Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (200)

plakát

Texaský bordel (2017) 

No ... nevím no. Asi to dobře ilustruje, jak snadno se do bordelu může někdo dostat a proč je tam někdo dobrovolně, ale tady ta syrovost a opravdovovst tak nějak končí. Zbytečně brutální, drsný a tímpádem nereálný. Mnohem líp to ilustruje třeba Lilja od Moodyssona.

plakát

Modify (2005) 

Sama jsem mela několik piercingů a jsem i tetovaná, takže tohle téma mě zajímá poměrně hodně. Výborný dokument zpovídající jak "původce" tak "oběti" podobných praktik se ptá na jednu otázku: jaký je rozdíl mezi tetováním a make-upem? Bodybuildingem a liposukcí? Piercingem a soláriem? Všechno jsou to modifikace těla, jen rozdílněji společensky akceptované. Dokument nenabízí odpověď, je na každém, aby si na téma udělal názor sám, rozhodně je to ale snímek inspirující a otvírající obzory.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

teď jsem to dodívala. Naprosto precizní hudební podklad, výborné herecké výkony a poslední věta dělají ze Scorseseho drama něco víc, než...než jsem čekala. Je to jednoduché- dostalo mě to.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

I přes poslední cca minutu (!!!!!!!!!!!!!) pořád tři. Ale budu spát s lampičkou.

plakát

O.C. (2003) (seriál) 

V porovnání s tímhle je Gossip girl intelektuální záležitost. OC v porovnácí s GG prohrává v kostýmech, hudbě i hereckých pseudovýkonech.

plakát

District 9 (2009) 

Možná to v budoucnu změním, až se na to podívám po nějaké době, nicméně tenhle debut se opravdu povedl- zvolit u filmu dokumentární styl se nesmírně vyplatilo. Jak už tady někdo napsal, Jacksonova producentská ruka je zde fakt hodně vidět- jakoby si sám oddechl od LOTRu a Hobitů a s dojemnou láskou se vrátil ke svým hororovým začátkům. I když druhá půlka zasahuje mnohem víc do žánru sci-fi, pořád je na ní vidět ta dokumentární linka a precizní provedení. Triky nejsou prvoplánové a nespoléhají na megalomanství. Naopak zajímavá je parafráze cizorodých etnik a imigrantů, jejich legislativní sledování či názory obyčejných sousedů- akorát že místo člověka jsou tu alieni. Jen doufám, že se vám při sledování nedělá špatně, třeba z vnitřností..embryí...krve...černé krve... // Poslední hvěudička je za konec. Za poslední dvě minuty.

plakát

Blízko nebe (2005) 

Rozjezd filmu je naprosto neskutečný, škoda, že s postupující stopáží ztrácí i svůj vtip a nadhled. Co neztráceí je ta panoptikální bizarnost postav a jejich soužití, absurdnost a snahu. Cílem bylo vytvořit zajímavý projekt v českých filmařských vodách a to se opravdu povedlo. Co mne navíc mile překvapilo bylo ta učebnicová angličtina- při první větě jsem se smála, ale pak jsem si to zamilovala.....jen škoda toho konce. Připadá mi moc překombinovaný.