Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Asgard Jamming (2009) 

Film nabízí nejenom skvělé záběry hor, ale i orginální hudbu a humor těchto 5 horolezců. Několik týdnu nosili své vybavení pod vrchol hory. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010. Podobný film The Asgard project (Velká Británie, 65 min.), nejdříve shodili vybavení z letadla, pak si horolezci skočili na místo výstupu a pak z vrcholku hory. Skvělé záběry okolních vrcholků. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010.

plakát

Mongolsko - Ve stínu Čingischána (2010) 

Pavol Barabáš opět nezklamal. Přináší nám dokument, který prolíná cestopisné putovaní s historií odkazu Džingischána a současností. Šamani i budhisté, zápasení, jízda na koni, pití alkoholu, auto "shaker", které spravuje místní řidič přezdívaný MacGyver, hlavně velký odkaz Džingischána ze 13.století, který je patrný dodnes nejen jako vojevůdce dobyvatele, ale i jako novátora v nastolení pořádku vydáním zákonů. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Sci-fi bez jediného filmového triku. Příběh je založen na dialozích postav a konfrontací s pravdou o svém příteli, kterého dosud vlastně neznali.

plakát

4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007) 

Tvrdý totalismus, povinnost se legitimovat na každém kroku, ztráta soukromí, hlavně však zakázaná interrupce pod trestem vězení, také o vztahu dvou vysokoškolských dívek z nichž jedna Otilia je chytrá, obětavá, Gabita je však spíše hloupá a sobecká. "Doktor řezník", který má zákrok provést ví přesně, jak z této tíživé situace získat od dvou mladých slečen maximum. Nebojím se dokonce (v jistých momentech) přirovnat atmosféru filmu s Requiem za sen.

plakát

Nevítaní (2009) 

Shlédnuto v rámci festivalu dokumentárních filmů o lidských právech - Jeden svět v Opavě, 2010. Další shlédnuté filmy: Mizející ryby (2009) - dokument o lovu ryb až k jejich vyhubení *****, Bombajská spojka (2009) -neúnosná dopravní situace v 20mil. městě ****, Země bez lidi (2009) - lov za peníze a turismus v Tanzánském národním parku Serengeti a hlavně osud Masajů v rukách vlády *****.

plakát

Zahraj to znovu, Same (1972) 

Skvělá komedie o tom jak "ne"sbalit ženskou. Navíc skvělý inteligentní humor Woodyho Allena. Shlédnuto v rámci PROJEKTU100, 2010, v Opavě.

plakát

Bílá stuha (2009) 

V této vesnici má skoro každý co dočinění s násilím, ať už z pozice násilníka či utlačovaného. Psychické či fyzické násilí na dětech, sexuální obtěžování, psychické vydírání atd., tyto činy pak vyostřují v násilné činy a úmrtí. Shlédnuto v rámci PROJEKTU100, 2010, v Opavě.

plakát

Trio z Belleville (2003) 

Velmi pěkný animovaný film o cyklistice. Drsný, smutný a zároveň místy i skvělý humor (lovení žab, bábinka na trojkolce).