Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Spartakus

Spartakus (2010)

Zvu vás ke shlédnutí příběhu otroka který se postavil Římu. A dokázal něco, co nikdo nepovažoval za možné- Tuto obrovskou a silnou říši položil na kolena. Seriál plný intrik a krvavých soubojů jistě nenechá chladného žádného fanouška žánru. Nikdy není nic tak jak se zdá a o překvapení zde není nouze. Nikdo nemá sebemenší problém zradit i své nejbližší aby dosáhl vlastních cílů. A v tomto soukolí se ocitá otrok Spartakus. Po té co prohlédne, zosnovuje vzpouru a postaví se do čela armády otroků aby porážel na hlavu jednu armádu za druhou. 1. série - Krev a Písek - 5* 2. série - Pomsta. - Slabší začátek, ale pak velice pěknej rozjezd. - 5* 3. série - Válka zatracených - 5* A nejlepší série ze všech čtyřech. 1. epizoda Války zatracených je nejlepší otevíračkou seriálu. Včetně prequelu Bohové arény.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Seriál od tvůrců filmu ,,Zachraňte vojína Ryana" . V průběhu deseti epizod sleduje Rotu E, 101. výsadkové divize, 506. výsadkového praporu, amerických ozbrojených sil za 2. světové války. Od seskoku při invazi v Normandii. Přes debakl v Holandsku (Market Garden) a obklíčení u Bastogne po boje v Německu a konec války. Tento seriál je založen na vyprávění skutečných účastníků. Všechna jména jsou autentická a herci byly vybíráni i podle podobnosti s vojáky které hrály. Někteří veteráni roty E se aktivně účastnili natáčení a schvalovali scénáře. Naprosto autentický a dokonalý seriál.

Protiúder

Protiúder (2010)

Doporučuju rozhodně dát šanci i po slabší 1. sérii. Od 2. řady seriál prošel značnou změnou k lepšímu.

Pacifik

Pacifik (2010)

Mladší a slabší bráška Bratrstva neohrožených. Stejní tvůrci. Opět autentický seriál založen na vyprávění a knihách účastníků. Tentokrát sledujeme osudy 3 amerických mariňáků, účastníků bojů v Tichomoří proti Japoncům. Jsou to Eugene Sledge, jež po válce napsal vynikající knihu ,,Se starou Gardou na Peleliu a Okinawě." Byl příslušník obsluhy minometu. A bojoval na ostrovech Peleliu a Okinawa. Dále Robert Leckie, autor autobiografické knihy ,,Helma místo polštáře". Účastník bitev na ostrovech Guadalcanal, Glouster a Peleliu. a Nakonec John Basilone. Držitel Medaile cti (nejvyšší ocenění) a účastník bojů o ostrovy Guadalcanal a Iwo Jima. Ačkoliv je tento seriál slabší než předchůdce tak mu zdatně sekunduje.