Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama

Recenze (1 259)

plakát

Wham! (2023) 

Wham! pro mě není legendární kapelou podobně jako třeba Queen, přesto nebylo špatné přiblížit si jejich příběh - počátky kapely, problémy spojené se zatajováním orientace George Michaela, vznik hitu wake me up before you go go a především legendárního Vánočního megahitu Last christmas. Pěkně vzdání pocty už pár let zesnulému zpěvákovi a skladateli Gergovi Michaelovi - 8/10.

plakát

Rob Roy (1995) 

Rob Roy docela často běží v televizi, ale já se k němu dostal až teď. Film je mnohdy srovnávám se statečným srdcem a docela to chápu. Bohužel jde při konfrontaci spíše jen o slabší odvar a prakticky nemám motivaci se k filmu nějak v budoucnu vracet, protože zde moc nevidím důvod (byť Roth byl dobrý záporák). Pokud jste ještě tento snímek s týpky v kiltech pobíhající po malebném Skotsku neviděli, tak tomu klidně dejte šanci, ale nečekejte zázraky...6/10.

plakát

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas (1994) 

Leslie Nielsen na vrcholu slávy ve filmu, který svým humorem strčí všechny komedie poslední doby hravě do kapsy - už jen díky doslova legendární smršti vtipnych scén na předáváním Oscarů. K tomu přidejte narážky na filmy jako star wars, jurský park, neuplátní, horečka sobotní noci,... Je zkrátka škoda, že dneska se už něco podobného jen tak nenatočí a komedie tak nějak spějí do bodu, jak je to prezentováno ve filmu absurdistán. Pro mě zkrátka klasika, u které se vždy královsky pobavím při každém dalším shlednutí...8/10.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Za mě opět poctivá akční jízda s nestárnoucím Tomem Cruisem. Dvě scény byly vyloženě geniální - ty jsem sledoval s velkým nadšením, k tomu přídejte pár cool tech pojebů. Našlo se tu sice pár hluchých míst, ale myslím si, že většina diváků se (stejně jako já) už teď těší na pokračování. Velký palec nahoru dávám i za novou tvář herečky Hayley Atwell. Soundtrack jsem si broukal skoro po celou cestu domů z kina :-) - 75%.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Tak ještě jedna rozlučka s Indiana Jonesem, když minule to dopadlo (jak všichni víme) tak nějak všelijak. Po premiéře ve Francii a docela rozporuplných ohlasech jsem radší krotil svá očakávání a ukázalo se to jako správný krok. Je jasné, že Harrison ve věku 80ti let už nebude dávat na prdel o 50 let mladším nepřátelům, přesto se pár akčních scén docela podařilo - úvodní CGI sekvence s mladým Jonesem byla nejlepší částí filmu. Prospěl zde především návrat nacistů, kterým Indy tak rád kazil jejich plány. Šlo jasně vidět, jak si tvůrci uvědomili, že v království křišťalové lebky se nevydařil závěr a zde si dali o něco více záležet. Celkově jsou oba filmy s legendárním archeologem (pro mě) prakticky na stejné úrovni. Zde se jelo (ostatně stějně jako minule) na silně nostalgické notě, navíc s docela dlouhou stopáží, takže se našlo docela dost prázných míst. Navíc těch efektů a dodělávek v postrpodukci tu bylo asi až příliš - především v porovnání s díly 1-3. Moc mě nezaujaly záporné postavy a neudělal jsem si ani moc sympatií k těm novým vedlejším postavám okolo Indyho. Radši bych žil ve světě, ve kterém by měl Indiana Jones 10 filmů (ale musely by se točit v 90tých letech, kdy byl Henry Jones Jr. na vrcholu sil), místo takové série jako je rychle a zběsile (a to planují ještě pokračovat) - jim by bohatě těch pět filmů stačilo. Díky Forde za 5 filmových dobrodružství s jednou z nejikoničtějších postav filmového průmyslu, kde pro mě stále zůstane poslední křížová výprava tím jednoznačně nejlepším dílem z celé série...55%.

plakát

Nebezpečné hry (1998) 

