Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (295)

plakát

Fate/Zero - Season 2 (2012) (série) 

Pokračování tohoto seriálu, je už jen zbytečná hra na city, které podle mě vůbec nefunguje. Nelíbilo se mi tu zbytečné ukazovaní Kiritsuguovu minulost, která podle mě shazovala úroveň anime. A vyvrcholení/konec mě také nějak moc zvláště neohromil, byl dosti nemastný, neslaný. Toto asi zrovna nebyl můj šálek kávy..

plakát

Fate/Zero (2011) (seriál) 

Zajímavá zápletka, zajímavě pojatý druh soubojů, ale bohužel i přesto, je děj dosti předvídatelný, nezajímavý a důvody pro prahnutí po Grálu jsou dle mého málo zajímavé. Jediné postavy, které mě opravdu zaujaly, byly Rider a Caster.

plakát

Americký sniper (2014) 

Nechci říci, že je to špatný film, ale šlo z toho prostě vytěžit o mnoho více. Například: Dalo se více ždímat v citových scénkách a to nenásilně, stejně tak v syrovosti celého filmu. V porovnání se Smrt čeká všude, byl pro mě Americký sniper o něco slabší. Ale musím uznat, že scéna v písečné bouři byla opravdu vynikající. (Osobní dodatek a "spoiler": Chris Kyle umřel hůř, než pes.. Zabít někoho, když se mu snaží pomoci, je podle mě naprosté barbarství..)

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Slabší čtyři.. Na mě trochu až moc netypická romantika, pár věcí mi tam dosti vadilo, ale tak nebylo to špatné, zlepšilo mi to náladu.

plakát

Samsara (2011) 

Stejně jako Baraka, spousta náhodných obrazů, které jsou sice hezké, ale nedávají nějaký větší smysl. Zjednodušeně toto dílo je pro mě prázné, nemá v sobě nic.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Upřímně? Už podle traileru poznáte, že je to sračka a přesně takovou sračku taky dostanete.. Takže film splnil skoro všechny mé očekávání a to si zaslouží skoro plné hodnocení. (Kino)

plakát

Memories (1995) 

Toto se jednoduše nedá hodnotit jako jeden film. Každá část je od sebe natolik rozlišná, že nemá spolu nic společného. Podle mě by film vynikl lépe, kdyby byl rozdělen na tři kratší. Magnetická růže První a dle mého i nejlepší dílo ze tří, má naprosto skvělou atmosféru, hudbu, prostředí, jednoduše nemám co bych vytkl. Tato část se mi opravdu líbila a byl jsem natěšený na ostatní, ale bohužel, to už bylo jen zklamání. Smradlavá bomba K tomuto nemám snad co říci, nebavilo mě to, nápad je sice opravdu dobrý, ale provedení se mi jednoduše nelíbilo. Navíc mi vadila vtipná forma podání tohoto snímku. Město kanónů Abych byl upřímný, asi tři minuty před konce, jsem to vzdal a vypnul, protože tento příběh už byl natolik nezáživný, že jsem to nedokázal vydržet.

plakát

John Wick (2014) 

Akce je vynikající, ale bohužel skoro vše ostatní je dosti špatné. Jak už příběh na stylu gladiátora: Zabili jste mi psa a ukradli auto a já se vám za to pomstím v tomto a nebo příštím životě, tak občasné herecké výkony. Ale i tak mi to stačilo, abych se bavil, akce byla totiž hodně dobrá.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Přestože mé očekávání od filmu nebyly vysoké, tak jsem dostal ještě méně, než v co jsem doufal.. Film je tak moc natahovaný, že se to nedá k ničemu přirovnat, neboli Hobit nastavil doposud nejvyšší možnou laťku v tomto ohledu. Scéna s Pavézou a hl. nepřítelem už na mě byla opravdu moc.. Proč ten skřet nezmrzl pod vodou? Proč se nepotopil? Atd.. Jednoduše nelogické. Vše dovršuje Legolas, který je nejen očividně perfektní statik a Bořek stavitelem v jedné osobě, a rozezná stav jakékoli budovy, ale také dokáže vyběhnout po už spadlém mostu. Dále mě úplně rozesmál sebevražedný obr, co prorážel hradby, tomu jsem se opravdu zasmál. Dál už jen ve zkratce, co mě štvalo: Elf, co si se svým sobem hrál na Santu Clause, masky skřetů, které byly naprosto příšerné a závěrečná písnička byla taky dost chabá. Potěšilo mě: Souboj se Sauronem.. Nebýt v kině s kamarády, tak jsem si tento film opravdu neužil.. (Kino)

plakát

Půjdem dál (2014) (amatérský film) 

Nápad samotný, není vůbec špatný, i když jsem ho už několikrát ve filmu viděl. Ani zpracování, není nijak špatné, ale kamenem úrazu je zvuk, délka a herecké výkony. Hercům se nedá věřit naprosto nic. Scéna, kde Daniel Dočkal hraje svou opilost je až neuvěřitelně absurdní a Michal Václavek zase vypadá, že je nový Horatio Caine. Zvuk/ozvučení tu občas opravdu, a doslova, trhá uši. Například scénka v hospodě. Taky ani nevím, jestli to bylo schválně, nebo kvůli nedostatku jiné hudby, ale zdálo se mi, že se zde pořád opakovala jedna a ta samá písnička. Délka.. Stopáž tohoto filmu, je asi to, co mu škodí ze všeho nejvíce. Příběh by se dal vzít a smrštit tak do dobré půlhodiny, díky čemuž by byl film o dost svižnější. Filmu by opravdu prospělo odebraní spousty nudných, nezajímavých, zdlouhavých a nic neříkajících scén, které většinou byly více prodlužované, než celý Hobit. Nakonec musím říci, že mě celkem rozesmálo, že si pan režisér dal do oblíbených filmů, jeho vlastní filmy.