Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Myslela jsem, že to bude ohromně zábavné. A ono je to sprosté, uřvané, laciné... ale občas ohromně zábavné. Btw. Sama se tomu divím, ale český distribuční název je naprosto skvělý. Asi výjimka potvrzující pravidlo.

plakát

Závrať (2009) 

První cca půlhodinka naprosto skvělá, ale od okamžiku, kdy se zaklapne první past, to jde bohužel do sraček... A to doslova. Mohl z toho být parádní a nervy drásající thriller, ale zvrhlo se to v pubertální vyvražďovačku rukama postiženého Antona, který je, ruku na srdce, tak trochu směšný... Škoda.

plakát

Není kam utéct (2011) 

Zatraceně dobrý thriller, který se vám zakousne hluboko pod kůži. Okouzlující prostředí, sympatické postavy a hlavně napětí už od prvních minut. Dovolím si jen malou radu - na trailer radši dopředu nekoukejte.

plakát

Český lev 2010 (2011) (pořad) 

Velice umně a hlavně důstojně odmoderováno (a odtančeno), což je po naprosto tragických přenosech z minulých let opravdu příjemným překvapením. Honza Budař dal letošním Lvům styl, a bez nadsázky vyzvedl přímý přenos z hlubin trapnosti... Nezbývá než doufat, že to příští rok zase někdo neposere.

plakát

Zoufalci (2009) 

Skutečně zoufalý pokus o film.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Naprosto jedinečný počin v rámci detektivních/krimi seriálů, kterému jsem propadla za rekordně krátkou dobu. Vizuální i hudební stránka je jednoduše podmanivá a Benedict Cumberbatch je bez nadsázky jako chodící reklama na charisma. Nebojím se říct, že závěrečný díl minisérie The Great Game je snad tím nejlepším, co jsem v rámci televizní krimi produkce viděla. Projednou zvěsti nelhaly, zdejší procentuální hodnocení je totiž absolutně zasloužené!! EDIT po 2.sérii: Zvyšuji hodnocení na sedm hvězdiček... protože pět je málo.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Je dobře že jsem taková nevzdělaná nána co si za Boha nemohla vzpomenout jak to s tím Apollem vlastně nakonec dopadlo, protože právě díky tomu jsem ke konci filmu prožila čtyři jednoduše nezapomenutelné minuty... Dlouho jsem někomu nefandila tak silně a upřímně jako právě posádce Apolla 13, jejich osudy jsou totiž zachyceny uvěřitelně, s citem a bez přehnané akčnosti. Jenom trošku škoda přehnané stopáže, ale i tak to byla hotová lahůdka.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Hmmm.. bůhvíjaká hitparáda to teda nebyla. Oproti původnímu Souboji Titánů sice vizuálně mnohem zajímavější, ale také mnohem více ploché, přeplácané a s obrovským množstvím protivných proslovů hlavního hrdiny (nehledě na to, že Sam Worthington za celý film nevykouzlil více něž dva tři výrazy). Jako letní blockbuster pro zabití sobotní noci dobré, ale s "pravými" Titány by ho možná bylo lepší nespojovat... (2,5 hvězdy)

plakát

Vrahouni (2010) 

Přestože jsem se na Vrahouny těšila jako malé děcko už od prvního traileru (což u mě dost často znamená kruté vystřízlivění po shlédnutí celého filmu), žádné zklamání se nekonalo. Dostala jsem přesně to, co jsem chtěla a očekávala: hodně zábavy, přiměřeně akce, a dokonce jednu či dvě napínavé scény :) Rozhodně se nejedná o nejsofistikovanější film letošního roku, ale já jsem se celou hodinu a půl královsky bavila. A mimochodem.. obdivuji Ashtona za to, že si nehraje na žádného velkého herce a vybírá si takové role, na které stačí, a ve kterých mu to hlavně zatraceně sluší.

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Nemám slov... Inside I´m Dancing není žádný ufňukaný a prvoplánově lítostivý film. Na city sice hraje, ale tak citlivě a s nadhledem, že i ta nejcyničtější část mého já jednoduše vyměkla a přes úsměv mi skápla slza. James McAvoy je klenotem každého filmu, ve kterém se objeví, a to živelné kouzlo, které vtiskl Rorymu O´Shea, je zkrátka odzbrojující. Nezmínit skvělého Stevena Robertsona by byl hřích, protože na těhle dvou film stojí... a stojí sakra pevně.

Ovládací panel
2 body