Hvězdně obsazený thriller, který jsem si po pár letech zopakoval a tak trošku osvěžil paměť. Když dáte do filmu krásnou ženskou (Denise Richards), která se navíc nestydí ukázat se, tak máte na své straně mužskou část publika. Mě přišel tento snímek ke konci šíleně prekombinovaný a nějak nedomyšlený - šlo strašně vidět, že režisér chtěl diváka hlavně ohromit, ale třeba na mě to je prostě málo. Taková Zmizelá měla prostě o level lepší scénář a vše dávalo mnohem větší smysl...4/10.

plakát

Tony Hawk: Dokud kolečka neupadnou (2022) 

Tony Hawk je legenda sportu obecně a když se řekne jeho jméno tak si nostalgicky vzpomenu na svá dětská léta, kdy jsem začinal hrát na kompu a mezi mé oblíbené hry patřil i Tony Hawk pro skater 3 a 4 (obě hry měly top soundtrack). Dokument dobře přibližuje život tohoto špičkového skateboardisty - jeho rodinu - především vztah s otcem a sourozenci, vrcholy i pády - to teď nemyslím jen ty ze skatu (a že jich bylo a určitě ješte i bude :)), ale i ty životní. Bylo fajn vidět i kolegy z okolí života Tonyho a to, že k jeho úspěchu vedla obrovská dřina, kterou by málakdo ustál a dokázal opět vstát na nohy. Za to vše si tento skater zaslouží velký respekt a taky by měl být brán jako jedna velká inspirace pro zástupce všech sportů...8/10.

plakát

Konference (2022) 

Druhé filmové zpracování nejznámější nacistické konference ohledně konečného řešení židovské otázky. Tak trochu se nabízí srovnání s tou první verzí, kterou už si popravdě tak moc nepamatuji, ale ta byla samozřejmě lépe obsazená, protože šlo o UK/USA koprodukci a mluvilo se tam anglicky - zde německy, což je určitě lepší. Samozřejmě to je film spíše pro náročného diváka, který o této problematice má alespoň trošku přehled, protože na konci je zde uveden jen počet lidí, které Němci nakonec dokázali povraždit, není zde uvedený osud jednotlivých účastníků konference. To by ocenili diváci, kteří neví jak dopadl např. Eichmann, Heydrich, Himmler nebo Höss. Každý si to může vygooglit to je jasné, ale za mě to na konci filmu uvedeno byt mělo. Pro ty co se dívají na válečné filmy, jde o povinnost 8/10.

plakát

Still: Příběh Michaela J. Foxe (2023) 

Když se řekne Michael J. Fox tak si primárně vzpomenu na postavu Martyho McFlye a legendární trilogii návrat do budoucnosti a na druhém místě i na komediální seriál všichni starostovi muži. Popravdě jsem život tohoto herce nějak zásadně v poslední době nesledoval a byl jsem místy docela v šoku jak se momentálně má. Šlo vidět, že si sáhl na dno, ale přesto dokáže svůj osud brát s humorem a obrovskou oporou pro něj je i jeho rodina, včele s úžasnou ženou. Další názorná ukázka toho, že člověk by si měl užívat každého dne svého života a vážit si všeho dobrého okolo sebe...90%.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Již minulý díl mě svým způsobem varoval, že tato série už tak nějak není pro mě (kdybych měl 13 let budu asi nadšený) - dějou se tu věci, které jsou zcela mimo realitu a člověk se místy nestačil divit. Do toho se tu objevují stále zapomenutí sourozenci, k tomu se tu (už i v předešlých dílech) vrátily zabité charaktery, příslušníkům speciálních jednotek tu nakope prdel prakticky každá postava z této party. Je to mírně lepší než devítka, která byla podle mě ještě větším úletem, ale scén kde bych se bavil tu bylo jako šafránu, stejně jako těch, které by mě nějak více rozesmály. Upřímně mi v roli zaporáka vůbec neseděl Momoa, který šíleně přehrával. Dočkáme se prý i dalších dvou pokračování, ale tato série podle mě skončí až budu mít na hlavě stejný účes jako Vin Diesel...45%.