Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Síla slova (2007) 

Trochu méně patosu, byly by to hvězdičky 4. Jinak povedené dílko krásně reprezentující americkou tvorbu v dobrém i ve zlém.

plakát

Anon (2018) 

Detektivka ve stylu Film noir zasazená do jakože budoucnosti s příjemným tempem a odpovídajícím vizuálem.

plakát

Equilibrium (2002) 

Čas je k této distopické vizi budoucnosti milostivý. Zpětně většinou nečekáme nic převratného, to tady není, zaujme pěkný vizuál, tempo vyprávění i slušné herecké výkony. Sean Bean nezklame... ;)

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Po dlouhé době seriál, u kterého jsem spolehlivě začal usínat. Tempo pomalé až na zbytečně násilné scény. Dialogy toporné, zápletky často postavené na tom, že někdo neřekl co měl, místo toho mlčel. Tomu odpovídá i hlavní hrdina účelně stižený poruchou řečového centra a absencí mimiky. Kdyby alespoň ti "cikáni" byli skuteční cikáni, tako by byl problém je v Británii sehnat.

plakát

Říjnové nebe (1999) 

Pod nánosem patosu, kostrbatých dialogů (spíše proklamací než dialogů) a průměrných hereckých výkonů je skrývá zajímavý příběh. Bohužel je ten nános příliš tlustý než aby si to jeden vychutnal.

plakát

This Land Is Mine (2012) 

Perfektní využití potenciálu animovaného filmu a hudby. Animace nemusí sloužit jen jako náhrada živých herců, ale právě aby vyjádřila něco, co klasický film zvládne jen obtížně.

plakát

Jánošík I., II. (1963) 

První díl o slovenském Rambovi ještě koukatelný, oceňuji zejména výkon dětského představitele titulní role. Nicméně druhý díl už se neskutečně táhl až do nedokoukatelna.

plakát

Ošklivá slečna (1959) 

Moc pěkné, jen škoda toho závěru. Nicméně mohl být snad v té době nějaký výrazně jiný?

plakát

Dáždnik svätého Petra (1958) 

Nepochybně vysokorozpočtová barevná variace na sladce-milostné prvorepublikové české komedie. Množství otravných postav je neobvykle vysoké.

plakát

Konec cesty (1959) 

Film poskytuje zajímavý a možná nezamýšlený vzhled do socialistického Československa: - Zahraniční/tuzexové zboží je lepší, normální smrtelník na ně ale nedosáhne - I rodiny bez dětí mají problém zaplatit nájem - Západní valuty jsou vysoce žádoucí, Západ = lepší život - Komunistický ráj na zemi stále nikde - V roce 1959 už klobouky zase mohli nosit i klaďasové Hlavní herci dobrý výkon, mnohé vedlejší role hodně kostrbaté, scénář uspěchaný. K jídlu koukatelné :)