít, pro mě za 8/10.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Narovinu mám smíšené pocity po odchodu z kina. Ritcheho filmy mám rád o tom žádná a zde je jasně vidět jeho rukopis, ovšem vcelku působí film torchu jako slátanina (místy dobrých) scén. Tohle zkártka nemělo s Artušem mnoho společného spíše to výpadá jako kříženec videohry (dark souls či witcher 3) s notně upravenou legendou. Efekty jsou zde opět špičkové, ale jen z toho se na zadek neposadím. Pro mě film, na který si časem ani nevzpomenu a tedy zklamání - pro mě za 3*.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

V pořadí již osmý díl populární série, která už (co si budem povídat) není vyloženě zaměřená na auta. Hlavním postavám už sice táhne na 50, ale pořád přežijou nemožné a pokud si to s nimi rozdáte v závodě, kdy Vy budete řídit ferrari a Diesel trabanta tak hádejte kdo vyhraje? Nicméně film má drive a v kině si jej docela užijete. Co se týče hlášek určitě se pobavíte, navíc je zcela jasné, že se nejedná o poslední film série, takže uvidíme s čím přijde Dom a jeho rodina přiště...6/10.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Výborný pohled na jeden z nejznamějších soudních procesů v americké historii. Kvalitní herecké obsazení a velmi přesné vystižení finálního rozsudku viz zde. S obsahem prakticky všech epizod jsem byl spokojen, závěr byl hodně silný. Jen jediné bych seriálu zmínil - mohlo nám být řečeno jak dopadly klíčové postavy tohoto soudního procesu...9/10.

plakát

Můj přítel delfín 2 (2014) 

Příběh je to samozřejmě pěkný o tom žádná, ale celkově vzato zbytečné pokračování (podobně jako 3tí díl Zachraňte Williho). První díl měl co nabídnout, tady se už víceméně vařilo z vody a zápletka byla silná prakticky jen na konci...4/10.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Povedený seriál těžící především z výborného retro vykreslení 80tých let. Pár věci je tu trošku nedomyšlených (nechci spoilerovat) nicméně seriál díky skvělým herekým výkonům a napětí, které cítíte u každé epizody (nejlepší byla podlě mě epizoda číslo 3) stojí za zhlédnutí. Seriál navíc při pohledu na 4 mladé chlapce ve člověku evokuje příjemný pocit, díky kterému by se zase rad vrátil do dětských let. Už se moc těším čtvrtou sérii...9/10.