Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (254)

plakát

Landru (1963) 

Francouzská obdoba Herzova Spalovače mrtvol. Snad o něco mrazivější díky tomu, že příběh má reálný základ. Spalovače sice nedotahuje, přestože se i tenhle film (a především herecký výkon hlavního představitele) člověku docela dostává pod kůži. Hvězdička navíc za překvapení, protože hned v první části filmu bych to rozhodně nehádala.

plakát

Rekap (2019) 

Překvapila mě promyšlená, příjemná, uklidňující, černobíle redukovaná vizuální stránka v kontrastu s budovaným napětím a drásavým zvukem. Příběh není "cup of my tea", ale palec nahoru kameramanovi. I když celek působí, že na provedení možná nebylo moc času, tvůrčí tým si určitě hezky vyhrál. Zajímavý experiment.

plakát

Krajinou domova - Delty bez moří (2014) (epizoda) 

Nádhera, krásná citlivá kamera - už dlouho jsem neregistrovala tak přírozené využití dronu při natáčení. Shlédnuto se zatajeným dechem...

plakát

Monstrum (2017) (TV film) 

Před shlédntím filmu jsem na něj četla opravdu příšerné kritiky. A radějij vůbec nic nečekala... no a ejhle! Když jsem na něj jen tak prostě lidsky nakoukla, nejenže nedošlo předčasně na vypínač a zůstala jsem až do konce, ale překvapivě mám ještě druhý den toto vyprávění, příběh i atmosféru dost silně pod kůží. To se mi u špatných filmů nějak nestává. Buď tedy blbnu, nebo to provedení vážně nebylo tak hrozný... (Dávám hvězdičku navíc za to překvapení).

plakát

Kniha džunglí (2016) 

O co efektově propracovanější a technicky plasitčtější, o to emočně plošší...

plakát

Nuggets, autopsie d'un succès (2014) (TV film) 

Výrobci šidící zboží byli za Karla IV. s veřejnou ostudou potápěni v koších do Vltavy... Dnes je z takového kšeftování celé seriózně se tvářící průmyslové odvětví - a kdyby jen to.

plakát

Věda je detektivka (2009) (pořad) 

Dětský seriál typu "Nina a neurony", který naprosto okouzlil našeho šestiletého drobka. Oproti Nině je o několik příjemných stupňů méně infantilní a k velikému prospěchu je mu i absece dospěláckých protagonistů. Děcka jednoduše a svěže představují všem dostupné metody z trasologie a obdobných základních kriminalistických technik. Díly rozdělené na několik krátkých "případů" mají celkem dynamiku, spád i pestrost, podporují postřeh a logické uvažování. Jsem ráda, že děti mohou práci detektivů načíst takto reálněji i bez prvků nevhodných pro nejmenší a moc nechápu všechny ty "odpady" tady a vůbec většinové nízké hodnocení (že by sesterský pořad fenoménu Teletubbies, který se bůhvíproč seriózně a ve velkým snažilo sledovat celkem dost lidí a hledat v něm nějaké zašifrované informace pro dospělé?)... těch 5 hvězdiček dávám určitě spíš tak trochu na vyváženou, ale jako dětský pořad pro přeškoláky si opravdu zaslouží razantně vyšší hodnocení!

plakát

O princezně na hrášku (2005) (TV film) 

Vůbec nic jsem od této pohádky nečekala - nebo spíš u mě měla rovnou těžký handicap (cosi neznámého z USA, co bude nejspíš pěknej kýč) a o to víc jsem byla příjemně překvapená (tímto se tvůrcům veřejně omlouvám). Stylizovaná muzikálová parodie byla svěží, nápaditá a přitom jednoduchá. Navzdory určité prostotě (jednoduchá linka, u které všichni přesně víme jak "to" dopane) dokázala každou chvíli překvapit (mne asi nejvíc hravostí - hlavně příjemným a uvolněným herectvím komičky, která ztvárnila princeznu Winnifred), a postupně u nás dokázala přitáhnout velké i malé. Pobavili jsme se u ní všichni. Možná mi v něčem trošku připomněla české Hrátky s čertem (samozřejmě bez Ladových kulis, ale stupeň stylizace mi připadal na podobné úrovni). Celkem mě překvapuje její záporné hodnocení, pokud se někdo díval déle než 5 minut...

plakát

Kniha džunglí (1973) 

Moc příjemné překvapení - daleko bližší Kiplingově přeloze než známá Disney verze.