Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Hovory s TGM

Hovory s TGM (2018)

Divadelní drama pro dva herce ve filmu - to mně ohromně bavilo a stále baví. Sledovat tyto giganty, kterak vedou dialog o lásce, válce, politice o psaní je prostě lahůdka. Každý z nich má svůj názor a někdy i odlišný. Daleko podstatnější je, že každý z nich umí zároveň naslouchat tomu druhému. Miluji Karla Čapka , vážím si TGM. Martin Huba a Jan Budař byla šťastná volba Jakuba Červenky. Viděno už po čtvrté, vždy zachytím něco nového, ať už jde o myšlenku či gesto. Zvyšuji na plný počet. Mimochodem Hovory jsem četla, ale nevím jak by to tam všechno chudák Pavel Kosatík měl do 80 min. vecpat.

Jdi za mámou, táta pracuje

Jdi za mámou, táta pracuje (1978)

Žijí si dennodenní rutinu života. Oba cítí jak jim život teče mezi prsty. On rozvedený s dcerou na víkend. Ona s netečným, tak trochu majetnickým manželem. Toho zajímá pouze on a jeho práce. Syna využívá jako prostředek k vydírání. Klasická otřepaná zápletka , prostě nic zvláštního. Přesto mě tento film zajímá a mám ho ráda. Nevím snad pro atmosféru, k vůli výborně zahraným postavám, nebo jenom pro tu klasickou otřepanou zápletku.....

Norimberský proces

Norimberský proces (1961)

Morální facka všem, kteří podlehli prohnilému světu zvanému Třetí říše, potažmo veškerému zlu. Brilantně vypoentované dialogy mezi jednotlivými postavami. Obhájcem dr. Rolfem (Maxmiliam Schell) urputně se snažícím zachránit obžalované a tím podle něj čest přeživších Němců. Přitom se neštítí použít jakoukoliv metodu, která sklouzává do metod používaných obžalovanými. Soudcem dr. Haywoodem (Spencer Tracy), který je po celý proces ovlivňován faktem nového rozdělení Světa a s ním nutnosti získání sympatií Němců. A obžalovaným dr. Janningem (Burt Lancaster), který je zde vlastně zástupcem těch Němců, kteří se nechali polapit Hitlerovou demegogií. Přestože uvnitř věděl(i) jak je to nebezpečné, nechávali se sešrotovat a zpracovat k tomu, že byli schopni i těch nejhorších zvěrstev. Vše vystihuje poslední dialog mezi Janningem a soudcem Haywoodem: ,,Doktore Haywode. Ty spousty, ty miliony obětí, já nevěděl, že to dojde tak daleko.To my prosím věřte, to my musíte věřit. " ,,Doktore Janningu, tak daleko to došlo, už když jste odsoudil prvního člověka, o němž jste věděl, že je nevinný.

Takoví jsme byli

Takoví jsme byli (1973)

Premiéru filmu jsem viděla, když mi bylo čtrnáct v kině Sokolovo. Dnes tam drandí metro a mých náct taky odplulo. Co ovšem nezmizelo moje nadšení pro tento film. Pravda, napoprvé mě spíše uhranul Redford v námořnické uniformě a ta zvláštní žena se zakrouceným nosem, ale podvědomě jsem cítila, že je to dobrý film. Postupem času jsem objevila, jeho pravé kvality, které nezešedly ani po tak dlouhých letech, díky velmi dobrému námětu a profesionálnímu přístupu nejenom obou hlavních aktérů.

Charing Cross Road č. 84

Charing Cross Road č. 84 (1987)

O nevšedním přátelství, vzkvétá díky lásce ke knihám, "které se otevřou tam, kde si jejich předešlý majitel četl nejraději". Na první pohled jednoduchý filmový příběh je natočen tak, že je z něj cítit čistota duše a upřímnost. Korunovaný nádhernými výkony ve kterých se zaskvěli Anne Bancroft a Anthony Hopkins.

Příliš důvěrná tajemství

Příliš důvěrná tajemství (2004)

To je přesně co hledám. Dobrý námět, úsporné herectví, bez zbytečných gest a ksichtů. Fabrice Luchini mi připomíná Pucholta herectvím i vizáží. Jeden z mých nejoblíbenějších herců v oblíbeném filmu.

Krajina s nábytkem

Krajina s nábytkem (1986)

Vladimír Javorský si získal moje srdce diváka až do dnešních dnů. Film ke kterému se znovu a znovu a znovu vracím.

Světáci

Světáci (1969)

,,Sedni si. Já sedím". A já pokaždé taky sedím a válím se smíchy. Je to divné, repliky přece znám nazpaměť. Ovšem, když začne ,,slovní a herecký koncert" té povedené šestice, podporované paní šatnářkou či emeritním učitelem tance, vždy se směji jako blázen, jako bych vše viděla a slyšela poprvé.

Fešák Hubert

Fešák Hubert (1984)

Komedie jak má být. Vtipné dialogy, charismatický hlavní hrdina ve skvělém podání Karla Heřmánka. Každá postava přiroste k srdci a herci zde přesvědčují, že není malých rolí . Všem za to děkuji od pana Kostky až po Václava Sloupa. Moje nejoblíbenější je dvojice Zedníček - Kozderková, kteří jsou roztomilí. To vše umocňuje atmosféra prvorepublikového Žižkova . Prostě tento film miluju.

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970)

,, My všichni jsme GOGO", Tenhle film u nás jede nejméně čtyřikrát do roka. Herci vystupující ze Saudkových kreseb s velmi vtipnými hláškami - prostě KLASIKA