Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Rodinný
  • Romantický

Zajímavosti k filmům (30)

Knight Rider - V moci voodoo

Knight Rider - V moci voodoo (1986) (epizoda)

Když pan Jeremy Towers (Charles Davis) vyskočí z okna, letí dolů v jiné, zcela nesmyslné poloze. Je zřetelně poznat, že je to sedící figurína.

Knight Rider - Hadí tlama

Knight Rider - Hadí tlama (1984) (epizoda)

Hned v úvodu hází vrhač nože okolo ženy. Ač vrhne 7 nožů, je ve výsledku ve zdi zabodnutých nožů jen 6.

Knight Rider - Série 1

Knight Rider - Série 1 (1982) (série)

V mnoha epizodách je vidět, jak K.I.T.T.a někdo řídí právě ve chvílích, kdy má jasně zapnuto automatické řízení. Většinou je to ve chvílích, kdy smykuje.

Můj přítel Monk - Pan Monk je vám k službám

Můj přítel Monk - Pan Monk je vám k službám (2007) (epizoda)

Monk (Tony Shalhoub) dlouze upravuje slavnostní tabuli. V 18. minutě svou pozornost přesune na sklíčka lustru nad stolem. Ve střižně se ale do záběrů úpravy lustru vloudil dvouvteřinový záběr na okolo stojící lidi, kde je vpravo vidět část Monka, jak sehnutý upravuje stůl.

Brácha

Brácha (1987)

Kennyho zde hrál sám Kenny Easterday, který opravdu přišel 6 měsíců po narození o obě nohy.

Krok za krokem - Čtenářský kroužek

Krok za krokem - Čtenářský kroužek (1994) (epizoda)

Když hned v úvodu přinese Cody (Sasha Mitchell) obrovskou krabici knih, v každém záběru je v ní jiné množství knih. V některých záběrech knihy z krabice až vyčuhují, v jiných není vidět ani jednu knihu a v některých záběrech jsou knihy v krabici zarovnané po okraj.

Typicky ženská reakce

Typicky ženská reakce (1976) (TV film)

V závěrečných titulcích si pan Smrček (Vlastimil Brodský) vyfotí kromě jiných i slečnu Janu (Eva Jakoubková), která stojí o patro výše na schodech. Výsledná fotka ale neodpovídá focenému úhlu. Na fotce se slečna do objektivu dívá lehce nahoru, nikoli dolů (ze schodů).

Typicky ženská reakce

Typicky ženská reakce (1976) (TV film)

Na konci filmu mladý Smrček (Jan Kanyza) položí batoh na zem, obejme slečnu Janu (Eva Jakoubková) a poté, aniž by se pro batoh sehnul, vyjde z pokoje. V následujících záběrech už ale má batoh zase v ruce.

Papoušek a poklad

Papoušek a poklad (1998)

Filmaři si vůbec nelámali hlavu s detaily. Například když pirát s pokladem vyskakuje oknem z hořící kajuty, za ním z okna vyletí ohnivý oblak, jako při výbuchu. Papoušek, který v hořící kabině zůstal, je ohněm naprosto nedotčen. Když pak pirát zakopává poklad, podle pohybu těla dělá do stromu dvě souběžné čáry a umírá. Přesto je pak strom označen křížem. Nebo který smrtelník by dokázal bez znalosti výchozího bodu a bez kompasu odkrokovat z pláže skrz hustý prales 540 kroků a trefit téměř přesně požadovaný cíl? Další otazník visí nad vlastním pokladem. Jestliže byl opravdu ze zlata (a víme, že zlato je těžké), jaktože s ním všichni dokázali tak lehce manipulovat? V závěru filmu ho únosce nesl dokonce v jedné ruce! A kdyz Sam (Jamie Croft) vpadl dolů do kanálu a poklad táhl v ruce za sebou, truhla by ho po dopadu zabila, minimálně hodně zranila. Ale jemu se nic nestalo.

Pomoc, zmenšil jsem učitelku

Pomoc, zmenšil jsem učitelku (2015)

Když je Felix (Oskar Keymer) první den ve škole hned volán k tabuli, má na ni nakreslit trojúhelník. Když už má dvě přepony, učitelka ho zastaví a diskutuje s ním. Behem diskuze se střídají dvě kamery. Jedna kamera snímá přepony tak, jak je opravdu nakreslil. Na druhé kameře ale vidíme na tabuli sice podobný, ale o něco menší, úhlednější a více do středu tabule posunutý nárys.

Sám doma  a bohatý

Sám doma a bohatý (1994)

Když je Rich (Macaulay Culkin) ve 24. minutě ve škole přistižen, jak faxem posílá obrázek spolužákovi, tak hned v dalším záběru rychle schovává důkazní papír z faxu pod stůl. Ale v dalším záběru leží papír opět na faxu.

Top Gun

Top Gun (1986)

V 19. minutě, když se Maverick (Tom Cruise) v baru seznamuje s Icemanem (Val Kilmer), se během rozhovoru střídají kamery ze dvou úhlů. Maverick v jednom záběru přikládá láhev s pivem k ústům, v dalším vteřinovém prostřihu nemá ani ruku nahoře a další záběr ukazuje, jak po dopití spouští ruku s lahví zase dolů. Další chybou je, když kamera zepředu snímá Mavericka naprosto v klidu, ale některé prostřihy kamery zezadu ukazují Mavericka, jak něco žvýká.

Můj přítel Monk - Pan Monk a malomocný muž

Můj přítel Monk - Pan Monk a malomocný muž (2006) (epizoda)

Monk (Tony Shalhoub) s asistentkou se marně pokoušejí vznést se s prostříleným balónem. Při jednom z nárazů o zem z koše vypadává již dříve zastřelená oběť. Je zcela evidentní, že tělo nevypadlo, nýbrž to byl od prvního pohledu řízený výskok. Při zpomaleném záběru je pak vidět i mimika - námaha v obličeji kaskadéra. O velký kus dál pak z balónu vypadla i Monkova asistentka. O chvíli později, kdy kamera zabírá obě těla, jsou ale těla jen kousek od sebe. A tělo mrtvé oběti, ač vypadlo souběžně s dráhou letu, je náhle kolmo ke dráze letu.

Zázraky se dějí

Zázraky se dějí (1974)

Ve scéně, kdy se Juliane (Susan Penhaligon) po pádu probudí v pralese, je celá značně špinavá a má drobná zranění. V záběru o chvíli později, kdy nad ní přelétá pátrací letadlo, je ale náhle čistá a bez viditelných zranění. V témže záběru teprve začíná uvažovat o vodě, takže se dosud zřejmě neměla šanci umýt.

Pět lupičů a stará dáma

Pět lupičů a stará dáma (1955)

Ve scéně, kdy lupiči odjíždějí od staré dámy, se omylem otevře futrál s penězi, které se vysypou na ulici. Lupiči se nezdržují jejich sběrem. Přesto v dalších záběrech není po bankovkách na ulici ani památky.

Dovolená za trest

Dovolená za trest (2014)

Na začátku filmu, kdy jsou Lauren (Drew Barrymore) a Jim (Adam Sandler) v restauraci, si Lauren pobryndá halenku. V každém dalším záběru je pak ale halenka pobryndaná trochu jinak.

Mr. Bean - Veselé Vánoce, pane Beane

Mr. Bean - Veselé Vánoce, pane Beane (1992) (epizoda)

Když Bean (Rowan Atkinson) strčí hlavu do krocana ve snaze najít hodinky, které mu v něm uvízly, a pak s krocanem na hlavě chvíli zápolí, tak má v jednom záběru hodinky opět na ruce.

Reklama