Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Perfektní sci-fi, ve kterém mě dostal svým výkonem Ashton Kačer, který jinak hraje vesměs jen v totálních ptákovinách. Hodně se mi zde líbil příběh, spousta zvratů a solidní konec. Navíc jde o další film, který donutí člověka k zamyšlení, třešničkou na dortu je pak skvělý soundtrack. Pro mě je tedy Osudový dotek film číslo jedna - 95%.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Dnes již legendarní a jednoznačně i kultovní válečný film od Stevena Spielberga, kde svými záběry kamery exceluje Kamiński. Spousta jedinečných scén a momentů (v čele s úvodním vyloděním a epickou závěrečnou bitvou), velký počet dobře zapamatovatelných postav a především skvělý výkon Toma Hankse. I přes délku blížící se ke třem hodinám nenudí. Skvělý filmový zážitek i výborné vzdání pocty všem vojákům, kteří se účastnili operace Overlord a bitev následujících. Pro mě také zároveň i nezapomenutelná vzpomínka na to, kdy jsem tento snímek ve 12ti letech viděl poprvé a doslova mi to změnilo život... Naprostá topka a proto 95%.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Úžasný film se skvělým Timem Robbinsem a Morganem Freemanem. Spousta charakterů, které si oblíbite, nádherně podaný příběh a výborný konec. Zasloužené první místo pro dokonalý film....10/10.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Zaručeně nejvydařenější díl ze všech pěti. Indiana Jones v nejlepší formě bojuje proti náckům, kteří chtějí ovládnout svět - spousta skvělých scén (jedna lepší než druhá), parádní úvod, super sestava herců a kupa hlášek. Perfektní dobrodružný film, který prostě nemá chybu a vždy si ho rád zopakuji...10/10.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Moje oblíbená epizoda z úvodních starých tří dílů. Spousta skvělých okamžiků, hlavně bitva o planetu Hoth. Film končil hodně zajímavě takže sliboval napínavou podívanou v poslední epizodě uzavírající původní ságu...10/10.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Můj nejoblíbenější díl z celé filmové ságy. Boj o Helmův žleb byl skvělý (hlavně miluju moment kdy vstoupil na scénu bílý čaroděj), zábavný je pak i boj v počtu fragů Legolase a trpaslíka Gimmliho. Další epické momenty - pochod entů do boje, objevení Rohanu. Za všechny tři díly musím také vyzdvihnout soundtrack, který všemu dodává super atmošku. Takhle prostě vypadá film natočený s láskou, kdy režisér dokonale převedl vizi z knihy na filmové plátno - pan Tolkein by určitě byl spokojen...10/10.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Životní role Toma Hankse v dechberoucím filmu, který Vás rozesměje i rozbrečí. Příběh je odvyprávěn skutečně nádherně, soudntrack je super a u Forresta Gumpa si na konci vždy zapláču takže jednoznačně 10/10.

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Skvělý film - podle mě nejlepší z triologie. Jakožto občasný sázkař bych rovněž zneužil potenciálu cestování času jak vidíme v tomto filmu. K tomu přidejte velkou porci humoru a skvělý soundtrack - prostě kultovní komedie...9/10.

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Dost možná nejlepší sequel v historii kinematografie. Palec nahoru za výkony De Nira (vsuvky z mladí Vita Corleona) a samozřejmě i Al Pacina. Hodně se mi zde líbily zvraty a intriky jiných postav, těžká rozhodnutí, která musela postava Michaela Corleone učinit a během toho se potýkat i s problémy se svou vlastní rodinou. Zkrátka jde o výjimečnou dvojici filmů, které si vždy užiju. Škoda, že stejnou vysokou kvalitu nemá i třetí film, na který se docela dlouho čekalo...10/10.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Kult hákového kříže mě doslova šokoval a vyvolal u mě takové emoce, jako se nikdy žádnému filmu nepodařilo. Výborný Edward Norton (především proměna Dereka), spousta silných a dobře zapamatovatelných scén (strhávání nacistických symbolu), dech beroucí konec,...90%.