Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Zátopek (2016) (TV film) 

Skromnější dokument o legendě, která stále žije a má stále co říci o čem sport je a měl by být. Čistý sport bez dopingu, zdravé soupeření, přátelství mezi sportovci.

plakát

Tábor 14 (2012) 

Neuvěřitelný dokument o chlapci, který celý svůj život až po svůj útěk prožil v táboře smrti, kde každý přestupek se trestá smrtí. Nepoznal rodinu, city, lásku, jen mučení a bití, dřinu, žalování na spoluvězně. Utekl né kvůli získání svobody, kterou nikdy nepoznal, ale lákal ho svět za ostnatým plotem lágru. Paradoxem je, že by se nejraději vrátil zpět do tábora, který byl jeho "domovem". Žití v Jižní Koreji se mu zdá stejně obtížný ne-li těžší, ve společnosti, kde je všeobecná svoboda a materiální dostatek, zboží za peníze. Také je udivující chladná výpověď dozorců, kteří prováděli mučení a zabíjení vězňů. Ve 21 letech se zbraní se cítím neohroženě a ještě vykonávám "dobro" pro vlast. Chlapec nyní už muž za celou dobu natáčení neuroní ani slzu, dozorci nemají ani náznak výčitek svědomí.

plakát

Travailen (2014) 

Pro milovníky ultra vytrvalostních běžeckých závodů naprostá povinnost. My zbylý ostatní normální lidé můžeme jen nevěřícně kroutit hlavou nad novým rekordem. Expediční kamera 2016 (Krnov).

plakát

Sněhy Nilu (2013) 

Prvotřídní a důkazný film o globáloním oteplování, které už se dá těžko zastavit či zpomalit. Dva hrdinové prochází deštěm, bahnem, pralesem, bambusem, lišejníkem, aby nakonec našli místo pořízení fotografie ledovce před 100 lety a učinili hrozivé porovnání.Expediční kamera 2016 (Krnov).

plakát

I-view (2015) 

Nejdříve se stal horolezcem, zimním lezcem, pilotem helikoptéry a nakonec založil záchranný systém v Nepálu, který sám před lety potřeboval. S helikoptérou učinil rekord 7800m, 1000m nad limitem testování helikoptéry pro záchranu lidí. Expediční kamera 2016 (Krnov).

plakát

Mizející Delta (2014) 

Lidi si neuvědomují, že voda patří do řek a né jen pro vlastní uspokojení svých potřeb (elektřina, zelenina, klimatizace apod.) Voda kudy teče, tam přináší život a radost. Expediční kamera 2016 (Krnov).

plakát

Karun (2015) 

Pozor komentář obsahuje SPOJLERY. Jasný důkaz toho, že Iráčané jsou pohostinný a ochotný národ. Tahat nafukovací lodě na zádech není žádná sranda nebo sjíždět rychlou řeku bez pádla. Nakonec je kolo tím nejlepší prostředkem pro poznání místní kultury. Expediční kamera 2016 (Krnov).

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Ubylo cestopisných informací. Přibylo akce na motorkách a vozítkách. Rychlá a zběsilá jízda. Škoda tohoto podařené tripu, že na je úkor map, okolní přírody, lidí a zajímavostí v tak exotických lokalitách.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Varování komentář obsahuje spoilery :) Spojení filmů Reservoir Dogs (všichni jsou podezřelí) a Nespoutaný Django (western) a Hanebný pancharti (perfektní scéna v chatě s Christoph Waltzem). Dialogy jsou extra třída. Historka s černým dařbujánem je best of story.