Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 226)

plakát

Stalinův státní pohřeb (2019) 

,,Zemřel  největší génius lidstva soudruh Stalin. Veliký Stalin smazal národnostní rozpory naší země. Zemřel otec všech pracujících po celém světě.  Kdo není slepý vidí, že se naše Strana semkla a upevnila , v těchto těžkých dobách, ještě více než dříve, proti jakýmkoliv nepřátelským projevům.”  To úsečíček z projevů a chce se mi zvracet. Dokument dokáže otevřít oči a dokonale zde představí širokou Ruskou duši. Co se o ní dozvíme. Rusové musí mít svoji uctívanou svini. Je jedno jestli je to báťuška  Car, soudruh Lenin,Stalin, Brežněv nebo Putin. Je jim jedno kolik nechá hlava pomazaná pobít lidí v lágrech, umřít hladomorem.Je jim jedno, že se bojí svobodně myslet natož mluvit.  Hlavně když JE a vede je k Velkým zítřkům, věří mu na život a na smrt a je jim dobře na duši. Demokracii se prostě v Rusku nikdy dařit nebude.

plakát

Neviditelní - Epizoda 13 (2014) (epizoda) 

Vtipné, svižné, hořce pravdivé. Ruka - ruku myje. Aneb každý máme máslo na hlavě a toho se dá vždy využít a zneužít. KÁMEN

plakát

Ohnivý gospel (2020) (pořad) 

Jak říkal Grossman, jsem bezvěrec děravý, ale většinou když zazpívá gospelový sbor, jde mi buď mráz po zádech nebo mě zcela strhne a chce se mi zpívat a tančit. Dokument je možná zdlouhavý, zcela jistě jednoznačně nábožensky zaměřený, To se mně nedotklo, Spíše je zajímavé, co vlastně přiměje lidi věřit v boha, většinou je to zde nějaká mezní situace, ve které se tito lidé ocitli. Co mně bavilo byla sama komise tohoto gospelového výběru a jejich cíl. To jakou práci dá dát soubor dohromady tak aby vše fungovalo jak má. Aby konečným výsledkem byl příjemný pocit z poslechu a ten ,, mráz po zádech." Tady dávám 5 za tu práci a nadšení lidí, ne za zpracování dokumentu.

plakát

Zločiny z vřesovišť (2011) (seriál) 

7 a 8 série si drží velmi dobrou úroveň předchozích sérií.

plakát

Zlepšovák (1959) 

Jejda tolik se to nelíbí ? Hmm tak mě to sedlo a přišlo mi to trefné.

plakát

Konfrontace (1971) (TV film) 

Dobrou kriminálku lze udělat s minimálním rozpočtem, bez hromady mrtvol a cákanců krve. Milena Dvorská tady hraje ,, pěknou královnu". a Vala se nestačí divit.

plakát

Neviditelný (1965) (TV film) 

TV film udělaný takřka na pětníku a za pětník , přesto má vysokou uměleckou hodnotu o kterou se zasloužil pan Bělka zpracováním a skvělým hereckým obsazením Cyril, který nepromluví ani slovo je monstrum, ze kterého mrazí. Chladní manipulátoři Hajnovi a prospěchářský Švajcar, chce předvádět hru na pravdu, je lhář a lže asi nejvíc sám sobě. Ke všemu zhoubnému se ještě přidávají patolízalské figurky v podobě doktora či měšťáků z provinčního městečka. V tomto nepřirozeném prostředí nelze se nezbláznit. Neviditelný se mi dostal pod kůži daleko víc než Prokletí domu Hajnů.

plakát

Genij vlasti (1998) (TV film) 

V každé době od Adama až po naše časy , se v našich končinách objeví nějaká komise. Ta ví a zná na 100% jak se má co namalovat, vysochat či poradí jak se má správně napsat román, v lepším případě jak máme myslet. ,,Ještě, že ti nezničitelní dobráci existují , že?". Jinak : TV film, měl pro mne smysl a obohatil mě o informace, které jsem neznala. Vynikající výkon Radka Holuba.

plakát

Město bohů (2002) 

Město bohů – ,,velmi povedený projekt " Brazilské vlády pro odsunutí spodiny společnosti. Posunující děj v čase nám postupně předvádí vývoj a přerod malých nebezpečných zločinců v dospělé kruté vrahy a zloděje. Gangy v jiných částech světa se zdají být oproti těmto tlupám pouhým čajíčkem. Ten hrůzu nahánějící pocit je umocněn tím, že jde o skutečné osudy a krutou realitu.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Hledala jsem vhodný výraz či slovo a asi našla : film byl strhující a doslova mne semlel. Druhý den jsem donutila celou rodinu dívat se na film společně (včetně mé dcery, která válečné filmy odmítá ze zásady). Na všechny zapůsobil svou lidskostí, nesmyslností války a hrdinstvím toho hubeného chlapíka, který zachránil tolik životů. Prostě PECKA