Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Kdybych nečetla knížku, hodnotím možná ještě výš. Ale z knihy jsem byla unešena... Celou trilogii jsem dočetla předtím než přišel tento film do kin a neměla jsem nejmenší chuť na něj jít. Nejspíš proto, abych si nenarušila své představy o Mikaelovi, Lisbeth i dalších... Odhodlala jsem se až po pěti letech a musím přiznat, že film mě vrátil zpátky do knihy, filmové postavy nijak nenarušily mé představy a vzpomínky, naopak je velmi věrně vykreslily a vzkřísily detaly. Opravdu velmi povedené zpracování knižní předlohy i velmi šťastné herecké obsazení - už se těším na další díly.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Hraný komiksový příběh o jedné velmi podivné a nesourodé partičce, která se snaží spasit svět. Vše je podáno s trochou nadsázky, nechybí akce, dojetí ani humor. Pár hlášek je velmi povedených (hlavně pro -náctileté). Celé mě to ale asi nejvíc bavilo díky mé kamarádce sedící vedle mě, která se tolikrát za film se smíchem uhodila do hlavy, nevěřícně kroutíc hlavou nad absurdností situací, hlášek a klišé. Pro mého 11-letého syna to byl naprostý trhák! Já dávám 3,5 hvězdičky... (Neodhalení otce/anděla hlavního hrdiny nahrává na dvojku) :-)

plakát

Mikrokosmos (1996) 

Nádherné obrazy, jedna krásná fotka za druhou... Umocněno skvělou hudbou v dějových momentech. Ještě teď si pamatuji, jak celé kino tleskalo v momentě, kdy se hovniválovi podařilo vyprostit jeho kuličku... Ale pamatuji si i to, že mě to celé vlastně moc nebavilo. Nebyla jsem vtažena na filmové plátno, neztratila jsem pojem o čase... Na celovečerní film do kin mi to prostě připadá málo...

plakát

Železný obr (1999) 

Tak tenhle film mě vyloženě potěšil... Moc pěkná animace, roztomilý obří robot a jeho přátelství se sympatickým klukem... To sice nezní kdovíjak lákavě, přesto je to vtipné a milé. Dočítám se tu, že film není příliš určen malému divákovi - já si naopak nepamatuji film, u kterého by se můj syn tolik nasmál. A kupodivu to jsou takové vtípky, které pobaví i dospělého. Je pravda, že konec filmu syn odmítl přijmout, ale protože z úplného závěru vyznívá minimálně naděje, už se ve své dětské fantazii těší na "dvojku" :-).

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Jen velmi stručně: milé, příjemně akční, má to příběh i sílu, je to krásně animované, občas i vtipné. Takový Avatar pro děti... Podle mého 7-mi letého syna je to druhý nejlepší animák co kdy viděl, hned po Příšerkách s.r.o. (a viděl jich dost :-).

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Neměla jsem od tohoto filmu žádné velké očekávání, nezaujalo mě téma ani jsem nevěřila v možné věrohodné ztvárnění Liškou a Bydžovskou. Do půlky filmu to byla pro mě "jen" příjemná podívaná, ale pak mě to postupně dostávalo... Je to opravdové, jemné, uvěřitelné a hluboce lidské. Liška i Bydžovská jsou skvělí, přesvědčili mě i dojali. Bravo! Do půlky filmu jsem byla přesvědčena o 3*, ale především za výkon Pavla Lišky, který ztvárnil nelehký charakter s naprostou přirozeností a změnil můj dosavadní názor na něj (i když už i ve Štestí ukázal, že zvládá složitější charaktery) dávám 4*.

plakát

Avatar (2009) 

Záměrně jsem o tomto filmu nic nečetla ani před zhlédnutím ani teď. Je to velmi jednoduchý příběh (obvykle mě na filmu dostane nápaditost a síla příběhu). Je akční a bojový (což nemám ráda). Je to ekologický film (tedy zavání nudou). Poukazuje na vyvražďování indiánů a jiných kmenů (tedy zavání politikou a politika mě nezajímá). Téměř vůbec se zde nedočkáte vtipu (na filmech oceňuji i dobrý humor). Je to romantické (druh filmů, který nevyhledávám). Příliš mnoho ptáků a jim podobných tvorů (mám ornitofóbii). Tedy závěr? Je to naprosto úžasné a skvělé!! Jako celek to funguje neskutečně. Technicky dokonalé, do všech detailů vychytaná a krásná fantazie, geniální nápad „přírodní sítě“. Chci žít na Pandoře! :-)

plakát

Antikrist (2009) 

O tomto filmu jsem četla dost, abych zvažovala, zda na něj vůbec jít. Pak jsem si ale řekla, kdo jiný by na tento film měl jít než skalní fanoušek Larse von Triera, a to já jsem. Vím že je to velký manipulátor, ke každému z jeho filmů přistupuji s tímto vědomím, přesto nakonec podléhám a nechávám se zmanipulovat… Tentokrát však zašel příliš daleko a můj nejvýraznější pocit z tohoto filmu je znechucení. Vizuálně krásný prolog, který jakoby vás měl rozjitřit a učinit ještě více zranitelným… Zbytek filmu pro mě postrádá smysl, nenacházím v něm nic víc než nechutnost a touhu režiséra jít až do krajnosti, maximálně diváka znechutit a otrávit. Uvědomuji si, jak je film skvěle filmařsky zvládnut i výborné herecké výkony, přesto nejsem ochotna na něco takového přistoupit.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Další vynikající a laskavá pixarovka... Pobavila jsem se, dojala a syn byl nadšen. Je to animák pro děti i pro dospělé, každý si v něm najde své. Úvodní průžez jedním manželstvím je krásný, výstižný a dojemný, i když na dětského diváka asi trochu rychlý, aby pochopil. Ale to vůbec nevadí, užijí si až až v dalších částech filmu :-). Původně jsem se po zhlédnutí traileru na film nijak netěšila - co taky čekat od starého ubručeného dědka a nesympatického skautíka... A kupodivu je film moc hezký, zábavný, dojemný a laskavý. Užila jsem si ho i na druhé shlédnutí. Jen drobné varování: vím o dětech, které se u filmu hodně bály (akční scény, hrůzu nahánějící psi), zvažte tedy shlédnutí s malými citlivějšími potomky...

plakát

Happy (2008) 

Pro mě zklamání. Hlavní hrdinka Poppy si nezískala mé sympatie, tudíž jsem se nedokázala vcítit do jejího chování, pochopit ho nebo jím býti pobavena. Celý film stojí a padá právě na této skutečnosti - tedy zda si vás Poppy získá. Mé sympatie měla spolubydlící hlavní hrdinky, o té ovšem film není. Velký prostor má další mnou nepochopená postava učitele autoškoly – asi má vyjadřovat protipól extrémně optimistické Poppy, je extrémně pesimistický, zatrpklý, ublížený, vzteklý, prkenný, bez smyslu pro humor (i když to co předvádí Poppy mi vtipné nepřišlo). Závěrečný zvrat v jeho vztahu k Poppy na mě působil trochu nevěrohodně. Ale abych jen nekritizovala – hlavní role jsou velmi dobře zahrány, takže pokud vás Poppy osloví, máte šanci si film užít.