Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (416)

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Po Spartakovi další skvělí historický seriál, který vsází na dobrou výpravu, propracovaný scénář, sympatické, propracované postavy a oproti výše zmíněnému, na reatismus. Herci jsou všichni výborní, především dvojice Travis Fimmel a Gabriel Byrne. Seriál má slabší první díl, kde se logicky představuje. Ovšem už od druhého to dostává pěkné grády. Vikings je jedním z nejlepších seriálů posledních tří let a těším se na další výpravu mezi tyto houževnaté válečníky.

plakát

Raven, The (2010) 

Zajímaví kraťásek, krásné sci-fi. Ten pan režisér vypadá na solidního machra. Doufejme v kvalitní celovečerák.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Už si z toho moc nepamatuji. Snad jen že Momoa jako Conan je vcelku frajer ( i když dostával až moc často přes dršku) že jeho holku hrála docela pěkná ženská, že akční scény byli totálně nepřehledný, že to mělo děravej scénář a že to jednomu s milníků filmové fantasy (tedy jeho staršímu předchůdci) nesahalo ani po kotníky.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Tony Stark opět dokázal že je ultramaxi borec a Robert Downey jr. že je skvělý herec. Znovu překrásná Gwyneth mě na jisto přesvědčila že Pepper je její nejlepší role. To že je Shane Black výborný scénárista ukázal už dávno před tím, ovšem v režii to není ještě ono. Třetí Iron man je taková konverzačka s několika akčními pasážemi a ty konverzační scény jsou naprosto skvělý. Je to plný hlášek, nerušivých komických scén. Co se akce týče tak tu jsou dvě naprosto skvělé akční scény (záchrana z letadla a bombastický závěr s hromadou iron manů) Jediný problém jsem měl s padouchem o kterého nebylo úplně jisté co vlastně chce. No a v neposlední řadě musím zmínit skvělé nápady točící se kolem nového typu obleku. Iron man 3 je skvělá podívaná, je zábavný, akční občas i filozofující, ale je nejlepší Marvelovka?? Musím říct že ačkoliv Iron mana zbožňuji, musí se jeho třetí díl sklonit před o něco staršími Avengers.

plakát

Spaceballs (1987) 

Solidní Star Wars parody s několika málo dobrými gagy a s o trochu více těmi nevtipnými. Asi nejtrapnější je Aliení gag. Je to však kravinka která rozhodně neurazí.

plakát

Piráti! (2012) 

Docela zábavné, hlavně první půlka, ale příjezdem do Londona už to trochu ztratilo grády. Škoda, mělo to zaděláno na pořádnou pirátskou komedii, zastavilo se to však na půli cesty. Je to pro mě maličké zklamání, což je způsobeno přílišným očekáváním. Dabing Ivana Trojana je jednoduše boží.

plakát

M*A*S*H (1970) 

Velikánské zklamání. Film mi připad jako sestřih hromady nesouvislých scén. Postavy nesympatické a nevtipné. Za celí film jsem se zasmál asi tak třikrát a to je dost málo na něco co předcházelo špičkovému komediálnímu seriálu.

plakát

Ztracen ve vesmíru (2011) 

Tenhle film je ……… otřesná nuda. Jenže nuda která má svoje kouzlo, zvláštní osobitou atmosféru a krásnej soundtrack. One actor show je podle mě nejtěžší filmová disciplína a Gunner Wright ji zvládnul s grácií. Hlavním problémem filmu je, že se tam vlastní nic neděje a když už to vypadá že by se mohlo něco stát, tak se nic nestane. Režisér však to nic podává velmi vkusným a nápaditým způsobem a divák neví zda se má nudit a nebo být natčený. Jsem z toho docela jelen. Kurňa, už nevím kolikrát jsem to použil a opravdu netuším kolikrát ještě použiji, ale zas v tom vidím nevyužitou šanci.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Nejbožejší animák od dob Jak vycvičit draka. Geniální nápad, retro jako kráva. Skvělý soundtrack, hromada odkazů na staré hry (pac man) či hromadu filmů (top gun, Star wars). Skvělé fóry a gagi („Pac man, oni pozvali pac mana? Vždyť ten puntíkožrout s úchylkou na třešně ani nepatří k nám.“) Výborná animace, hlavně se mi líbili trhané pohyby obyvatel Felixova domu. Film jsem viděl v dabingu a myslím že se docela povedl, ale měl bych jednu výtku a tou je Žilková. Jo dabuje skvěle, má neskvělejší hlášky a je slyšet že si to užívá, ale nějak my nesedlo že dabuje malou holku. Tenhle film je povynost pro ty co někdy ulítávali na nějaký té hře. Vlastně by se na to měli podívat všichni co mají vkus na výborný filmy.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Je smutné že když se objeví seriál který je originální, zajímavý či netradiční tak ho po několika prvních dílech buď zrušej (Last Resort či Stav bez tíže) nebo hůř, ho české stanice nepoříděj.( zachraňují to snad jen Heroes či Lost, ale ty taky dlouho nevydrželi) Přicházíme tak o kvalitní tvorbu a jsme degenerováni levnýma slátaninami. OUAT je příkladem seriálu který zastupuje rovnou všechny tři výše zmíněné kategorie. Netradiční pohled na známé pohádky, zajímavým způsobem plynoucí příběh, originálně pojaté postavy a zvraty. Tohle jsem hltal a díl od dílu mě to víc a víc začalo bavit. Takhle sjíždět, těšit se a přemýšlet nad dalšími díly se mi naposledy stalo u Battlestar Galactica. Osobně mě více bavili pohádkové pasáže, oproti těm z přítomnosti se tu pořád něco dělo a vždy to bylo něčím zajímavé kdežto ty přítomné se často dlouho motali kolem jednoho místa. Hlavním problémem OUAT je fakt že má, podobně jako Heroes, pomalí rozjezd, ale přibližně tak na 10 díle to už dostává ty správné grády, i tak se tu najde několik hluchých míst a zbytečných postav. Herci jsou dobře vybráni, postavy solidně zahrány. Po celou dobu mají navrch ti záporní a to nejen v příběhu tak především herecky. Geniálně pojatý Rampelník Roberta Carlyle vede o parník (měl dostat více prostoru), záludná ale obrovsky sympatická královna Lany Parrilla je jediná která mu trochu stačí. Jennifer Morrison se od svých začátků herecky zlepšila (House ji zdá se dal dobrou školu), ale pořád to není ono. Více se mi líbila sympatická Ginnifer Goodwin, kdo ještě stojí za zmínku jsou Josh Dallas a Eion Bailey. Tvůrci během první série přišli s několika velice zajímavými nápady z nichž ten nejbožejší je jak pojali Karkulku a vlka. Díl o Karkulce považuji za naprosto nejlepší (S01E15). Co mě trochu zklamalo tak to je samotný vyvrcholení první sérky, čekal jsem vědší prdy, snad to v té druhé bude lepší. Seriál má našlápnuto k úspěchu, vzít pohádku a udělat z ní scifi s fantasy dohromady, to respekt. Ty 4* jsou z odřenýma ušima. tři je málo a čtyři moc, ale k té lepší známce mě vede nápad, pojetí a hlavně Robert Carlyle. Oblíbenci: Rampelník, Regina, Sněhurka