Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Biografie (4)

Joel Grey (herec)

21.10.2010

Tanečník, zpěvák, divadelní i filmový herec v jedné osobě. Joel Grey se narodil 11.4.1932 v Clevelandu v Ohiu jako Joel David Katz, manželům Mickeymu a Grace Katzovým. Mickey Katz byl hercem, komikem a hudebníkem. Malý Joel velice brzy dokázal, že je pravým synem svého otce, a jako dětský herec začal vystupovat v relativně… (více)

Irene Papas (herečka / režisérka)

27.02.2010

"Nikdy nedostanu Oscara... a Oscary nikdy nedostanou Irene Papas."Ειρήνη Παππά se narodila 3. září 1926 ve vesničce Chiliomodi nedaleko Korintu. Více než padesát let se věnovala herectví a natočila přes sedmdesát filmů. Kromě toho vystupovala také jako zpěvačka. Pro svět stříbrného plátna ji objevil americký režisér osmanského… (více)

Helmut Bakaitis (herec)

12.03.2009

Helmut Bakaitis je australským režisérem, hercem a scénáristou kterého asi nejpravděpodobněji budete znát z filmů MATRIX RELOADED a MATRIX REVOLUTIONS ve kterých ztvárnil postavu Architekta, prastarého programu který postupně vytvořil všechny Matrixy.Bakaitis se narodil na jihozápadě Polska v městečku Lubań v době německé… (více)

Kate Nelligan (herečka)

12.03.2009

Kate Nelligan se narodila v Londýně, ve státě Ontario. Její matka, učitelka, byla psychotička a alkoholička. Na svou dceru měla značný vliv - Kate ji při jedné příležitosti popsala jako "very powerful, very brilliant and very, very crazy". Po dostudování střední London South Collegiate Institute v rodném městě se přihlásila na… (více)

Reklama